Kahramanmaraş Din Gönüllülerinden İsraile Uyarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
DAHA FAZLA İLERİ GİTME!Kahramanmaraş Din Gönüllüleri Ve görevlileri dernek başkanı Şevket Bozdoğan, İsrail güvenlik güçlerinin yine Mescid-i Aksa'ya girip Filistinli cemaate saldırması, 17 Filistinliyi yaralaması ve gözaltına almasıyla ilgili sert tepki gösterdi ve “YETER ERTIK” dedi.

Dernek binasında yapılan basın açıklamasında Din Gönüllüleri adına konuşan Başkan Şevket Bozdoğan, müslümanların en mukaddes üç mabedi arasında bulunan Mescid-i Aksa'ya yapılan İsrail müdahalesinin kabul edilemez olduğunu belirtti ve sert bir şekilde kınadı. Başkan Bozdoğan, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri sürdürdüğünü de kaydetti.

Din Gönüllüleri Dernek Başkanı Bozdoğan açıklamasında Yahudi yerleşimci grubun İsrail polisinin gözetiminde Mescid-i Aksa Külliyesi'ne girerek avluda tur atmasının olayları daha da ateşlediğini, bundan dolayı tepki gösteren Filistinli gençlere polislerin planlı olarak saldırmasının arkasında bu vehametin bulunduğunu söyledi.

İsrail askerleri kanlı elleri, kirli ayaklarıyla Mescid-i Aksa'yı tahrip ettiğini vurgulayan Din Gönüllüleri başkanı Şevket Bozdoğan; “Kudüs'te Yahudi yerleşimciler, asker veya polis eşliğinde sık sık Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor. İsrail bu gerekçelerle zaman zaman Filistinlilerin Aksa'ya girişini kısıtlıyor. İsrail kanlı elini, kirli ayakkabılarını derhal çekmeli, Müslümanları rahat bırakmalıdır.”

Zalim İsraile elleri kurusun, ayakları kopsun şeklinde sert dille tepki gösteren Bozdoğan; “Kardeşimiz Filistinlilere İsrail askerleri pazar gününden beri ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale ediyor. Kadın, çocuk,  gazeteci gözetmeksizin insanları yaralıyor, darp ediyor. Dünya seyrediyor. Ama artık bizler terörün her türlüsüne Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Mehmet Görmezin de söylediği gibi  “YETER ARTIK” diyoruz. İsrail bu planlı, programlı uyguladı bu davranışından bir an önce vazgeçmelidir.

Kahramanmarş Din Görevlileri ve gönüllüleri dernek başkanı Şevket Bozdoğan açıklamasının sonunda İşgalcilerin derhal, daha fazla ileriye gitmeden bir an önce çekilmesi gerektiği vurguladı ve Mescidi Aksa’nın başta Filistinlilere ve tüm Müslümanlara açılmasını istedi.

HABER: AHMET GÜNEÇIKAN

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sözlü'den imamlara hakaret dolu sözlerÖnceki Haber

Sözlü'den imamlara hakaret dolu sözler

Siyonist yönetimin Mescid-i Aksa planı - YORUMSonraki Haber

Siyonist yönetimin Mescid-i Aksa planı -...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!