Müslümanların en zor zamanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Son yüzyıl içinde yaşanan siyasi ve sosyal gelişmelerin Müslümanların aleyhine tecelli ettiğini, işgaller, istibdatlar, istilaların Müslüman varlıkları baskı altına aldığını vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Gö

Son yüzyıl içinde yaşanan siyasi ve sosyal gelişmelerin Müslümanların aleyhine tecelli ettiğini, işgaller, istibdatlar, istilaların Müslüman varlıkları baskı altına aldığını vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “İstişare toplantısı”nda yaptığı konuşmada, her gün yüzlerce Müslümanların katledilmesini büyük bir ıstırapla takip ettiklerini söyledi. İslam’ın Avrupa’da birinci gündem maddesi olmaya devam edeceğini vurgulayan Görmez, İslamofobi karşısında etkin çalışmalar yapılacağının altını çizdi.

 Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Yemen’deki camilere yöneliksaldırılara ilişkin, “Bir camide, 100’ü aşkın insan katledildi. Her gün yüzlerce Müslüman, yüzlerce Müslümanı katlediyor. Büyük bir ıstırapla bunları takip ediyoruz” dedi. 

Görmez, Afyonkarahisar’daki bir otelde gerçekleştirilen “Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Birimleri İstişare Toplantısı” açılışında yaptığı konuşmada, son yüzyılda İslam dünyasının kendini aradığını, 1915 ile 2015 arasında geçen 100 yılın, Müslümanların bir varlık-yokluk mücadelesi içine girdikleri yüzyıl olduğunu söyledi.

SON YÜZYIL MÜSLÜMANLARALEYHİNE TECELLİ ETMİŞ

Son yüzyılın Müslümanların en zor zamanları olduğuna dikkati çeken Görmez, şöyle devam etti: “Biz bütün çalışmalarımızı yaparken bir taraftan da Türkiye’de, İslam dünyasında ve dünyadaki gelişmeleri takip etmekle mükellefiz. Takip etmediğimiz takdirde hizmetlerimizi planlamamız mümkün olmaz. Yüzyıl içinde yaşananlara baktığımız zaman, siyasi ve sosyal gelişmeler, Müslümanları daha çok egemen olmaktan uzaklaştırmıştır. Son yüzyıldaki bütün gelişmeler Müslümanların aleyhine tecelli etmiştir. İşgaller, istibdatlar, istilalar Müslüman varlıkları baskı altına almıştır. 2015’ten sonra İslam dünyasının geleceğiyle ilgili bir öngörüde bulunmak gerekirse, doğrusu Müslümanlar ve İslam gerçeği artarak konuşulmaya devam edecektir. Türkiye’de ve dünyada İslam, en önemli gündem maddesi olmaya devam edecektir. Bu bizim işimizi zorlaştıracak ve daha büyük hazırlık yapmamızı gerektirecek bir durumdur. Bu duruma hazır olmak gerekir.”

HER ZEVALİN BİR KEMALİ VARDIR

“Önümüzdeki yıllarda Müslüman coğrafyasında iç çatışmaların azalması ve barış girişimlerinin başlaması hızlanacaktır. Her zevalin bir kemali vardır” ifadesini kullanan Görmez, cuma günü Yemen’deki camilere yönelik düzenlenen intihar saldırılarını anımsatarak, şöyle konuştu: 

“Bir camide, 100’ü aşkın insan katledildi. Her gün yüzlerce Müslüman, yüzlerce Müslümanı katlediyor. Büyük bir ıstırapla bunları takip ediyoruz. Mezhep çatışmalarıyla ilgili ciddi inisiyatiflerin alınmaya başladığı dönem olacaktır. Bölgede iç çatışmaları durdurmaya yönelik çabalar artacaktır. Birlikte yaşama ahlakı ve hukuku üzerinde bütün Müslümanlar yeniden duracaktır. Bu yüzden bizim bu yıl Kutlu Doğum Haftası temamız ‘Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku’ olmuştur.”

İSLAMOFOBİYE KARŞI ETKİN ÇALIŞACAĞIZ

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Avrupa'da, İslam'ın birinci gündem maddesi olmaya devam edeceğini, gelecek dönemde ise İslamofobi karşısında etkin çalışmaların yapılacağını vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son yıllarda evrensel bir iyilik hareketine dönüştüğünü, hizmet kalitesinin de bu anlayış çerçevesinde şekillenmesi gerektiğini dile getiren Görmez, Diyanet’in hem yurtiçinde hem de yurtdışında birçok hizmeti yürüttüğünü söyledi. Görmez, din hizmeti yürüten bir kurumun, toplumun sosyal sorunlarına ilgisiz kalmasının mümkün olamayacağını belirtti.

TOPLUMSAL SORUMLULUK ALANIMIZ GENİŞ

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak toplumsal sorumluluk alanlarını genişlettiklerini anlatan Görmez, şunları kaydetti: "Ulusal ve uluslararası çapta hizmetler oldukça arttı. Kimsesiz çocuklar, sokak çocukları, mahkûmlar, doğal felaketler, bakıma muhtaç insanlar, insani yardımlar… Bunlar din hizmeti yürüten kurumun olmazsa olmazı arasındadır. Toplumun sosyal sorunlarına ilgi duymayan bir kurumun din hizmeti icra etmesi mümkün değildir. Son yıllarda Diyanet’in bir iyilik hareketine dönüşmesi son derece önem arz ediyor. İslam toplumlarının bu ülkeye bağladığı umutları gördüğümüz zaman bizim nefes almadan çalışmamız gerektiği bir kez daha ortaya çıkıyor."

Kaynak Yeni Akit [ Okunma Sayısı: 75 ]

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyanet ABD’de cami açtıÖnceki Haber

Diyanet ABD’de cami açtı

İmam camide asılı halde bulundu!Sonraki Haber

İmam camide asılı halde bulundu!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!