MÜFTÜ GEVHER; “KURAN’IN AYDINLATTIĞI İSTİKAMETTE YÜRÜMELİYİZ”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher Kadir gecesi doalyısıyla bir mesaj yayınladı. Müftü gevher mesaında, Maddi ve manevi pek çok hikmet ve rahmeti, bereket ve mağfireti bünyesinde barındıran Ramazan ayının son günlerini idrak ettiklerini, Yüce Allah’ın lütfuyla 13 Temmuz Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan gece “Kadir Gecesi”ne ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

İl Müftüsü Gevher, “Sema kapılarının açılarak esenlik ve güvenliğin her tarafa yayılacağının, Cenab-ı Mevlâ’ya açılan ellerin, yükselen dua ve yakarışların kabul edileceğinin bildirildiği bu geceyi “bin aydan daha hayırlı” kılan, Kur’an-ı Kerim'in bu gecede indirilmeye başlamasıdır.” dedi.

 Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, Kadir gecesini idrak etmenin ve ondan nasiplenmenin yolu ise, Kur’an-ı Kerim’in eşsiz mesajını anlamaktan ve onun aydınlattığı istikamette yürümekten geçtiğini kaydetti.

Müftü Gevher Mesajında şöyle dedi: “Aklen ve fikren diri olanları” uyarmak için gönderilen Kur’an, bize kendimizi hikmet aynasında görmemiz ve Rabbimizi tanımamız için rehberlik etmekte, varoluşun ve hayatın anlamını göstermektedir. O, dünya ve ahiret mutluluğunun yol haritasıdır. Bunun için de Kur’an bize hem Yüce Yaratanımıza karşı ödevlerimizi, hem de kendimize, yakın ve uzak çevremiz ile bütün insanlara karşı sorumluluklarımızı hatırlatır.

Kur’an insanlar arasında adaleti, işi ehil olana vermeyi, hakka razı olmayı, başkasının hakkına göz dikmemeyi, sevgiyi, yardımlaşma ve kardeşliği, davranışlarda doğruluk ve dürüstlüğü emreder. “İyilik ideali”nin zedelendiği bir zaman diliminde, savaşların, işgallerin, soykırımların, ihtilallerin, sömürgeciliğin ve şiddetin had safhaya çıktığı bir yerkürede yaşıyoruz. İyiliği arayan, iyiliksiz kalan, iyilik için çırpınan, iyiliğe muhtaç, iyilikten bihaber bin bir türlü insana ulaşmak, her birine iyilik götürmek gibi büyük bir sorumluluk taşıyoruz. Dünyanın önemli bir bölümü açlık, sefalet ve korku içinde temel ihtiyaçlarını karşılamanın mücadelesini verirken, diğer bir bölümü sorumsuz ve ölçüsüz bir tavırla yapay ihtiyaç ve arzuların peşinde koşuyorsa, iyilik tasavvurunu yeniden gözden geçirmesi için şu mübarek kadir geçesinde insanlığa açık ve acil bir çağrıda bulunuyoruz.

Peygamber Efendimiz “faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah’tan umarak Kadir gecesini güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı” müjdesini vermekte ve bu gecede “Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle” diyerek dua etmemizi tavsiye etmektedir. İnanıyoruz ki, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz günahlardan gerçekten pişman olur ve onlara bir daha dönmemeye karar verirsek, kendimizle hesaplaşıp kulluk ve sorumluluk bilincimizi yenileyebilirsek Yüce Rabbimiz bizleri affedecek, bizlere mağfiret edecektir. Öyleyse, bu mübarek gecenin rahmet ve mağfiret ikliminde Yüce Allah’tan bize imanı sevdirmesini, bizleri samimiyetten ve istikametten ayırmamasını, doğruyu bulduktan sonra kalplerimizi eğriltmemesini ve bizleri affetmesini dileyelim.

Müftü Gevher konuşmasını sonunda Kadir gecesinde yapılan dua ve yakarışların kabul olması dileğinde bulundu. Gevher; “Bu duygu ve düşüncelerle bin aydan daha hayırlı olan kadir gecemizinhayırlara vesile olmasını Ümmeti Muhammet arasındaki fitne ve katliamın sona ermesine vesile olmasını diler, bu müstesna gecede yapacağımız dua ve yakarışların bütün insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz edirim.”

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Müftülükten Emekli Din Görevlilerine İftarÖnceki Haber

Müftülükten Emekli Din Görevlilerine İft...

KARDEŞLİK İFTARININ İKİNCİSİ KURULDUSonraki Haber

KARDEŞLİK İFTARININ İKİNCİSİ KURULDU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!