PKK\'nın yayın organından Hz. Muhammed\'e hakaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
PKK çizgisinde yayın yapan ve örgütün propaganda aracı olarak kullandığı paçavra Özgür Gündem Gazetesi, dünkü sayısında yayınladığı bir karikatürle Peygamberimiz Hz. Muhammed\'e hakarette bulundu.

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:     PKK ve onun yandaşlarının İslam'ın kutsallarına her fırsatta hakaret etmesinin yeni bir örneği dün yaşandı.

PKK çizgisinde yayın yapan Özgür Gündem Gazetesi'nin bugünkü sayısında (9 Mart 2016) yayımlanan bir karikatürde, Hz. Muhammed'in kadınlarla ilgili "Cennet annelerin ayakları altındadır" hadis-i şerifine atıfta bulunularak hakaret ettiği görüldü.

Daha önceleri de PKK'nın türevi olan kimi kuruluşlar tarafından defalarca İslam'ın kutsallarına hakaret edilmiş, bu tavır başta Müslüman Kürt halkı olmak üzere bütün bir kamuoyunun sert tepkisine neden olmuştu.

Hatırlanacağı üzere daha önce PKK bileşenleri kimi kuruluşlar, Silopi'de çarşaflı kadınları zincirleyerek tesettürlü kadınlara hakaret etmiş, ardından aynı sahne Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin desteklediği bazı sergilerde de devam etmişti.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde "Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü" adı altında HDP ve bileşenlerinin çarşaflı ve örtülü kadınları hedef alan pankart ve hakaretleri kamuoyuna yansımıştı. Söz konusu etkinlikte, temsili olarak çarşaf giyen bazı kadınların ellerine zincirler vurulmuş ve bu şekilde çarşaflı kadınların köle olduğu hezeyanlarında bulunulmuştu.

İslam'ın şiarlarına hakaretlerin yapıldığı bu programda kadınların taşıdığı;“Toplumsal bir Kâbustur Namus” afişleri de dikkat çekmişti. Söz konusu programda, HDP ve DBP Silopi İlçe Eş Başkanları, Barış Meclisi Anneleri, Kurdi-Der üyeleri ve KESK’li kadınlar da yer almıştı.

Geçen yıl ise Sümerpark Amed Sanat Galerisi, Cegerxwîn Kültür ve Sanat Merkezi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu’nda sergilenen NÜ tabloları sanat diye alkışlayan PKK/HDP’liler, Müslüman kadının giysisinden olan çarşafı ise köleliğin sembolü olarak nitelendirip, çarşaf giydirdikleri kadınların eline zincirler vurarak İslam’a ve İslam’ın değerlerine karşı olan tavırlarını ortaya koymuşlardı.

Söz konusu bu programa başta Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanakolmak üzere birçok HDP'li yetkili de iştirak ederek sergilenen hakareti alkışlamışlardı.

Yine geçtiğimiz yıl Diyarbakır'ın HDP'li Yenişehir Belediyesi, daha önce Danimarka'da yayınlanan ve İslam dünyasında büyük infiale neden olan Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatürleri, kentin en işlek caddelerindeki billboardlara asma cüretini göstermişti. Toplumda infiale neden olan bu karikatürler Diyarbakır halkı tarafından billboardlardan sökülmüştü.

Dünden bugüne yaşanan bu hakaretlere verilen tüm tepkilere rağmen PKK bileşenlerinin hâlâ pervasız bir şekilde İslam'ın kutsallarına saldırması, büyük bir provokasyon olarak değerlendiriliyor.

Kendi içinde bulunduğu toplumun kutsallarını hiçe sayarak kimi zaman sanatsal faaliyet, kimi zaman da sözüm ona fikir özgürlüğü kapsamında toplumu tahrik eden bu saldırıları gerçekleştiren PKK ve türevlerinin, gün geçtikçe İslam'a düşmanlıklarını alenileştirdiği görülüyor.

Bugün gelinen noktada ise PKK çizgisinde yayın yapan Özgür Gündem Gazetesi'nde, ucubelikten de öte İslam'ın kutsallarını hedef alan bir karikatür yayınlandı. Halil İncesu imzasıyla çizilen söz konusu karikatürde, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in kadınlarla ilgili "Cennet annelerin ayakları altındadır" hadis-i şerifine atıf yapılarak hakaret edildiği görüldü. Gazete sayfalarında yer verilen bu karikatür bir de internet sayfasından yayınlandı. Tabi bu gazete ve karikatüristi Halil İncesu'nun İslam'ın kutsallarına ilk hakareti değil. Daha önce de Hz. Adem ve Havva'yı çok uygunsuz bir şekilde karikatürize ederek hakaret etmişti.

Hatırlanacağı üzere yine 2015 yılında, Van’ın İpekyolu Belediyesi Kadın Kurulu tarafından Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Sanat Parkı’na, Hz. Muhammed karşıtlığını içeren bir pankart asılmıştı. Parkın yol tarafına asılan ve üzerinde "EM NE EMANET IN, EM JIN IN" yani "Biz kimsenin emaneti değiliz, biz kadınız" yazısının olduğu pankartın, Hz. Muhammed’in "Kadınlar size Allah’ın emanetidir" hadisini hedef alarak asıldığı görülmüştü.

Son yaşanan süreçte Kürt halkının evini, barkını, sokağını, mahallesini, kısacası yaşam hakkını hedef alan zihniyetin, tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de bu toplumun en büyük kutsallarına saldırmaları, kamuoyu tarafından şaşkınlıkla izleniyor. Kaynak: dogruhaber.com.tr

Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

DiniHaberler.com.tr:    

 

 

 

Peygamber Sevdalılarından Özgür Gündem'e sert tepki

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Peygamber Sevdalılarından Özgür Gündem\'e sert tepkiÖnceki Haber

Peygamber Sevdalılarından Özgür Gündem\'...

İçimizdeki İslamafobi Yandaşlarını LanetliyoruzSonraki Haber

İçimizdeki İslamafobi Yandaşlarını Lanet...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!