Kabe'de vefat edenler şehit sayılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Kâbe'de yaşanan vinç faciasında hayatını kaybeden 8'i Türk 100'den fazla hacı adayı şehit sayılacak.

Abdurrahman KOÇ / Haber7

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde hac ibadeti için dünyanın dört bir yanında Kâbe'ye akın eden hacı adaylarının tavaf ettiği sırada fırtına ve yağmurlu havada tadilat için bulunan vincin devrilmesi sonucu 100'den fazla hacı adayı vinç ve molozların altında kalarak can verdi. Yüzlerce kişi ise yaralandı.

Hac ibadetinin başlamasına günler kala yaşanan facia sonrası Suudi Arabistan Hac Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, haccın devam edeceği bildirildi. 

VEFAT EDENLER ŞEHİT SAYILACAK

Suudi Arabistan'da umre ya da hac ibadetini yerine getirmek için Kâbe'de bulunan ve burada hayatını kaybeden kişiler şehit sayılıyor. Bir kişi Kâbe yolunda kaza sonucu vefat etse bile şehit olarak adlandırılıyor. Vefat edenlerin cenazeleri yüzler açık biçimde kılınıyor ve Mekke'deki Muaysım Mezarlığına defnediliyor.

Cuma günü vinç faciasın sonrası vefat eden 8'i Türk 107 hacının cenazelerinin büyük bir kısmının kimliği belirlendi. Cumartesi sabahı itibariyle şehitlerin cenaze namazları kılınmaya başlandı.

KRAL SELMAN KABE'DE BİLGİ VERDİ

Facia sonrası Kâbe'ye giden Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, gazetecilere yaptığı açıklamada kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve sorumlularının en kısa sürede bulunarak cezalandırılacağını açıkladı. Selman, 'Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı iletiyorum. Olayın sebebini veihmali olanları araştırıyoruz' açıklaması yaptı. Kâbe'den ayrılan Selman, vinç kazasında yaralanan hacı adaylarını hastanede ziyaret etti.

Kabe'deki vinç kazasının animasyonu

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş de, “Haremde vefat edenleri, ailelerden hiçbiri başka yere defnedilmesini istemez” diyerek ölenlerin Mekke’de toprağa verileceğini söyledi. Keleş, inşaatlar nedeniyle Kâbe’nin kapatılmasının söz konusu olamayacağını belirterek “Tarih boyunca tavaf hiç durmamış. Ama gerekli tedbirlerin de alınması gerekiyor. İnşaat bu yıl tamamlanacak” diye konuştu.

Kaynak : Haber7

 
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşte Hazreti Hızır'ın her hafta uğradığı camiÖnceki Haber

İşte Hazreti Hızır'ın her hafta uğradığı...

Hainler ortalığı yakıp yıktı, 4 yaralıSonraki Haber

Hainler ortalığı yakıp yıktı, 4 yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!