Türkiye Diyanet Vakfı yardımlarıyla milletimizin kardeşliğini taşıdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Diyanet İşleri ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, TDV'nin Ramazan faaliyetlerine katılan gönüllü ve görevlileriyle bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, TDV’nin Ramazan organizasyonuna ilişkin, “Ramazan ayında dünyanın dört bir tarafına gıda kolisiyle birlikte bu milletin kardeşliğini taşıdınız” dedi.

Görmez, Ramazan ayında yurt dışındaki yardım çalışmalarında görev alan,  gittikleri ülkelerde iyilik sofraları kuran ve gıda yardımında bulunan görevli ve gönüllülere teşekkür etti.

Görmez, “Her birinize şahsım ve vakfımız adına, milletimiz adına teşekkür ediyorum. Bu ulvi hizmette aynı zamanda milletimizi temsil ettiniz. 7 kıtada insanlığın hizmetinde şiarıyla yola çıkan vakfımız, sizin aracılığınızla hayırsever milletimizin hayır elini dünyaya taşıdı” dedi.

“Sizin yaptığınız iş sadece gıda kolisi taşımak değil” diyen Görmez,  şöyle konuştu:

“Yaptığımız görev, sadece aç kalmış, muhtaç olmuş insanlara yardım götürmekten ibaret değil. Bu aynı zamanda bütün Müslümanlar arasında kardeşlik duygularını yeniden inşa etme faaliyetidir. Ülkemizden uzakta, nice kardeşlerimiz var. Siz müşahede ettiniz. Bu duyguları ve düşünceleri oraya taşımış olmanız sizin beraber götürdüğünüz yardım kolilerinden çok daha önemli. Her birinize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.”

İşin manevi yönünün önemli olduğunu vurgulayan Görmez, “Bu görev, manevi olarak bir camide itikafa çekilmekten çok daha büyük bir hizmet ve ibadet. Ramazan günü evinizden ve ailenizden uzakta, dünyanın muhtelif yerlerinde kardeşlerimizle beraber olmanız hayatınız boyunca unutamayacağınız bir güzellik ve manevi bir kazanç. İlerde torunlarınıza anlatacağınız, her biri önemli ders ve hatıra olarak kalacaktır” diye konuştu.  

Başkan Görmez, ramazan faaliyetlerine katılan görevli ve gönüllülerden gittikleri ülkelerde yaptıkları faaliyetleri dinledi. 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Yurt Dışı Ekipleriyle Buluştu. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Yurt Dışı Ekipleriyle Buluştu. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Yurt Dışı Ekipleriyle Buluştu. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Yurt Dışı Ekipleriyle Buluştu. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Yurt Dışı Ekipleriyle Buluştu. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Yurt Dışı Ekipleriyle Buluştu.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çocuk yetiştirmede 20 sihirli kural!Önceki Haber

Çocuk yetiştirmede 20 sihirli kural!

Milyonlarca memurun beklediği haberSonraki Haber

Milyonlarca memurun beklediği haber

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!