Iğdır’da Kadir Gecesi Coşkusu Merkez Camiinde Yaşandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Iğdır’da Kadir Gecesi Coşkusu Merkez Camiinde Yaşandı
Allah tarafından Cebrail (as) aracılığı ile Peygamber Efendimiz (sav)’e Kur’an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı ay olan bir ömre bedel kadir gecesi coşkusu Ensar Camii ve Kur’an Kursu’nda öğrenci ve velilerine verilen iftar ile başladı.

Ensar Camii ve Kur’an Kursunda yatılı olarak okuyan çocuklar ve onların velileriyle beraber yapılan iftarla başlanılan program, Iğdır Merkez Camiinde kılınan teravih ve tesbih namazları ile devam etti.

Iğdır Merkez Camiinde İl Müftüsü Cüneyt KULAZ, Iğdır Merkez Nuhnebi Camiinde Müftü Yardımcısı Ahmet GÖZCÜ’nün öncülüğünde programlar düzenlenirken, diğer camiler de de din görevlileri tarafından programlar icra edildi.

Merkez Camiinde coşkulu cemaate kadir gecesinin öneminden bahseden İl Müftüsü Cüneyt KULAZ; "Kadir gecesi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Kadir gecesi Ramazan-ı Şerif ayı içerisinde bulunan en kıymetli gecedir. Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Hz. Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gecedir. Kadir gecesi, müminleri doğruya ulaştırmaya çalışan, bütünleyici ve birleştirici olan Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı, bir ömre bedel olan gecedir. Allahü teâlâ, kadir gecesinde dua edenin isteğini geri çevirmez, onlara mağfiret eder. Bu gecede Mü'minler vakit ve imkânları ölçüsünde Kadir gecesini değerlendirmeye çalışmalı, vaktin feyiz ve bereketinden istifade ederek bol bol tövbe ve istiğfar etmeleri gerekmektedir. Müslümanlar namaz kılmalı, Kur'ân okumalıdırlar. Böyle gün ve gecelerde iyilik yapmak, kırgın gönülleri sevindirmek, sıla-i rahim etmek, nafile ibadet ve Kur’an-ı Kerim'i okumakla zaman geçirilmelidir” diyerek sözlerini noktaladı.

Halkın yoğun katılım gösterdiği Kadir gecesi programı, İl Müftüsü Cüneyt KULAZ’ın yapmış olduğu dua ile son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KUR’ANLA YERYÜZÜNÜN HAYAT BULDUĞU GECEÖnceki Haber

KUR’ANLA YERYÜZÜNÜN HAYAT BULDUĞU GECE

Serik Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş'un Ramazan Bayramı AçıklamasıSonraki Haber

Serik Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş'un...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!