Fransa'da İslamofobi hızla yükseliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Fransa'da Ocak ayından bu yana İslamofobinin arttığı Paris merkezli Fransa İslamofobi ile Mücadele Kolektifi sivil toplum örgütü tarafından rapor edildi.

Fransa'da bir sivil toplum örgütü bu sene başında meydana gelen Charlie Hebdo olaylarından sonra islamofobik saldırıların artmaya başladığını belgeledi.

Fransa İslamofobi ile Mücadele Kolektifi'nin perşembe günü yayınladığı " Ocak 2015'ten sonra altı ayda terör saldırılarından sonra Fransa'da İslamofobi" raporunda İslamofobik eylemlerin geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 23,5 oranında arttığı belirtildi.

Raporda Fransa'da Müslümanlara karşı olan İslamofobinin tetiklediği Fiziksel saldırılarda yüzde 500 sözlü saldırılarda yüzde 100 artış gözlemlendi. İslamofobik saldırıların ilk kurbanlarının kadınlar olduğu ve 2015'in ilk 6 ayında İslamofobik ayrımcılığa maruz kalanların yüzde 73'ünü kadınlar oluşturduğu söylendi.

Raporda saldırıların, Charlie Hebdo, Montrouge ve market saldırılarından sonra ciddi şekilde arttığına da dikkati çekildi. İslamofobinin Fransa'da daima var olduğuna işaret edilen raporda, Charlie Hebdo'dan sonra saldırıların daha açık ve daha vahşi olduğu vurgulandı. Okullarda Müslüman öğrencilerin baskı altında olduğuna dikkati çekilirken küçük Müslüman çocukların bile yetişkinler tarafından rahatsız edildiğinden bahsedildi.

Fransa İslamofobi ile Mücadele Kolektifi'nin Yasser Louati yaptığı açıklamada, Müslümanlara yönelik saldırıların cezasız kaldığını vurguladı. ''Müslümanların terörle karıştırılmaması gerektiği yönünde uyarılar ve yaftalayıcı ifadelerden kaçınılması noktasındaki resmi söylemlere rağmen İslamofobik saldırılarda artış gözleniyor" dedi.

Raporda, camilerin saldırıya uğradığı, başörtülü kadınların ölümle tehdit edildiği, sınıfta Müslüman çocukların küçük düşürüldüğü, taciz edildiği ve Müslüman öğrencilerin fişlendiği kaydedildi. Çok az İslamofobik vakanın yargı yoluna taşınabildiğine de vurgu yaparak bunun nedeni olarak, polis ve jandarmanın bu yönde gelen şikayetlerin hepsini kayıtlara geçirmemesini gösterdi. Ayrıca bazı insanların da şikayet etse de bir sonuca ulaşamayacağı yönündeki düşünceler nedeniyle saldırıları şikayet etmediğine değindi.

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

 
Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bahreyn'de 'Vahdet Namazı'Önceki Haber

Bahreyn'de 'Vahdet Namazı'

Evlat edinilen kişiye ve onun çocuklarına zekat verilebilir mi?Sonraki Haber

Evlat edinilen kişiye ve onun çocukların...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!