Kütahya İl Müftülüğü Külliyesinin temeli dualarla atıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla Kütahya İl Müftülüğü Külliyesinin temeli dualarla atıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla Kütahya İl Müftülüğü Külliyesinin temeli dualarla atıldı.

Bünyesinde cami, Kur’an kursu, müftülük hizmet binası ve TDV Kitap-Kahve’nin de bulunacağı külliyenin temel atma törenine Vali Ahmet Hamdi Nayir, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, temel atma töreninde yaptığı konuşmasına, “Kuruluş ve kurtuluşun şehri Kütahya’mızın güzel insanları, hepinizi hürmetle muhabbetlerimle selamlıyorum” diyerek başladı.

Mescid-i Nebevi'nin bir şubesi olan Kütahya İl Müftülüğü Külliyesinin temelini atmış olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Erbaş, külliyenin hayırlara vesile olması niyazında bulundu.

“Kuruluşa nasıl din adamları mührünü basmış ise kurtuluşa da din adamları mührünü bastı” diyen Başkan Erbaş şöyle devam etti:

Müftülük, din adamlarının daha güzel hizmet etmelerini toplumumuza sahih dini bilgiyi ve doğru din hizmetini daha nitelikli, daha kaliteli bir şekilde ulaştırılmasını sağlayan bir müessesedir. Müftümüzün Kütahya'da iki bine yakın hocamızla en uzak köylerimize varıncaya kadar dini mübini İslam'ı milletimize ulaştırma noktasında büyük gayretler içerisinde olduğunu görmemiz bizi mutlu etti”

Başkan Erbaş, Peygamberimizin Mekke’den Yesrib'e hicret edip orayı Medine-i Münevvere haline getirmeye başladığında yaptığı ilk işlerden birisinin Mescid-i Nebevi’yi yapmak olduğunu hatırlatarak, “Peygamber Efendimiz, diyanet hizmetlerini, işlerini Mescid-i Nebevi’den yönetti. Nasıl ki Peygamberimiz diyanet işlerini Mescid-i Nebevi’den yönetti ise bugün de inşallah müftülüğümüzün bütün çalışanları sizlerin desteğiyle buradan sahih dini bilgiyi Kütahya'da yaşayan bütün insanlarımıza ulaştırmaya çalışacaklar” diye konuştu.

Peygamber Efendimizin bir hadisinde “Bir kuş yuvası kadar dahi mescit yaptıran kişi için cennette büyük bir köşk vardır” buyurduğunu ifade eden Başkan Erbaş, “İnşallah bu bina tamamlayıncaya kadar bir tuğlada benim olsun düşüncesiyle katkıda bulunan herkesin o tuğla cennet azığı olacaktır. Biz buna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, insanın dünyada bulunmasının amaçlarından birinin de en güzel işler yaparak imtihanı kazanmak olduğunu söyledi.

Hayır işlerinin birer fırsat olduğuna işaret eden Başkan Erbaş, “Dünyada ne kadar yaşarsak yaşayalım, ‘Oku bakalım kitabını’ denildiğinde önümüzde amel defterimiz açılacak ve okuyacağız. Bugün buradaki halimizi orada göreceğiz. İnşallah Rabbim hep bu şekilde amel dertlerimizde güzelliklerimizi, hayır-hasenatlarımızı görmeyi hepimize nasip eylesin” şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş, katkısı olanlara teşekkür ederek, “Külliyenin en kısa zamanda tamamlanmasını Rabbim nasip eylesin. Bir tuğla dahi katkı sağlayan herkesten Cenab-ı Hak razı olsun” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kütahya Valisi Nayir’i ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret etti.

Başkan Erbaş, burada yaptığı açıklamada Kütahya’nın Selçuklu ve Osmanlı'nın bütün izlerini taşıdığını vurguladı.

Kentteki diyanet hizmetlerini yerinde görmenin mutluluk verici olduğunu anlatan Başkan Erbaş, şunları kaydetti:

"Dün üniversitemizin de İslami İlimler Fakültemizin kampüste yeni binasının açılmış olması bizim için gerçekten önemli. İlahiyat Fakülteleri, İslami İlimler Fakülteleri, Diyanet İşleri Başkanlığına personel yetiştiren, imam, müezzin, vaiz, müftü gibi çalışanlarımızın yetiştiği müesseseler. Bu açıdan hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün de müftülüğümüzün yeni binasının temeli atacağız. Evliya Çelebi Eğitim Merkezi'mizin açılışını yapacağız. Bütün görevlilerimizle Kütahya ili, ilçeleri ve köylerinde çalışan, görev yapan imamlarımızla dün bir toplantı yaptık. İnşallah bu çalışmalarımız daha da gelişerek daha da verimli hale gelerek devam eder."

Vali Nayir da Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ı makamında ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, "Sizin önderliğiniz ve yol göstericiliğiniz ile daha güzel işleri başaracağız. Milletimizin en önemli ihtiyaçlarından olan diyanet hizmetleriyle ilgili Kütahyamızın ve kent halkının ihtiyaç duyduklarını daha güzel bir şekilde ortaya koymaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Başkan Erbaş, Rektör Gören’i ziyaret etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ayrıca Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören'i de ziyaret etti.

Başkan Erbaş, rektörlükte yaptığı konuşmada, her geçen gün gelişen üniversitenin hem mekan hem eğitim öğretim hem de üretilen ilim noktasında bereketli olmasını diledi.

Rektör Gören de ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Başkan Erbaş, İl Müftülüğünü de ziyaret ederek, Müftü Hüseyin Hazırlar’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet, Fetö'den Alınan Binayı Öğrenci Yurdu YaptıÖnceki Haber

Diyanet, Fetö'den Alınan Binayı Öğrenci...

Kütahya Evliya Çelebi Eğitim Merkezi dualarla hizmete açıldıSonraki Haber

Kütahya Evliya Çelebi Eğitim Merkezi dua...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!