İmam Hatipli Kızlar Bir Proje ile İspanya'da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
İstanbul Avcılar'da imam hatip lisesi kız öğrencileri için hazırlanan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın onay ve destek verdiği 'Potadan Geçen Yıldızlar' projesi kapsamında spor ile tanışan 24 kız öğrenci, İspanya'ya götürüldü.

Halen Bakırköy'deki bir kız lisesinin müdür yardımcılığı yapan Ayşe Çam Kocagöz, 28 Şubat sürecinde 7'nci sınıfta başörtüsünü çıkarmadan eğitimini sürdürebilmek için kaydını 3 ayrı okula taşımak zorunda kaldığını söyledi. Kocagöz, beden eğitimi derslerinde '2'nci sınıf öğrenci' konumuna düşüp olarak spordan uzak kaldıklarını anlatırken kendisinden sonra gelen öğrencilerin en azından bir bölümünün de aynı sorunla karşılaşmaması için proje hazırladı. Kocagöz, bu projelerin gibi sivil toplum kuruluşları üzerinden yürütülebileceği yanıtını alınca Avcılar'daki Gülen Çocuk ve Gençlik Derneği (Gül-Der) yöneticileri ve eski öğretmeni Avcılar Milli Eğitim Müdürü Emin Engin de destek aldı. Kocagöz'ün görev yaptığı okulun kurucusu Seher Başer destek verdiği projeyi Ankara'da Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teslim etti.

Bakanlık onay verdiği ve 80 bin TL bütçe ayırdığı 'Potadan Geçen Yıldızlar Projesi'nin uygulanması için Avcılar'daki Gül-Der'i, tüm aşamalarının denetimini ise Avcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü görevlendirdi. Oluşturulan ekip, Avcılar İmam Hatip Lisesi'ndeki 24 kız öğrencinin ailelerini ziyaret ederek çocukların spor yapmaları için izin alındıktan sonra satın alınan forma, basketbol topları, spor ayakkabıları ve eşofmanlar dağıtıldı. Haftada 2 gün 2'şer saat yakındaki spor salonu bulunan Haydar Akın Anadolu Lisesi spor salonunda eğitmen nezaretinde antreman yapan kız öğrenciler basketbol eğitimine alınırken her hafta bir kitap okunarak bunun öğrenciler arasında değerlendirilmesine başlandı. Proje ile başlarını örtmeyen 2 kız ile birlikte toplam 24 imam hatipli öğrenci 3 ay antreman ve basketbol maçları yaptı. Kız öğrenciler dernek yöneticisi Filiz Kafadar'ın gözetiminde çevrelerindeki kimsesiz ve yaşlı kadınları evlerinde ziyaret ederken, İstanbul'u tanıma turlarına da katıldı.

'Potadan Geçen Yıldızlar' projesinin son aşamasında kız öğrenciler, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan İspanya'ya götürüldü. Başta Sevilla olmak üzere Barcelona ve Madrid'e de götürülen burada futbol devi Real Madrid'in maçlarını oynadığı Santiago Barnebeu Stadyumu'nu da gezen öğrenciler, kentin tarihi ve kültürel yapılarını da yerinde gördü. İlk kez bu yıl okullarında spor yaparken, tamama yakını ilk kez yurt dışına giden öğrenciler proje için her aşamasında destek veren ve görev alanlara teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AÖL (Açık Lise) Sınav Giriş Yerleri SorgulayınÖnceki Haber

AÖL (Açık Lise) Sınav Giriş Yerleri Sorg...

Cinci Hoca İmam'ı 110 Bin TL DolandırdıSonraki Haber

Cinci Hoca İmam'ı 110 Bin TL Dolandırdı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!