Sinop İl Müftülüğünden Öğrencilere Kültür Gezileri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sinop İl Müftülüğünden Öğrencilere Kültür Gezileri
Sinop İl Müftülüğü ilköğretim öğrencilerine yönelik kültür gezilerine devam ediyor.

İl Müftülüğü Kültür Gezilerine Devam Ediyor
Sinop İl Müftülüğü ilköğretim öğrencilerine yönelik kültür gezilerine devam ediyor.

Sinop İl Müftülüğü tarafından 11 Nisan tarihinde okullarda 6.cı sınıflara yönelik yapılan “Dini Bilgiler” sınavında 30 ve üstü doğru cevap veren öğrencilere kültür gezilerine devam ediyor. Türkiye Diyanet Vakfı Sinop Şubesinin sponsorluğunda, Diyanet Gençlik Kulübü görevlileri nezaretinde Seyit Bilal İmam Hatibi Kız öğrencileri Kastamonu’yu gezdiler. Kültür gezisinde ilk olarak Kastamonu’nun manevi sultanlarından Şeyh Şaban-ı Veli ve Aşık Sultan’ın kabirlerine okunan Fatihalar ile başladı. Akabinde Milli Mücadele yıllarında, Anadolu’yu dolaşarak Kurtuluş Savaşı’na destek toplayan Milli Şair’imiz Mehmet Akif Ersoy, halkı Milli Mücadele için cesaretlendirmek için vaazlar verdiği Nasrullah Camii, Kastamonu Kalesi ve diğer tarihi yerler gezilerek tanıtıldı.

Yapılan kültür gezisinin çok verimli geçtiğini, Kastamonu’nun tarihi yerleri görme ve yerinde öğrenme imkanını bizlere sunan Sinop İl Müftülüğüne, bu kültür gezisinde bizlere eşlik eden Diyanet Gençlik Kulübü görevlilerinden Celil Kalyoncu ve Osman Toprak’a ve Kur’an Kursu öğreticisi Seyhan Tabak’a teşekkür ettiler.

Kültür gezisi ile ilgili konuşan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik “öğrencilerimize yönelik kültür gezilerimiz devam ediyor. Bu hafta da Okullarda yaptığımız Dini Bilgiler sınavında 30 ve üstü doğru cevap veren Seyit Bilal İmam Hatip kız öğrencilerimizi kültür gezileri kapsamında tarihi şehirlerimizden biri olan Kastamonu’yu gezdirdik. Gençlerimize tarih bilincini ve duyarlılığını artırmak amacıyla bu kültür gezilerimiz devam edecektir. Çünkü Tarih ve kültürünü bilen gençler, millet olma bilinciyle sağlam toplumlar oluştururlar. Tarihini bilen ve tarihine sahip çıkan yeni nesillerimiz aydınlık yarınlarımıza ışık tutacaktır. Bu kültür gezisi sebebiyle çocuklarımızın velilerine teşekkür ediyor, tarihi bir sorumluluğu yerine getirmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz.” dedi.

Gezide Seyit Bilal İmam hatip Okulu Müdürü Aydın Yılmaz’da hazır bulundu.

Haber:Ahmet ERMİŞ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sınavsız Lisans Tamamlama Hakkı ResmileştiÖnceki Haber

Sınavsız Lisans Tamamlama Hakkı Resmileş...

Kur’an’ın Model İnsan Tipi, Mü’minler -1Sonraki Haber

Kur’an’ın Model İnsan Tipi, Mü’minler -1

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!