Diyanet İşleri Başkanı Görmez, \'Raşit Küçük\'e Saygı Gecesi\'ne katıldı...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
404
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Prof. Dr. Raşit Küçük için düzenlenen özel geceye katıldı.

Hayatını ilme adayan, pek çok ilim adamı yetiştirdiği için 'Hocaların Hocası' olarak bilinen, ilme yaptığı sayısız hizmetlerin yanında Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı görevini de yerine getiren Raşit Küçük hoca için İstanbul'da düzenlenen özel geceye, çalışma arkadaşları ile çok sayıda öğrencisi ve seveni katıldı.

Üsküdar Belediyesince Bağlarbaşı Kültür Merkezinde 'Sünneti seniyye'ye adanmış ömür' adıyla düzenlenen 'Raşit Küçük'e Saygı Gecesi'nde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Raşit hocayı hilm ve vakar sahibi olarak tanımladı.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı görevindeyken kendisiyle çalışmış olmayı bir şeref olarak gördüğünü ifade eden Başkan Görmez, birlikte çalıştığı yıllarda haftalık toplantılarında hocanın görüşlerine, ilmine ve tecrübesine başvurduğunu kaydetti.


Hilm ve vakarın herkese yakıştığını ancak alime daha çok yakıştığını belirten Başkan Görmez, Raşit hocanın ise hilmi ve vakarı davaya dönüştürdüğünü şu sözlerle ifade etti;

"İki haslet var ki Allah bu iki hasleti çok sever. Biri hilm, diğeri vakar. Bu iki sıfat herkese çok yakışır ama alime daha çok yakışıyor. Hilm, ilmin hayata dönmüş halidir. Raşit hocamız hilmi ve vakarı davaya dönüştürmüş, ilmi hayatına taşımış bir alimdir. Kendisini tanıdığım günden ve Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı döneminde yanında olmayı şans ve şeref olarak gördüm. Kendisiyle yaptığımız istişarelerle yolumuzu aydınlatan Raşit hocamızdan biz hilmi ve vakarı öğrendik ve kendisinin bir ilim adamı, bir dava adamı olduğuna şahit olduk"

Çalışma arkadaşları ve öğrencilerinin kendisini anlattığı ve hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından özel gecede Raşit Küçük hocaya bir saygı ifadesi olarak plaket takdim edildi.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aynı ibadeti aynı gün eda edemeyen Müslümanların birlik şuurunu yaşaması mümkün değildirÖnceki Haber

Aynı ibadeti aynı gün eda edemeyen Müslü...

11 ayın sultanı Ramazan ile ilgili tüm bilgiler..Sonraki Haber

11 ayın sultanı Ramazan ile ilgili tüm b...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!