Diyanet Terör Mağduru Bölgelerdeki Çocuklara El Uzattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet Terör Mağduru Bölgelerdeki Çocuklara El Uzattı
Terör mağduru bölgelerdeki çocuklara Diyanet el uzattı, İstanbul ve Ankara’da ağırlanacaklar

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde terörün travmasına maruz kalan çocuklara yönelik değerler eğitimi programını uygulamak ve ülkemizin tarihî ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla “Yazımda Kardeşlik Var” temalı yaz okulları düzenleyecek.

İlki 2016 yılında düzenlenen program, 3 hafta sürmüştü. Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkâri illerine bağlı 14 ilçeden programa katılan 700 öğrenci Bursa, Konya, İstanbul ve Ankara’da bir ay süreyle değerler eğitimi ve bazı sosyal etkinlikler içeren yaz okulunda misafir edilmişti.

2017 yılında 10 Temmuz-5Ağustos tarihleri arasında dört hafta olarak gerçekleştirilen etkinliğe Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkâri illerine bağlı 16 ilçeden gelen 540 öğrenci Ankara, İstanbul ve Tekirdağ’da katılmıştı.

Program Ne Zaman Başlıyor Ne Zaman Bitiyor?

Diyanet, öncelikle değerler eğitiminin katkısıyla gerçekleştirilen bir manevi destek programı olan yaz okulunun 2018 yılında da 1-29 Temmuz tarihleri arasında uygulanması kararlaştırarak, program için Batman, Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Hakkâri ve Mardin olmak üzere 6 ildeki 21 ilçeden (Batman, Siirt ve Şırnak Merkez; Bismil, Hani, Şemdinli, Yüksekova, Artuklu, Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Nusaybin, Cizre, İdil, Silopi, Uludere, Beşiri ve Kozluk) İlçe Müftülükleri aracılığıyla öğrenci grupları oluşturmasını talep etti.

Bu sene ailelerinden alınan muvafakatnâmelerin yanı sıra diğer gerekli bilgi ve belgelerle Türkiye Diyanet Vakfının ilgili linkinden online olarak 801 (430 erkek+371 kız) öğrenci kayıt yapıldı.

Rehber Öğreticiler Belirlendi

Kaydı yapılan öğrencilerin hangi illerde programa katılacağının dağılımını yapan Diyanet, öğrencilere rehberlik etmek üzere müftülüklerden 43 rehber öğretici görevlendirdi.

Ortalama 20 öğrenciye bir rehber öğreticinin görevlendirileceği programda yaz okulunun düzenleneceği yerlerdeki iş ve işlemleri yürütmek üzere bir koordinatör her yüz öğrenci için birer koordinatör yardımcısı görevlendirildi.

Öğrenciler Ankara ve İstanbul’da Misafir Edilecek

Ankara ve İstanbul’da iki kız ve iki erkek öğrenciler için olmak üzere TDV ve KYK Yurtlarında dört merkez oluşturuldu. Bu merkezlerde açılacak yaz Kur’an kursunda din görevlilerinin yanı sıra PDR öğretmenleri; sosyal, kültürel ve spor etkinliklerini yürütecek personel dâhil 84 eğitimci görev yapacağı bildirildi.

Yaz okulunun yapıldığı illerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile yürütülecek.

Öğrenciler Hava Yoluyla Getirilecek

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından öğrenciler ve rehber öğreticilerin ulaşımlarını sağlamak amacıyla havayolu organizasyonu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Katılması Bekleniyor

Geçtiğimiz yıl ikincisi düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılmıştı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek “Yazımda Kardeşlik Var” temalı programa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yine katılması bekleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Erbaş, Prof. Dr. Sezgin’in Cenaze Namazına KatılacakÖnceki Haber

Başkan Erbaş, Prof. Dr. Sezgin’in Cenaze...

Yusuf Kaplan'dan Erdoğan’a 20 öneriSonraki Haber

Yusuf Kaplan'dan Erdoğan’a 20 öneri

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!