Cinci Hoca İmam'ı 110 Bin TL Dolandırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
İzmir'de Cinci Hoca lakaplı üfürükçü, hasta eşine şifa vermesi ümidiyle kendisine başvuran imamı 110 bin lira dolandırdı.
İzmir'in Aliağa ilçesinde, eşinin hastalığına çare aramak için kendisine başvuran imamdan 110 bin lira alarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen ve polisin operasyonu sonucu yakalanan "Cinci Hoca" lakaplı zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İMAM DOLANDIRILDIĞINI SÖYLEYEREK POLİSE BAŞVURDU

Karaköy Mahallesi'nde görevli imam Halil E. (50), eşinin hastalığına çare ararken komşularının tavsiyesiyle gittikleri "Cinci Hoca" lakaplı Murat B.'nin (35) kendisini dolandırdığı iddiasıyla polise başvurdu.

POLİS ŞİKAYET ÜZERİNE HAREKETE GEÇTİ

Halil E.'nin şikayeti üzerine harekete geçen polis ekipleri, Murat B.'yi yakalamak için plan hazırladı. Plana göre, Halil E.'nin kızı Gülcan E.'ye eşlik eden kadın polis, söz konusu kişinin evine gitti.

DOLANDIRICI GÖZALTINA ALINDI

Yaptığı birtakım işlemlerin karşılığı olarak aileden talep edilen, seri numaraları alınmış paranın verilmesi üzerine operasyon düzenleyen İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş ŞubesiYankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Murat B. ile eşi Yasemin B. (33) ve kayınpederi Metin Y.'yi (75) gözaltına aldı.

"CİNCİ HOCA" TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen 3 şüpheliden "Cinci Hoca" lakaplı Murat B., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"ŞİFA UMUDUYLA GİTTİK DOLANDIRILDIK"

İmam Halil E., AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 yıllık imam olduğunu, eşinin uzun süredir çektiği baş ağrısına çare bulamayınca komşularının tavsiyesi üzerine "Cinci Hoca" lakaplı Murat B.'ye gitmeye karar verdiklerini söyledi.

Şifa bulmak umuduyla gittikleri Murat B.'nin "Eşine cin musallat olmuş, bu cinin çıkarılmasıyla tedaviniz olur." dediğini ileri süren Halil E., Murat B.'nin tedavi seansı için 3 bin 750 lira talep ettiğini ve "eşinin iki ay içinde normale döneceğini, altı ay içinde de bir 'koruma' takıp sapasağlam olacağı." vaadinde bulunduğunu iddia etti.

DEFALARCA PARA İSTEDİ

Murat B.'nin bir süre sonra "kızın var mı?" diye sorduğunu anlatan Halil E., bu kişinin daha sonra, kızının da benzer durumda olduğunu söylediğini ve her defasında çeşitli gerekçelerle para istediğini ileri sürdü.

KREDİ ÇEKTİ

İmam Halil E., birkaç kez kendi adına, sonrasında yakınlarının adına kredi çektiğini hatta otomobilini satarak parasını bu kişiye verdiğini iddia etti.

"SÜREKLİ PARA VERİYORUZ HİÇBİR ŞEY YOK"

Kendilerinden sürekli para talep edilmesi üzerine "Sürekli para veriyoruz, hiçbir şey yok. Hep benden çıkıyor." diye itiraz ettiğini anlatan Halil E., Murat B.'nin "Bu sefer 'dede' olarak tanımladığı bir 'koruyucu cin' temin ederlerse sorunlarının çözüleceği." sözü verdiğini öne sürdü.

YENİDEN PARA İSTEYİNCE DOLANDIRILDIKLARINI ANLADILAR

Bunun için de 2 bin 350 lira verdiğini iddia eden Halil E., son olarak kızının bir sıkıntısı yokken yeniden para isteyince artık dolandırıldıklarını anladığını ifade ederek, "Kızımın çünkü o sıralarda hiçbir rahatsızlığı yoktu. 'Bunlar neden para istiyor o zaman, demek ki bu zamana kadar bizi inek gibi sağmış.' dedim. Ondan sonra emniyete başvurduk. Adalet neyi gerektiriyorsa o yapılsın." diye konuştu.

1,5 YIL BOYUNCA 110 BİN LİRA VERDİLER

Halil E., 1,5 yıl boyunca gittikleri üfürükçüye, bu süreçte 110 bin lira verdiklerini öne sürdü.

Halil E.'nin kızı Gülcan E. de Süleyman Demirel Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden bu yıl mezun olduğunu belirterek, kaptırdıkları paralar nedeniyle sınav ücretini yatıramadığı için idari hakimlik sınavına giremediğini ve meslek sahibi olma hayalini ertelemek zorunda kaldığını öne sürdü.

EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALARINI İSTİYOR

Halil E.'nin şifa bulması için Murat B.'ye götürdüğü 44 yaşındaki eşi Elif E. de kendilerini dolandıran kişinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Kaynak: Haberler.com

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İmam Hatipli Kızlar Bir Proje ile İspanya'daÖnceki Haber

İmam Hatipli Kızlar Bir Proje ile İspany...

Çağrı kadar iddialı Hz. Muhammed filmiSonraki Haber

Çağrı kadar iddialı Hz. Muhammed filmi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!