FETÖ’nün din sömürüsü en büyük zararı cemaatlere verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Diyanet İşleri Başkanlığı, FETÖ’nün dini istismar raporundan sonra şimdi de zirve düzenleyecek. Başkan Mehmet Görmez’in cemaat ve tarikat liderleriyle yapacağı zirve öncesi kurumda hummalı bir çalışma yürütülüyor. Örgütün dini istismar etmesi gibi örneklerin yaşanmaması için tavsiye kararları alınacak. Mehdilik tartışması neşter atılacak ilk konu.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr: 

Diyanet İşleri Başkanlığı, FETÖ’nün dini istismar raporundan sonra şimdi de zirve düzenleyecek. Başkan Mehmet Görmez’in cemaat ve tarikat liderleriyle yapacağı zirve öncesi kurumda hummalı bir çalışma yürütülüyor. Örgütün dini istismar etmesi gibi örneklerin yaşanmaması için tavsiye kararları alınacak. Mehdilik tartışması neşter atılacak ilk konu.

Hac farizasını yerine getiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mekke’den döndükten sonra Türkiye’deki dini sivil yapılarla bir araya geleceklerini açıklamıştı. Dini bir cemaat olarak ortaya çıkan FETÖ’nün ihaneti nedeniyle büyük önem kazanan Diyanet’in cemaat ve tarikatlarla buluşması konusunda kurumda hummalı bir çalışma yürütülüyor. Toplantı üstüne toplantı yapan Diyanet yetkilileri, Ankara’da gerçekleştirilecek programın içeriğini netleştirmeye uğraşıyor. Başkan Görmez’in, cemaat ve tarikat liderlerine hangi mesajları vereceği üzerine kafa yoruluyor.

TEK TEK GÖRÜŞ ALINACAK

Diyanet’teki toplantılarda ön plana çıkan eğitim. Söz konusu buluşmada, FETÖ gibi ihanet şebekelerinin istismar ettiği dini konularda tasviye kararları alınması yönünde. Buna göre Görmez ve Diyanet uzmanları, önce tarikat ve dini eğilimli cemaatlerin temsilcilerini tek tek davet edip meselelere nasıl baktıklarını soracak. Daha sonra ise dini sivil yapıların tamamının yer aldığı bir toplantı tertip edilip tartışmalı alanlara ilişkin görüşler alınacak. Toplantılardan çıkan eğilime göre Diyanet, sahih dini bilginin oluşturulması noktasında tavsiye kararları almayı planlıyor.

EN İHTİLAFLI KONU MEHDİLİK

Tavsiye kararlarında yer verilmesi düşünülen tartışmalı konuların başında mehdilik geliyor. Mehdilik kavramının İslam’daki yeri Diyanet tarafından muğlak bırakılmış durumda. Diyanet bugüne kadar mehdilik konusunda net bir görüş bildirmedi.

Tarikat ve cemaatlerin ekseriyeti ise mehdiliğin İslam’daki yerinin tartışmasız olduğu görüşünde. Mehdilik anlayışına ilişkin farklı yorumlar, istismara kapı aralıyor. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fetullah Gülen ve bazı dini yapıların öncüleri, yandaşları tarafından mehdi olarak görülüyor.

DEĞERLER 8 BAŞLIKTA RAPORDA

FETÖ’nün dini istismarına yönelik rapor hazırladığı daha önde duyurulmuştu. Raporda örgütün “Allah’ın adı istismar edildi”, “Kur’an istismar edildi”, “Hazreti Peygamber istismar edildi”, “Sahabeyi istismar etti”, “İslâmi kavramlar hem istismar hem tahrif edildi”, “En çok istismar edilenler genç dimağlar ve körpe zihinler”, “Beddua istismar edildi”, “Fetva istismar edildi” adlı 8 başlık altında örgütün istismar ettiği değerler sıralanıyor.

Olağanüstü Din Şurası’nda alınan karar doğrultusunda Din İşleri Yüksek Kurulu, FETÖ raporunun taslak halini tamamladı. Hassas konularda gerekli düzeltmelerin yapılmasının ardından rapor, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e sunulacak. Görmez’in onayı sonrası kurumun FETÖ çalışması, kamuoyuyla paylaşılacak.
 
Kaynak: Karar
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DGS sonuçları açıklandı!Önceki Haber

DGS sonuçları açıklandı!

2. kez hacca veya umreye gidenlere ek harçSonraki Haber

2. kez hacca veya umreye gidenlere ek ha...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!