OHAL Gözaltı Süresi 7 Güne Düşürüldü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
​DİYANET HABER- 684 sayılı KHK\'yla yapılan düzenlemeye göre, OHAL döneminde gözaltı süresi 30 günden 7 güne düşürüldü

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:684 sayılı KHK ile olağanüstü hal dönemindeki gözaltı süreleri düşürüldü. Yapılan düzenleme şu şekildedir:

"MADDE 10 - 18/10/2016 tarihli ve 6749 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanunun 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

a) Gözaltı süresi, şüphelinin yakalama yerine en yakın hakim veya mahkemeye gönderilmesi için zorunlu süre hariç, yakalama anından itibaren yedi günü geçemez. Delillerin toplanmasındaki güçlük veya şüpheli sayısının çokluğu nedeniyle Cumhuriyet savcısı, gözaltı süresinin yedi gün süreyle uzatılmasına yazılı olarak emir verebilir."

GEÇİCİ MADDE 1 - Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yayımı tarihinden önce, 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun İkinci Kitap Dördüncü Kısım Dördüncü, Beşinci, Altıncı ve Yedinci Bölümlerinde tanımlanan suçlar, 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlar ve toplu işlenen suçlar nedeniyle gözaltına alınan kişiler hakkında gözaltı süresi en çok otuz gün olarak uygulanır.

ESKİ DÜZENLEME

Madde 6 - (1) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun İkinci Kitap Dördüncü Kısım Dördüncü, Beşinci, Altıncı ve Yedinci Bölümünde tanımlanan suçlar, 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlar ve toplu işlenen suçlar bakımından, olağanüstü halin devamı süresince;
a) Gözaltı süresi, şüphelinin yakalama yerine en yakın hakim veya mahkemeye gönderilmesi için zorunlu süre hariç, yakalama anından itibaren otuz günü geçemez.

DEĞERLENDİRME

Bu düzenlemeyle birlikte, olağanüstü hal dönemindeki gözaltı süresi 30 günden 7 gne düşürülmüştür. Cumhuriyet savcısının yazılı emri üzerine bur süre en fazla 7 gün daha uzatılabilecektir.

Ancak, 23 Ocak 2017 tarihinden önceki işlemlerde gözaltı süresi 30 gün olarak uygulanacak.

 

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vatan haini değil imam hatip nesli yetişiyorÖnceki Haber

Vatan haini değil imam hatip nesli yetiş...

Onlarla helâlleştiniz mi?Sonraki Haber

Onlarla helâlleştiniz mi?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!