Diyanet 10 Bin Din Görevlisi Alacak mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 yılında 10 Bin personel alımı yapacak mı, şayet bu haberler doğru ise bu alımlar ne zaman yapılacak? Diyanet\'ten bu konuda bir açıklama yapıldı mı?

Grup sayfamıza katılmak için tikla.gif

Bir takım haber siteleri, Diyanet-Sen Başkanlar Kurulu toplantısında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in 2016 yılında 10 Bin personel alınacağı yönünde ifadeler kullandığını haber yaptılar. Haberde Başkan Görmez'in 2016 yılında personel alımı için yeşil ışık yaktı tarzında cümleler kullanılmış. Ancak haberin gerçeği yansıttığını teyit edecek resmi bir açıklamaya rastlayamadık.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından böyle bir açıklama resmi olarak yapılmış değil. Belki yapılmıştır ancak henüz basına yansıyan bir durum söz konusu değil. Belki de, ilerleyen günlerde Diyanet-Sen'den konuyla alakalı bir açıklama gelebilir. Şayet Başkan Görmez, toplantıda bu sözleri sarf etmiş ise, bu olumlu gelişme Diyanet-Sen tarafından muhakkak paylaşılacaktır.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı hemen hemen her yıl belli miktarda personel alımı gerçekleştirmekte. Yeni açılan ve kadro ihdas edilen camilerin yanında, vefat eden veya emekli olan din görevlilerinin boş bıraktığı kadrolar sebebi ile her yıl belli oranda personelin alınması gerekmekte. Ancak bu alım bazı yıllarda 4-5 bin olurken, bazı yıllarda sayı daha fazla olabiliyor. Kadro alımları sadece Diyanet'in istemesi ile olacak bir durum değil. Diyanet, kadro talebinde bulunur, yetkili merciler ne kadarına onay verir ise, o kadar personel alımı yapılır.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, katıldığı toplantıda, personel ihtiyacını dile getirmiş olabilir. Hemen hemen her yıl 10 Bin gibi personel alımına ihtiyaç duyulduğu doğrudur. Ancak şimdiden bunu “Diyanet 10 Personel Alacak” şeklinde duyurmak aceleci bir tutum sergilemenin yanında, farkında olmadan belki de bir çok din görevlisi olmak isteyen din gönüllüsü kardeşlerimizi boş ümitlere sevk etmeye de sebep olabilir. Kul hakkına girmekten ve boş ümitler vermekten yüce Allah (cc)'a sığınırız. ( Mihrap Haber )

 

Grup sayfamıza katılmak için tikla.gif

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
18.12.2015 Tarihli okunacak hutbe.. Turkiye GeneliÖnceki Haber

18.12.2015 Tarihli okunacak hutbe.. Turk...

Haftanın Vaazı, Hz.Peygamber ve İnsanlık OnuruSonraki Haber

Haftanın Vaazı, Hz.Peygamber ve İnsanlık...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!