Kahramanmaraş ta Diyanet Din Gönüllüleri ve Semerkand Buluşması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevherden çok önemli açıklama… KURTULUŞU ŞAHISLARDA ARAMAYINKahramanmaraş Semerka

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevherden çok önemli açıklama…

 

KURTULUŞU ŞAHISLARDA ARAMAYIN
Kahramanmaraş Semerkant Vakfı Buhara gönüllüleri ile Diyanet camiasının din gönüllüleri Semerkant haftası dolayısıyla yapılan tanışma ve kaynaşma programıyla bir araya geldi.
Dumlupınar Mahallesi Said Zarifoğlu Caddesi üzerinde bulunan vakfın merkezinde yapılan sıcak ve samimi programa ilgi yoğun oldu. Program, Anadolu İmam hatip Lisesi meslek dersleri öğretmeni Fehmi Gök’ün okuduğu Kuran tilavetiyle başladı. Daha sonra 22-29 Semerkant haftasının ana teması olan “aile, kardeşlik ve muhabbet”  konulu sinevizyon gösteriminde bulunuldu.
Semerkant Vakfı Başkanı Hikmet Baba yaptığı selamlama konuşmasında vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Hikmet baba Vakfın Türkiye’nin 217 köşesinde, yurtdışı 57 Ülkede hizmet ve çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Baba konuşmasında; “Muhakkak ki, hedef ve gayemiz Allah rızasını kazanmaktır. Cenab-ı Allah bizleri çok sevdiği için bizlere Peygamberler, Veliler, Âlimler ve İlim insanları gönderdi. Teknoloji öyle ilerledi ki, asrımızda ilim insanına çok ihtiyacımız var. Gaye ve amacımız Allahın değere verdiği insana değer vermek, Allah için sevmek, kucak açmaktır. Düşenin elinden tutanın olmadığı bir dönemde düşenin elinden tutan olmaktır. Bu platformun gaye ve amacı Allahü tealanın dinini devam ettirmek ve yaşatmaktır. Gönül kapımız herkese açıktır. Allah için yapmıyorsak hiçbir şeyin kıymeti yoktur.”
Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher de Vakfın yaptığı çalışmaların hayırlı olması dileğiyle konuşmasına başladı. Semerkant vakfına diyanet camiasına verdiği ehemmiyetten dolayı teşekkür eden İl Müftüsü Muhammed Gevher şöyle dedi; “Kurtuluşun iki ana kaynağı Kuran ve Sünnettir. Eğer söylemlerden ziyade gönül ve niyet çok önemli. Niyetler halis olursa, işin içinde ‘menfaat ve ene’ olmazsa kuruluşlar ve cemiyetler insanların gönlünde yer alacaktır. Ama biraz ileri gidip devleti ben yönetirim, her şeyi ben bilirim, en iyi dindar benim, benden başka kurtuluşa eren yoktur gibi bir takım fikriyatlara düşmüş art niyetliler sayesinde İslam âleminin içinden çıkılmaz durumlara düşeriz, bu durum maalesefte devam ediliyor.  Genç İlahiyat programında Diyanet İşleri Başkanımızın âlim meselesini açıklamasında, İŞİD ve yıkıcı unsurların ortaya çıkmasına sebep dinin şahsileştirilmesi, kurtuluşun şahıslarda aranması ön plana çıktı. Halbu ki kurtuluşun iki ana kaynağı var, Kuran ve sünnet dışında buna dayanmayan kim olursa olsun hedefe ulaşamadığı gibi insanı da ters tarafa götürürler. Semerkant vakfımızın halis niyetlerini Allah bozmasın. Hep bilgiyi örnek almayı hepimize nasip eylesin.”dedi.
Buhara gönüllüsü Mustafa Değirmencinin anlatımıyla vakfın çalışmaları ve yurt dışındaki UKBA(Uluslar arası Kardeşlik ve barış) derneğinin hizmetleri geniş bir şekilde katılımcılara anlatıldı.
Program, misafirlere yemek ikramı ve vakfın yayınlarından olan kitaplardan hediye takdimiyle son buldu.
Programa; Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, Müftü Yardımcısı Beyazıt Kanat, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, Semerkant vakfı başkanı Hikmet Baba, Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü Personel şefi Abuzer Dağ, Din Gönüllüleri ve görevlileri dernek başkanı Şevket Bozdoğan ile çok sayıda din görevlisi ve eğitimciler katıldı.

 

Kaynak HABER: HACi ALİ GÜNEÇiKAN [ Okunma Sayısı: 26 ]

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Seçim Yaklaştı İmamlar Kıymete BindiÖnceki Haber

Seçim Yaklaştı İmamlar Kıymete Bindi

Müftü Gevher den Beraat Kandili MesajıSonraki Haber

Müftü Gevher den Beraat Kandili Mesajı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!