Camilerde Wifi dönemi Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Diyanet İşleri Başkanlığı, camileri birer ilim yuvası haline getirmeyi planlıyor. Günümüz şartları düşünülerek hazırlanan projede camiler, kütüphanesi, yazıcısı hatta interneti olan irfan mekteplerine dönüşecek.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez imzasıyla il müftülüklerine gönderilen genelgede, her camiye kütüphane kazandırmak için ülke genelinde çalışma başlattı. Kitaplık ve kütüphanesi olmayan cami ve mescitlerde kitaplık-kütüphane oluşturulacak. Cami görevlileri, okuma saatleri planlayacak. Toplum dini konularda aydınlatılıp okuma alışkanlığı kazandırılacak.

İBADET HUŞÛUNU BOZMAYACAK
İbadet huşûunu bozmaması için cami veya mescit kitaplıkları kıble istikameti dışında caminin-mescidin yan kısımlarında uygun bir yerde konumlandırılacak. Aşırı derecede yıpranmış, dağılmış ve ciltlenmesi mümkün olmayan Mushaf-ı Şerif ve kitaplar tespit edilecek.

AYETİ KERİME YAZILI KAĞITLARA ÖZEN
Mushafların nakli ve sonrası işlemler esnasında üzerinde ayeti kerime yazılı kağıt ve Mushaflara gereken özen gösterilecek. Geri dönüşüme gönderilen yıpranmış Mushaf ve kitaplar vakıf olduğundan yerine yenilerinin konulması konusunda gerekli ihtimam gösterilecek.

CEMAATE OKUMA SAATİ
Cami görevlileri, okuma saatleri planlamak ve teşvik etmek suretiyle cemaatine okuma alışkanlığı kazandırmaya yönelik çalışmalar yapacak. Cemaatinin cami kütüphanesinden daha etkin bir şekilde istifade etmesi için rehberlik edecek. Camilerde oluşturulacak kütüphanelerde bulundurulması gereken kitapların listesi de belirlendi.

BİLGİSAYAR VE İNTERNET OLACAK
Kütüphane, cami müştemilatında özel bir mekanda oluşturulacak, kütüphane için gerekli tüm tefrişat (döşeme) yapılacak. Bilgisayar, yazıcı, internet bağlantısı gibi ihtiyaçlar karşılanmaya çalışılacak.

Kaynak: Ayfer Mallı/Yeni Şafak

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet\'ten Bayırbucak Türkmenlerine 20 Tır YardımÖnceki Haber

Diyanet\'ten Bayırbucak Türkmenlerine 20...

Kur\'an Kursu Öğreticileri Başbakan\'dan Müjde BekliyorSonraki Haber

Kur\'an Kursu Öğreticileri Başbakan\'dan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!