Hafızlar Orduluları Gururlandırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Ordu da bulunan Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini başarı ile tamamlayan 66 hafız düzenlenen törenle icazetlerini aldılar.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin destek ve katkılarıyla İl Müftülüğünce, 26 bayan 40’ı erkek olmak üzere toplam 66 hafız için tertip edilen “Hafızlık İcazet merasimi” Orduluları gururlandırdı.

Ordu Büyükşehir Anadolu İmam-Hatip Lisesi kapalı spor salonunda düzenlenen hafızlık icazet merasimine.  Ordu Vali Vekili Mehmet Erhan Türker, Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz,  Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Muhlis Akar,  İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, İl protokolü, İl Müftü Yardımcıları,  İlçe Müftüleri,  Din görevlileri, hafızların ailelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.  

Hafızların salona girişlerinde salatü selam ve tekbirler eşliğinde protokol mensupları ve salonu hınca hınç dolduranlar tarafından ayakta karşılandığı tören, hafızların yerlerini almalarının ardından Hafız Salih Durmaz hocanın herkesi duygulandıran muhteşem  Kur’an-ı kerim tilaveti ile başladı. Ardından açılış konuşmasını il Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu yaptı

Müftü kolukısaoğlu, ‘Hafızlarımızı takip edip din hizmetlerine mutlaka kazandırmalıyız’…

Bu günleri bizlere gösteren ve yaşatan Allah’a hamdolsun diyerek konuşmasına başlayan İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, ‘bu gün gerçekten çok duyguluyuz. Geçtiğimiz hafızlık icazet merasiminde ilimizde 118 hafızımızı ordumuza katmıştık, bu gün ise 66 hafızımız daha bu Kur’an muhafızları ordusuna katılmaktadır.  Burada şunu ifade etmek istiyorum, zaman zaman hafızlarımızı arayıp soruyoruz neredeler ne iş yaparlar diye. Birçoğunun çeşitli işlerde çalıştığını, kiminin çimento fabrikasında işçi, kiminin bir restoranda bulaşıkçı olduğunu öğrendiğimizde buna çok üzülüyoruz. Çünkü bu durumda olan hafızlarımız maalesef hafızlıklarını kaybetmeyle yüz yüze kalıyorlar. Oysa hafızlarımız canlı Kur’an’dır diyoruz. Mutlaka bir “Hafızlık Takip Sistemi” oluşturmalıyız. Bu sistem ile hafızlarımızı takip edip gerek din hizmetleri alanında gerekse diğer alanlarda onların taşıdıkları bu büyük nimetleri kaybetmeden hayatlarını sürdürmelerine katkı sağlamlayız’ diyerek düşündüğü projenin detaylarını paylaştı. Konuşmasında hafızları tebrik eden Müftü Kolukısaoğlu, ‘burada özellikle bu hizmetlerimizde bize büyük bir destek ve katkı sağlayan Büyükşehir belediye başkanımıza huzurlarınızda bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Şunu da ifade etmek istiyorum din gönüllüleri olarak bizlerin dinimizi tebliğ etmede, yaşamada ve öğretmede artık hiçbir mazeretimiz kalmamıştır. Allah devletimize milletimize zeval vermesin, cumhuriyet tarihimizde ilk defa devlet bütçesinden Kur’an talebelerimizin eğitim gördükleri kurslarımızı iaşe giderleri karşılanmaktadır. Kur’an öğretmek için devletimiz her türlü imkânı bizleri sunmuştur. Bu hususlarda emeği geçenlere duacıyız, Allah kendilerinden razı olsun. Ayrıca Kur’an kurslarımızın yapımında ve yaşatılmasında her türlü desteği vermiş bulunan kadirşinas, hayırsever Ordulu kardeşlerime şükranlarımı sunuyor kendilerine dua ediyorum’ şeklinde konuştu. 

Başkan Yılmaz  ‘Hafızlarımız bizi gururlandırdılar’…

Hafızların eğitimlerinde maddi ve manevi desteğini hiç eksik etmeyen ve merasimin düzenlenmesinde il müftülüğünün en büyük destekçisi olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz törende bir konuşma yaptı. Bu hizmetleri her zaman desteklemeye devam edeceğiz diyen Başkan Yılmaz ‘Hafızlarımız salona girdiklerinde tüylerim diken,  diken oldu. Ezan-ı Muhammedinin Tanrı uludur, tanrı uludur diye güya Türkçe okutulduğu zulüm yılarından bu günlere geldik hamdolsun. Büyükşehir belediyesi olarak camilerimize, Kur’an kurslarımıza imam hatip liselerimize ve diğer eğitim kurumlarımıza bu güne kadar olduğu gibi bundan böylede her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Bu gün bizleri gururlandıran hafızlarımızı, onları bu eşsiz Kur’an eğitimine teşvik eden ailelerini, hafızlarımıza eğitimlerini veren hocalarımızı, il müftülüğümüzü ve bütün emeği geçenleri kutluyorum’ diyerek konuşmasını sürdürdü.

Törende bir konuşma yapan Ordu Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker ‘ hafızlarımızı tebrik ediyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hafız kardeşlerimiz bu gün bizleri gerçekten çok mutlu ettiler. Her zaman onları desteklemeye devam edeceğiz’ dedi.  

Protokol konuşmalarının ardından kürsüye gelen Din İşleri yüksek Kurulu Üyesi Dr. Muhlis Akar, ‘Kur’an ve Hafızlık’ konulu bir konferans sunumunda bulundu. Konuşmasında Kur’an-ı kerimin Müslümanlar için hayat nizamı olduğunu belirten Dr. Akar, ‘Kur’an kendisini okuyan dinleyen ve ezberleyenler için bir şifadır. Kur’an dan   nasibini alamayan gönüller sıkıntı ve buhran içerisindedir. Ne mutlu bu gün hafızlık tacını giyen kardeşlerimize,  onların ailelerine ve onları yetiştiren hocalarına. 

Konuşmasında Ayet ve hadislerle Kur’an-ı kerimin öğretilmesinin ve öğrenilmesinin önemi anlatan Dr. Muhlis Akar sahabelerin hayatlarından örneklerle konuşmasını sürdürdü.  Konuşmasının sonunda ordu da bu tabloyu görmekten çok mutlu oldum diyen Dr. Akar ‘başta il Müftümüz ve büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere bütün emeği geçenleri kutluyor, hafızlarımızı tebrik ediyorum. İlimleriyle amil olsun inşallah’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından sahneye alınan 66 hafıza çeşitli hediyeler verildi…

Başkan yılmazdan hafızlara büyük jest ‘66 hafıza 66 altın’…

Hafızların tamamını birer altın ile ödüllendiren ordu büyükşehir belediye başkanı Enver Yılmaz, hafızlara hediyelerini kendisi de bir hafız olan Ordu Milletvekili Ergün Taşçı ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ile birlikte tek tek tebrik ederek takdim ettiler. İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, ilçe müftüleri, din görevlileri ve diğer katılanlar tarafından hafızlara birer altın ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Hediye ve belge takdiminin sonra hafızlarca salonu dolduranlara Kur’an tilavet edildi. İcazet merasiminin duası, diyanet camiasının bölgede ki en saygın ve duayen isimlerinden Hakkı Memiş hoca efendi tarafından yapıldı.

Zaman zaman izleyenlerin duygu dolu anlar yaşadığı Hafızlık İcazet Merasimi sahnede hafızlarla birlikte topluca çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MİNİKLERE HEDİYELERİ DAĞITILDIÖnceki Haber

MİNİKLERE HEDİYELERİ DAĞITILDI

Çocukların Sağlıkları TehlikedeSonraki Haber

Çocukların Sağlıkları Tehlikede

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!