KUR’ANLA YERYÜZÜNÜN HAYAT BULDUĞU GECE

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KUR’ANLA YERYÜZÜNÜN HAYAT BULDUĞU GECE
Kahramanmaraş Müftülüğü Din Eğitimi Uzmanı Mustafa saylak dan Kurandan kadir gecesi....

            Yeryüzünde; zülüm, işkence, irtikap, yolsuzluk gibi akla ve hayale gelmedik karanlık işlerin zuhur ettiği, kız çocuklarının, diri diri toprağa gömüldüğü, kadınların, insan mı hayvan mı, Ruhu var mı, Yok mu? diye tartışıldığı, mazlumun çaresiz, öksüzün ve yetimin sahipsiz,kimsesizlerin himayesiz,zalimin zorba, işgallerin ve yağmaların ardı arkasının kesilmediği inançların bulanık, kalplerin huzursuz,gönüllerin kırgın, sözlerin güven vermediği,akitlerin yerine getirilmediği,edebin,hayanın ve ahlakın hiçe sayıldığı , bir dünyada   Cenabu hak tedricen 23 senelik  süresi içerisinde yeryüzüne; hak, hukuk, barış adalet gelsin diye Kur’an-ı Kerimi indirmiştir.

            Kur’an-ı Kerim önce dünya semasına topluca indirildikten sonra tedricen 23 sene gibi bir süre içerisinde  yer yüzüne ayet ayet sure sure indirilmiştir. Peygamberimiz (sav) Kur’an-ı tebliğ ettiği gibi aynı zamanda açıklamış, vahyin nasıl okunması ,öğrenilmesi, anlaşılması ve hayata nasıl indirgeneceğini göstererek, Kur’an-ı hükmen ve fiilen bize  göstermiştir.Bu bağlamda Peygamberimiz; Kur’an-ı en iyi anlayan, okuyan, okutan ,anlatan ve uygulayandır. O  üsve-i hasene, güzel model, örnek, rehber ,lider, mübelliği ve muallimdir.

             Rabbimiz Kur’a-nı Kerimden sorumluluğumuzun esaslarının ne olduğunu bildirmiş. Geçmiş ümmetlerin bireysel ve toplumsal hayatlarından, bazan özlü, bazan da geniş anlatımlarla onların durumlarından ibret almamızı, Rahmanın yolunda olanların mükafatlarından haber verdiği gibi, şeytanın ve nefsin esiri olanların açı akıbetlerinden de haber vermiştir.

            Kur’an-ı Kerim; imanın, islamın ve ihsanın ilkelerini bize haber verir. İnanan, Müslüman ve ihsan sahibi bir kişinin kardeşliği, sevgiyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı kaynaşmayı, birliği, dirliği, bir arada yaşamayı, bir olmayı gerektiren temel esasları,  bize bazen özlü bazen geniş olarak haber vermektedir. Bu yönüyledir ki Kur’an-ı Kerim’’ Bir hayat bilgi kitabıdır.’’

Kadir gecesi;vahyin yeryüzüne inmeye başladığı, meleklerin yeryüzünü şereflendirdiği    insanların melekut alemine samimi duaları, Salih amelleri   ile yüceldiği bin aylık bir ömre bedel hayırların sevapların ilahi ihsanın elde edilerek ihya edildiği bu kutlu gecede peygamberimiz bize halisane bir niyetle “Allah’ım affedicisin, affı seversin, bizleri de affeyle” diye dua etmemizi haber vermiştir.

Peygamberimiz tarafından’’evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem ateşinden kurtuluş’’ olarak ifade edilen ramazan ayının sonuna gelmenin burukluğunu yaşamaktayız. Kadir gecesi gibi kadri yüce bir geceyi ihya etmeyi nasib eden Rabbimize dua ediyoruz. Ramazan bayramına ulaşmanın arzusu ile nice ramazanlara, Kadir gecelerine bayramlara ulaşmak temennisi, duygusu ve duaları ile ramazana elvada etmenin hüznünü yaşamaktayız.

İbadetlerimiz makbul, Kadir gecemiz mübarek Ramazan bayramımız kutlu olsun.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KADİR GECESİ COŞKUYLA KUTLANDIÖnceki Haber

KADİR GECESİ COŞKUYLA KUTLANDI

Iğdır’da Kadir Gecesi Coşkusu Merkez Camiinde YaşandıSonraki Haber

Iğdır’da Kadir Gecesi Coşkusu Merkez Cam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!