Müftü Soruşturma Açacak mı ?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müftü Soruşturma Açacak mı ?
Diyarbakır’da yıldırımın düşmesi sonucu şerefe bölümü yıkıldı. Yıkılan şerefe bölümünde baz istasyonu var. Camilere baz istasyonu kurdurulması yasak olduğuna göre, İl Müftüsü gerekli kişiler hakkında soruşturma açacak mı? Merak konusu

Diyarbakır’da yıldırımın düştüğü minarenin şerefe bölümü yıkıldı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Çok şükür, çok sevindik.

Diyarbakır Yenişehir ilçesinde bulunan Sümer Camii’nde öğle saatlerinden sonra başlayan gök gürültülü sağanak yağışın ardından caminin minaresine yıldırım düştü. Büyük bir gürültü ile düşen yıldırım nedeniyle minarenin şerefe bölümündeki taşlar caddeye savruldu. Olayın iftar saatinde yaşanması ve bölgede vatandaşların olmaması olası bir facianın önüne geçti.

Minareye yıldırım düştü, ölen yaralanan olmadı sevindik gitti. Hatta "Minarenin önümüzdeki günlerde onarılacağı" haberi gelince de çok sevindik. Günümüz işçiliği ve malzemeleri altında yapılan camilerin zırt pırt yıkıma uğraması, kısa sürede yıpranması ve 20 yıl gibi bir zaman içinde yıkılıp yerine yenisinin yapılması artık moda oldu. Kimse yadırgamıyor. Nasıl olsa camiye yardım etmeyi seven halkımız var. Osmanlı'daki cami yapma anlayışından günümüz cami yapma anlayışları arasında çukur ile zirve arasında fark var.

Minare yıldırımdan patlamış, yıkılmış, çevrede ölü yaralı olmadığı için çok mutlu haberler yapıldı. Herkes mutlu. Giden mal olsun. Nasıl olsa mendiller açılıp yardım toplanır yeniden yapılır. Hatta beğenilmezse cami bile yeniden yapılır.

Bu arada Müftü bey açıklama yapmış.
Diyarbakır il müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR Müftülüğün facebook hesabından zahmet etmiş şunları dile getirmiş.

" Basın Açıklaması
Diyarbakır Yenişehir İlçe Müftülüğüne Bağlı İstasyon Bulvarında bulunan Sümer Camiine, akşam namazı vaktinde yıldırım düşmesi sonucu minarelerden birinin üst kısmı yıkılmış, minareden düşen taşlardan caminin çeşitli yerlerinde küçük çapta hasar meydana gelmiştir. Meydana gelen olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmamıştır. Cami çevresine emniyet şeridi çekilmiş olup gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. En kısa zamanda camide hasar tespit çalışmalarına başlanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Diyarbakır İl Müftülüğü"

Cami minaresi neden yıkılmış. Yıldırım sebebiyle. 
Yıldırımın kudreti kimin elindedir. Allah c.c'nın.
O Ol demedikçe hiç bir şey olmaz.
Baz istasyonunun bulunduğu belirtilen minare yıldırımın şiddetiyle yıkılarak kullanılamaz hale gelmiş.
Kim tarafından dolayısıyla Allah-u Tealanın takdiri ile.
Üç kuruş menfaat için ve hatta halkın sağlığı düşünülmeden halkın ortak malı olan ve Kabe'nin şubesi denilen ibadethaneye baz istasyonu koyduranlar, minareye bunun yerleştirilmesini sağlayanlar kamu malını tahrip edilmesinden, yağmalanmasından kanun önünde suçludur.

Camiler dışında hiç bir kamu binasında bunları göremezsiniz. Hatta baz istasyonlarının halkın yoğun olarak yaşadığı yerlere konması bir çok Yargıtay kararı ile yasak edilmiştir.

Bakar mısınız..

Şerefesi yıldırım vesilesi ile Allah tarafından darmadağın edilen caminin mahyasında bile " Affet Allahım" yazanlar buna vesile oldukları için Allah'ın affına sığınsınlar. Buna ihtiyaçları var.
Allah c.c bile minareye baz istasyonu konmasına razı olmadı. "Benim ibadethaneme bunları nasıl koyarsanız" dercesine tokatı indirmiş. Anlayan ibret alsın.

Müftü bey açıklama yaparken "sorumlular hakkında soruşturma açma" konusunda susmayı tercih etmiş.Bu konuda söz etmiyor. Kendi binasına az ötede bulunan camideki baz istasyonunu görmemesi ihtimal dışı.

Biz, Diyarbakır il müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR'ın göreve yeni geldiğini tam çevreyi tespit edememiş olabileceğini düşünebiliyoruz. Kendisini bu konuda suçlamak da istemiyoruz. Erzincan'dan geleli pek olmadı. Bir kaç sayılı gün.

Ama Diyanet İşleri Başkan yardımcısı olarak atanan Burhan İşleyen'in bilgisi vardır. Belki o açıklama yapar. S elefine söyleyeceği çok şey olabilir.
Baz istasyonunu minareye koyanlar ve rant elde edenler Yıldırım'ın düşmesine aracı olmuşlardır. Gerekli tedbiri almamışlardır.
Kamu malına zarar verilmesine sebep olmuşlardır.
Bugün dünyada iken hesap veremeyenler kendilerine işaret gönderen, baz istasyonunu camiye koyanlara ihtarını göstermiştir. yarın da hesabını soracaktır.

Kaynak: Mahi Haber

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekli eğitimde 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemekÖnceki Haber

Tekli eğitimde 5 milyon öğrenciye ücrets...

Başkan Erbaş, çocuklarla iftar yaptıSonraki Haber

Başkan Erbaş, çocuklarla iftar yaptı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!