“Sınavsız İlitam” Ne Oldu Sayın Bayraktutar?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
DiniHaberler.com.tr-Diyanet-Sen tarafından gündeme taşınan “Sınavsız İlitam” hususunda son gelişmeler nedir? olacak mı, olmayacak mı? Mehmet Bayraktutar\'ın KPSS sınavından önce bu işin sonuçlanması gerekmez mi?

Halil AKYÜZ'ün Haberi

Bugünlerde Diyanet-Sen Genel Başkanı Sayın Mehmet Bayraktutar, KPSS ile ilgili söylemleri ile gündemde. KPSS hususunda yeni bir öneri ortaya koyan Bayraktutar, son yaptığı açıklama ile bu talebini yinelediği dile getirmiş. Personelin lehine olacak bu olumlu istek ve ortaya atılan görüş tabiki takdire şayan.

Ancak biraz eleştiri yapmak hakkımızdır diye düşünerek konuya bir de şu pencereden bakmak istiyoruz. Son günlerde görevliler arasında da konuşulagelen bir durum var. Sendikalar tarafından bir takım görüşler ileri atılıyor, bunlarla ilgili personel heveslendiriliyor ancak sonuca bir türlü varılamıyor. Tabiri caiz ise din görevlilerinin ağzına bir parmak bal çalınıyor ama sonrasında bu baldan doya doya yemek nasip olmuyor.

Konunun detaylarına inmeden önce şunu belirtmek isteriz ki, Mihrap Haber sitesi hiçbir sendika, parti ve cemaate bağlı olmayan özerk bir haber sitesidir. Bunu niye dile getirdi diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Nedeni şu; bazı haber siteleri, sendikaların yaptığı ufak bir açıklamayı istediği yöne çekerek algı oluşturmaya çalışıyorlar. Kazanılan bir hak olmadığı halde zafer naraları atıyorlar. Sonuç olarak beklentilerine umduğu karşılığı bulamayan din görevlilerinin boynu bükük kalıyor.

Bunun yanı sıra birileri kalkıp bunu sorgulayınca da, o haber sitelerince veya sendikalarca falanca partili, falanca sendikalı veya falanca cemaat mensubu gibi yakıştırmaları anında patlatıyorlar. Hele son günlerde beğenilmeyen bir durum söz konusu oldu mu hemen bu paralelci diyerek işin içinden çıkıyorlar.

Bu kadar izahattan sonra gelelim asıl konumuza. Mihrap Haber olarak mihrap görevlisi ve Diyanet camiası kardeşlerimizin hakkını aramak adına soruyoruz ey Diyanet-Sen Genel Başkanı Sayın Mehmet Bayraktutar..! “Sınavsız İlitam” ne oldu? ne zaman yürürlüğe girecek? seneye İlitam okuyacak kardeşlerimiz için süreç tamamlanabilecek mi? yoksa “Sınavsız İlitam” Adana'da sizlerin de ifade ettiği gibi kolay bir iş değil mi?

Merakla bekleyen kardeşlerimiz için soruyoruz. “Sınavsız İlitam” müjdesini personele ne zaman vermeyi düşünüyorsunuz. Sayın Mehmet Bayraktutar, İlahiyat Fakültesini tamamlama arzusuyla bekleyen binlerce din görevlisi kardeşimiz sabah akşam bu haberi bekliyor. Bize göre şimdilik şu KPSS işini biraz askıya alınarak “Sınavsız İlitam” hususuna yoğunlaşmak daha verimli olacaktır.

Konuyla ilgili kısa süre içinde bir açıklama yapmanızı bekliyoruz. İnşAllah başlamış olduğunuz bu verimli çalışmayı bir an önce hayata geçirerek din görevlilerinin teveccühünü kazanırsınız. Zaten yetkili sendika olarak sizlerden beklenen, başlattığınız çalışmaları sonuca ulaştırarak etkili olmanızdır. Etkili sendika olmadıktan sonra yetkili sendika olmanın din görevlisi kardeşlerimize ne gibi bir faydası olabilir ki?..


Mihrap Haber

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bilecik\'te Hafizeler İcazetini Aldı, Bilecik Tacını GiydiÖnceki Haber

Bilecik\'te Hafizeler İcazetini Aldı, Bi...

Davutoğlu yeni kabineyi açıkladıSonraki Haber

Davutoğlu yeni kabineyi açıkladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!