Umre Ödüllü “Siyer Sınavı” Başvuruları Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı\'nın başvuruları başladı. Mardin\'deki başvurular Cemre FM ve Dost-Der binalarında yapılabilecek.

Yarışma Şartnamesi

A. TANIMLAR

1. Yarışma Tanımı 
Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir çok İslami sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 2016 yılında beşinci kez “Türkiye Geneli Kutlu Doğum Siyer Sınavı” düzenlenecektir. Yarışma üç kategoride ve yazılı test usulü ile yapılacaktır.

Yarışmayla ilgili tüm gelişmeler ve ayrıntılar peygambersevdalilari.com web sayfasında yayınlanacaktır. Ayrıca yarışmacılara E-Posta/SMS yolu ile bilgilendirme yapılacaktır.

2. Yarışma Düzenleme Kurulu: 
Peygamber Sevdalıları Platformu  siyer sınavı yarışmasını organize eden yetkili üst kuruldur.

3. Yarışma Sınavı: 
Peygamber Sevdalıları Platformu  siyer sınavı yarışmasında ödül almaya hak kazanacak adayları belirlemek için yapılacak bilgi ölçme sınavıdır.

4. Yarışma Sınav Merkezleri: 
Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye/gönüllü derneklerin bulunduğu İl/ ilçe/ Belde/ Köylerde belli bir sayıda sınava girecek yarışmacıların ve gönüllü gözetmen bulunmasına bağlı olarak yazılı sınavı gerçekleştirir.

B. YARIŞMA ORGANİZASYONU 
Yarışma, Peygamber Sevdalıları Platformu   tarafından organize edilmektedir. Yarışma İl/ ilçe/ Belde/ Köylerde platforma üye/gönüllü sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile organize edilmektedir.

C. YARIŞMANIN AMACI:     
1. Toplumun her kesimini Son Peygamber(sav) ’in mesajları ile buluşturarak, Peygamber Efendimiz(sav)’in örnek hayatının öğrenilmesi ve öğrenilenleri kendi hayatımızda tatbikatını sağlamak ve Allah’ın rızasını kazanmak 
2. Toplumda okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine vesile olmak

D. YARIŞMA KATILIM ŞARTLARI ve BAŞVURU

1. Kategoriler ve Sorumlu Olunan Kitaplar

1.1.Sınav Kategorileri: 
 1. KATEGORİ: 1997 ve daha önceki doğumlular
2.KATEGORİ:1998-2001 arası doğumlular
3.KATEGORİ:2002-2007 arası doğumlular

1.2.Sınavın Kitapları                      :
1. KATEGORİ: PROF.DR. MÜNİR MUHAMMED GADBAN 'IN RAVZA                                                      
YAYINLARI’NDAN ÇIKAN  FIKHU'S-SİRE ADLI KİTABI
2.KATEGORİ: SEDAT ŞERAN'IN DUA YAYINEVİN’İDEN ÇIKAN SEVGİLİ                              
PEYGAMBERİMİZ(SAV)'İN HAYATI ADLI KİTABI
3.KATEGORİ: BİLAL YARARLI'NIN DUA YAYINCILIK’TAN ÇIKAN SEVGİLİ                           
EFENDİMİZ ADLI KİTABI
2: Başvuru Koşulları ve Genel Bilgiler:
2.1: Sınav, başvuru işlemleri 01 Aralık 2015 ile 22 Ocak 2016 tarihleri arasında peygambersevdalilari.comadlıinternet adresi üzerinden veya Peygamber Sevdalıları Platformu’nca belirlenen herhangi bir sınav merkezi /noktası üzerinden yapılacaktır.   
2.2: Siyer Sınavı başvurusu, internet aracılığı ile ön başvuru yapıldıktan sonra Peygamber Sevdalıları Platformu’nca belirlenen herhangi bir sınav merkezi / noktasında, belirlenen sınav kitabı temin edilip yapılan ön başvuru onaylattırılmalıdır. 
2.3: Başvuru tamamlandıktan sonra adaya, başvurusunun onaylandığına dair mesaj gönderilebileceği gibi adayın kendisi de başvuru durumunu ve bilgilerini internet adresinden kontrol edebilecektir.
2.4: Siyer Sınavında her kategori için belirlenen sınav kitabı, Peygamber Sevdalıları Platformu’nca belirlenen yerlerden temin edilecektir. 
2.5:Platformumuzca daha önce düzenlenen (2013KDSS-2014KDSS-2015KDSS) siyer sınavlarında dereceye girip umre ödülü kazananlar, 2016 siyer sınavına katılıp dereceye girseler dahi verilen ödüllerden yararlanamayacaktır. 
2.6:Soruların hazırlanmasında, kitapçıkların korunması ve tasnifinde görev alanlar sınava giremeyecek, girse bile değerlendirmeye alınmayacaktır.
2.7:HAK İDDİA EDİLEMEYECEK DURUMLAR: Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda dereceye girmek tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Başvuru şartlarını taşımayanlar ile yanlış, yanıltıcı veya gerçek dışı beyanda bulunanlar ile sınav kurallarını ihlal ettiği tespit edilenler bu durumdan dolayı sınavları iptal edileceğinden her hangi bir hak iddia edemeyecektir. (Ör; Kendi yaşına uygun olmayan bir kategoride sınava girmek.)
2.8:Sınav şartnamesinde belirtilen koşullar dışında farklı bir durumla karşılaşıldığında sınav komisyonun vereceği karar kesin olup itiraz edilemez. 
2.9:Sınav sonucunda birinci kategoride dereceye girenler, kendileri umreye gitmedikleri takdirde sadece birinci derece akrabalardan birini (anne, baba, eş, çocuk-18 yaş ve üstü- veya kardeşlerinden birini) yerine gönderebilir. 
2.10:Sınav sonucunda İkinci kategoriden Umre ödülü kazananlar ise kendileri gidemediği takdirde birinci derecede yakınlarından sadece anne, baba ve kardeşlerinden birini yerine gönderebilecektir (Yani ödül katılımcı ve velisini kapsar iken bu durumda ödül sadece bir kişiyi kapsayacaktır.)
2.11:Umre ödülü kazanan veya kazananın yerine giden aday bayan ise mutlak surette bir mahreminin yanında olması gerekmektedir. Ancak kendileri ile gelecek mahreminin masrafları kendi şahsına aittir.
2.12:Umre için yol ücreti, barınma ve iaşe dışındaki masraflar(pasaport işlemleri, kalkış noktasına kadarki yol masrafları vs.) şahsa aittir.
2.13:Hak edilen ödüller belirtilen dönem için geçerli olup, sonraki dönemlere devredilemez.

E. YARIŞMANIN YAPILACAĞI YERLER VE TARİHİ 
Sınav, Peygamber Sevdalıları Platformu’nca belirlenen ve peygambersevdalilari.com  web sayfasında yayınlanacak olan  il/ilçe/Belde/Köy sınav merkezleri olmak üzere tüm merkezlerde 31 Ocak PAZAR Günü 10:00 -12:00 (TSİ) saatleri arasında erkek/bayan ayrı ayrı salonlarda olmak üzere tek oturumda aynı anda yapılacaktır. Ayrıca yarışmacılara E-Posta/SMS yolu ile bilgilendirme yapılabilecektir.

F. YARIŞMANIN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ 
1-Yarışmacılar sınava resmi kimlik belgeleri (Nüfus Cüzdanı vb.) ile katılacaklardır. 
2-Yarışmacılardan cep telefonu ile salona gelen adaylar cep telefonlarını kapalı tutacaklardır. Aksi takdirde sınav esnasında cep telefonu kullanımı, sınav kurallarını ihlal sayılacak olup yarışmacının sınavı iptal edilebilecektir.
3-Sınavda A ve B olmak üzere 2 kitapçık türü vardır. Kitapçıklarda 1. ve 2. kategoride 100 soru ve 3. kategoride 60 soru olup bu sorular için verilen toplam cevaplama süresi 1. ve 2. kategoride 120 dakika, 3. kategoride ise 80 dakikadır. Puanlama 100 üzerinden değerlendirilecektir. Sınavın  ilk 45 dakikasında, aday sınavı bitirmiş olsa dahi dışarı çıkmasına müsaade edilmeyecektir.
4-Yapılan sınav değerlendirmesi sonucu puanların eşit olması halinde ödül kazananlar kura ile belirlenecektir.
5-Cevap kağıdında kurşun kalem dışında başka bir kalem kullanılmayacaktır. Aksi halde optik form değerlendirme dışı bırakılacaktır.
6- Cevaplama yaparken 1.ve 2. kategoride 4 yanlış cevap 1 doğru cevabı, 3. kategoride 3 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürecektir.
7- Soru kitapçığındaki bütün sorular çoktan seçmeli sorulardır. Her soru için, 1.ve 2. kategoride beş farklı seçenek verilmiştir. Bu seçeneklerden yalnız biri sorunun doğru cevabıdır. 3.kategoride dört farklı seçenek verilmiştir 
8-Yarışmacılar, yarışma günü sınav saatinden 30 dakika önce sınav salonunda hazır olacaklardır. Sınav başladıktan sonra 30 dakika kadar geç gelen yarışmacı sınava alınabilecek ancak ek süre verilmeyecektir. Daha sonra gelen yarışmacı sınava alınmayacaktır. 
9-Yarışmacılar, sınav salonunda düzenleme kurulunun belirlediği sıraya göre oturacaklardır.

G.YARIŞMANIN ÖDÜLLLERİ
Tüm ödüller genel olarak aşağıdaki gibi dağıtılacaktır.Ayrıca il/ilçe bazında herhangi bir ödül verilmeyecektir.

BİRİNCİ KATEGORİ ÖDÜLLERİ;
1) 1-20 Umre
2) 21-25 Dizüstü Bilgisayar
3) 26-35 Tablet
4) 36-85 Tefsir Seti
5) 86-135 Dua Yayıncılıktan Kitap Seti ile ödüllendirilecektir.
İKİNCİ KATEGORİ ÖDÜLLERİ;
1) 1-3 Umre (Veli ile beraber)
2) 4-13 Dizüstü Bilgisayar
3) 14-23 Notebook
4) 24-49 Tablet 
5) 50-74 Kol Saati
6) 75-124 Dua Yayıncılıktan Kitap Seti
7) 125-161 Mp4 ile ödüllendirilecektir.
ÜÇÜNCÜ KATEGORİ ÖDÜLLERİ;
1) 1-5 Dizüstü Bilgisayar
2) 6-54 Tablet 
3) 55-104 Bisiklet
4) 105-154 Mp4
5) 155-204 Kol Saati
6) 205-705 Futbol Topu/Eşarp ile ödüllendirilecektir.

H. YARIŞMANIN DİĞER ŞARTLARI 
Yarışmaya katılanlar, bu şartname hükümlerini ve komisyon kararlarını kabul etmiş sayılacaktır. Peygamber Sevdalıları Platformu şartnamede değişiklik yapma hakkına sahiptir.

İ. YETKİLİ KURULLAR 
1. Yarışmanın Sahibi: Peygamber Sevdalıları Platformu

2. Yarışmayı Düzenleyen ve Değerlendiren: Peygamber Sevdalıları Platformu ve hizmet almak isteyeceği kurum ve kuruluşlar

3. Soru Hazırlama Kurulu: Yarışma soruları, Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Derneği tarafından belirlenen komisyonca hazırlanacaktır.

K. BİLGİ – İLETİŞİM 
Adres : ..................................... 
Web : www.peygambersevdalilari.com
E-posta : siyer2015@gmail.com

 

YARIŞMA ÖDÜLLERİ

 

YARIŞMA AFİŞİ

 

Siyer Sınav Sonuçları Açıklandı

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Gün Bir Ayet Bir HadisÖnceki Haber

Her Gün Bir Ayet Bir Hadis

Yusuf Özdemir\'i TanıyalımSonraki Haber

Yusuf Özdemir\'i Tanıyalım

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!