TÜRK DİYANET VAKIF-SEN'DEN BAYRAM MESAJI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜRK DİYANET VAKIF-SEN'DEN BAYRAM MESAJI
Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Ramazan Bayramının kardeşlik, sevgi, saygı ve huzur içerisinde kutlanması için her türlü çabanın sarf edilmesi gerektiğini söyledi.

Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Ramazan Bayramının kardeşlik, sevgi, saygı ve huzur içerisinde kutlanması için her türlü çabanın sarf edilmesi gerektiğini söyledi.

Genel Başkan Nuri Ünal, Ramazan Bayramı münasebeti ile yayınladığı mesajda; On bir ayın sultanı Kur’an ayı olan Ramazan’da tutulan oruçlardan sonra mükafat olarak Yüce Allah tarafından bahşedilen bayrama kavuşmanın sevinç ve heyecanı yaşandığını belirten Ünal, “bayramlar mutluluk, sevinç, affetme, kardeşliğin zirveye çıktığı, karşılıksız sevmenin yaşandığı özel ve önemli günlerdir. Ramazan bayramı da bütün güzellikleri içerisinde barındıran müstesna bir zaman dilimidir. Bu sayılı günleri Müslümanlar olarak bizlere yakışan bir şekilde yaşamamız ve yaşatmamız gerekir” dedi.  

Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez mısraında belirtildiği gibi gerçek bayramları yaşamamız bizlerin elindedir diyen Ünal, şöyle devam etti; kin ve nefretten uzak, birbirini Allah için seven, sayan ve yardımlaşan bireyler olabilmek önemlidir. Böylece toplumun tamamında hoşgörü ve birbirine anlayış hakim olur. Güzellikler herkese yansır. Toplumu oluşturan insanlar birbirlerinden emin ve güvende olurlar. Kısacası herkes birbirine Yüce Allah’ın birer emaneti olarak bakar ve davranırlar. Allah’ın kulları kardeş olun emrini yerine getirirler. Sevinçler paylaşıldıkça artar ve bütün dünyaya örnek olur.”  

Bayram neşesinin aile büyükleriyle, komşularla, hastalar ve kimsesizlerle paylaşılması gerektiğini belirten Ünal; “bayram sevincini hissetmeyen kimse kalmamalı. Bu neşeden herkes nasibini alabilmelidir. Birileri gülerken birilerinin ağladığı, birilerinin mutluluktan havalara uçtuğu yerde, birilerinin gözyaşı ve çile ile kıvrandığı bir toplumda huzur ve esenlik olmaz” dedi.

Özellikle cennet vatan Türkiye’miz için canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizin emanetleri ve bu uğurda uzuvlarını kaybetmiş kahraman gazilerimiz ve yakınları yalnız bırakılmamalıdır diyen Ünal, “bizlerin hür ve huzurlu bir şekilde yaşayabilmemiz için canlarını, kanlarını, bedenlerini feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Kahraman gazilerimize sonsuz şükranlarımızı arzediyorum. Emanetleri emanetimizdir. Bizler bugün bayram yapabiliyorsak onların sayelerinde bu güzellikleri yaşayabiliyoruz” dedi.

Ünal, “Ramazan Bayramının Türk-İslam alemine, cennet vatan ülkemize, Diyanet ve Vakıflar çalışanlarına ve bütün insanlığa huzur, esenlik, samimiyet ve birliktelik getirmesini, Doğu Türkistan’dan Filistin’e, Arakan’dan Kerkük’e kadar bütün mazlum ve mahzun olan dindaş ve soydaşlarımızın kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Erbaş’tan Ramazan Bayramı MesajıÖnceki Haber

Başkan Erbaş’tan Ramazan Bayramı Mesajı

Giresun Müftüsü Muhittin Oral’ın Ramazan Bayramı mesajıSonraki Haber

Giresun Müftüsü Muhittin Oral’ın Ramazan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!