Hacı adaylarını Bakan Müezzinoğlu uğurladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Atatürk Havalimanı’nda ilk hacı kafilesi Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katılımıyla, törenle uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organize ettiği ilk hacı kafilesi bugün İstanbul’dan Medine’ye gitti. Atatürk Havalimanı’nda ilk kafilenin hareketi nedeniyle düzenlenen törene Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlukatılırken, tören sonunda dualar okundu.

"SAĞLIĞINIZA ÇOK DİKKAT EDİN"

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Dış Hatlar terminalindeki törende yaptığı konuşmasında hacı adaylarında öncelikle kalacakları bir ay süresince sağlıklarına çok dikkat etmelerini isteyerek şunları söyledi:

“Hac insanların ruh, fiziksel ve sosyal sağlığına çok önemli katkılar sağlar. Haccın temel mesajı müslümanların birlik ve beraberliğidir. Müslümanların birlikte geleceklerini düşünebilmeleri, gönüllerine hitap edebilmelidir. Birbirleriyle fiziksel olarak omuz omuza yürüyebilmeleri, dünyanın geleceğini konuşabilmeleri, paylaşabilmeleri adına haccın esasında toplumsal, İslam ümmeti adına bir mesajı var." 

İslam dünyasının ve ümmetin birlik ve beraberliği için hacı adaylarından dua etmelerini isteyen Müezzinoğlu, "Nasıl hep birlikte şeytanı taşlıyorsak, bugün İslam dünyasının mahkum ve muhatap olduğu şeytanı da birlikte taşlayabilmek için bol bol dua etmemiz herhalde bizim ümmet için millet için yapabileceğimiz en güzel ibadetler arasında olacaktır" diye konuştu. 

BROŞÜRLERDEN İSTİFADE EDİN

Bakanlık olarak hacı adaylarının yanında olduklarını hatırlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti: 

"Kesintisiz 24 saat seyahat sağlığı durumumuzdan 444 77 34 nolu telefondan her türlü sağlık hizmetini danışmanlık olarak alabilirsiniz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu anlamda sağlık alanında verdiği hizmetler diğer ülkelerden gelen hacılarımıza da her türlü örnek sağlık hizmeti veriyor, vermeye devam edecek. Zaman zaman erken aşılanma, MERS virüsü gibi bulaşıcı hastalıklarla ilgili de sizi devamlı bilgilendiriyoruz. İnanıyorum ki Diyanet İşleri Başkanlığımıza da teslim ettiğimiz broşürlerden de istifada ederek bulaşıcı hastalıklardan korunmak adına da Sağlık Bakanlığının yanınızda olduğunu hissedeceksiniz. İstiyoruz ki sağlıcakla gidin, sağlıcakla gelin. Rabbim yolunuzu açık etsin. Dualarınızı kabul etsin. Sağlıcakla gidin, sağlıcakla dönün." 

İSTANBUL’DAN 8 BİN 680 HACI ADAYI

Törende bir konuşma yapan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ise İstanbul’da kayıtlı 8 bin 680 hacının olduğunu ve bunlardan 4 bin 997'sinin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla gittiğini belirterek "İstanbul Müftülüğü ve İstanbul'daki 2 havalimanı olarak uğurladığımız hacı sayısı İstanbullularla sınırlı değil. Çevre illerin hacıları da buradan gidiyor. Toplamda inşallah 7 bin 600 hacıyı uğurlayacağız. 34 kafilemiz gidecek. Kafilelerde de kadın görevlilerimiz olacak. Bunun 24'ü Atatürk, 17'i ise Sabiha Gökçen havalimanlarından gidecek" ifadelerini kullandı. 

Hacı adaylarını zaman zaman zorluklar yaşayabilecekleri ve bu zorlukların da onlar için ayrı bir imtihan olduğunu söyleyen Yaran, 

"Bu yıl 1 milyon 244 bin 629 hacı adayının arasından size nasip oldu. Allah'a şükredelim. Cenab-ı Hak hayırlı ve huzurlu gidip gelmek nasip eylesin" dedi. 

Atatürk Havalimanı’ndaki tören yapılan dua ile son buldu. kaynak: Haber7

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nihat Hatipoğlu PKK'lılara seslendiÖnceki Haber

Nihat Hatipoğlu PKK'lılara seslendi

İzmir'de Muhteşem Yaz Kur'an Kursu KapanışıSonraki Haber

İzmir'de Muhteşem Yaz Kur'an Kursu Kapan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!