Pedofilinin temelinde istismar var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Araştırmalar, çocuklara yönelik cinsel dürtüleri olan ve taciz, tecavüz olaylarına karışan kişilerin, çoğunlukla çocukluğunda cinsel istismara maruz kalan kişiler olduğunu gösteriyor.

DiniHaberler.com.tr:   Çocuklara yönelik cinsel istismar vakaları son günlerde daha çok yaşanmaya başladı. Bu da çocuklara yönelik cinsel sapkınlık olarak tıp literatüründe yer alan ‘Pedofili’ yi gündeme getirdi. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Şahut Duran, çocuklara yönelik cinsel dürtüleri olan ve taciz, tecavüz olaylarına karışan kişilerin çoğunluğunun, çocukluğunda cinsel istismara maruz kaldığını söyledi. 

YAŞ ORTALAMASI 40 İLE 70

Pedofiliyle ilgili bilgiler veren Duran, “Pedofili, ergenlik yaşına gelmemiş çocuklara karşı, cinsel istek, arzu gibi faaliyetlerde bulunmaktır. Hastaların ortalama yaşı 40-70 yaş arasındadır. En az 6 ay boyunca çocuğa yönelik dokunma gibi eylemlerin gerçekleşmesi gibi tanıları var. Bu hastaların çocuğun güvenini kazanma, hediyeler alma, çocuklarla fazla ilgilenme gibi belirtileri var. Kişi bunu normalleştirmeye başlıyor. İstismar uygulanan çocuk ise bunu çok fazla anlamıyor, kendisine ilgi gösterildiği için normal görüyor” şeklinde konuştu.

‘SOSYAL MEDYA YAYGINLAŞTIRDI’

Son günlerde bu olayların yaygınlaşmasının nedenlerinden birinin sosyal medya olduğunun altını çizen Duran, “İnternet kullanımı, pornografik fotoğraflar bu eğilimi artırıyor. Çocuk fotoğraflarının uygunsuz bir şekilde kullanılması bu istismar vakalarının artmasına neden oldu. Sanal medya açık ve net bir şekilde etkiledi. Çocuk fotoğraflarının uygunsuz kullanılması, ulaşılabilir olması pedofili için ortam hazırlıyor” dedi. Duran, Pedofilinin cemaat yapılanmaları, tarikatlar gibi küçük gruplarda daha fazla görüldüğüne dikkat çekti. Duran, bu kişilerin kendilerini gizlemek için çocuklara en yakın mesleklere yönelebildiklerini de söyledi.

 

 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
10 bin mülteci çocuk kayıpÖnceki Haber

10 bin mülteci çocuk kayıp

Allah\'ın Namaz\'dan Sonra En Çok Sevdiği AmelSonraki Haber

Allah\'ın Namaz\'dan Sonra En Çok Sevdiğ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!