Yaz Kursunda Masa Tenisi ve Badminton Kursu da veriliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
​Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğüne bağlı bir camide, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle birlikte gençlerin manevi gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla işbirliği protokol çerçevesinde Yaz Kuran kurslarında eğitim gören öğrencilere Masa Tenisi ve badminton kursu veriliyor.

Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğüne bağlı Sarayaltı camiinde yaz Kuran Kursuna devam yaklaşık 45 erkek ve 35 kız öğrenci; Kuran eğitimi, İtikad, İbadet, Siyer ve Ahlak konulu ders görüyor. Öğrenciler bunu yanında Masa Tenisi ve badminton kursuna da yoğun ilgi gösteriyorlar.

Son günlerde yaşanan olaylar dikkate alındığında, toplum olarak sevgi, şefkat ve merhamet eğitimine ne kadar muhtaç olunduğunu kaydeden Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklar ve gençlere yönelik yapacağımız hizmetler son derece önem arz ediyor…”şeklinde önemli bir konunun altını çizmişti.

Kahramanmaraş İl genelinde yoğun bir şekilde devam eden yaz Kuran kurslarında öğrenciler farklı alanlarda Müftülükçe düzenlenen kurslara katılarak hayatlarında ilk kez raket tutup Masa tenisi ve badminton ile tanıştı.

İsadivanlı Mahallesi’ndeki Sarayaltı Camii’nde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen antrenör eşliğinde kursa katılan çocuklara masa tenisi, badminton eğitimi veriliyor. Aralarında ilk kez raket tutan çocukların da yer aldığı kurslarda çocuklar hem Kuran öğreniyor hem de farklı branşlar da spor yapıyor.

Kuran kursuna katılan çocuklara spor eğitiminin verildiği camiyi ziyaret eden Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı eğitimin verildiği camiyi ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi onlarla top saydırdı, masa tenisi oynadı.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher burada yaptığı açıklamada Kursa katılan çocukların 21 Ağustos’a kadar günde 3 saat Kuran eğitimi alacağını aktardı. Müftü Gevher, ders aralarında ya da kurs sonrasında çocuklara spor eğitimi de verildiğini kaydetti. Cami ve cemaati çocuklara sevdirmenin önemine değinen Müftü Gevher konuşmasında; “ Çocukları sıkmadan onlara zaruri eğitim dışında burada vereceğimiz sempatik ve sportif faaliyetleriyle sevgi saygıyı çocuklara vermemiz lazım. Birçok camimizde Gençlik spor İl müdürlüğümüzün ve belediyemizin çok güzel etkinlikleri var. Zaman zaman Ülkemizde cami deyince akıllarda sıkı, sevdirici olmayan bir eğitim verildiği birazda belki çocukların azarlandığı yerler olarak gösterilmişti. Ama şimdi levha tam tersine döndü, çocuklarımız hocalarımızla ve cemaatle daha hoş vakit geçiriyor, eğleniyor. Biz bu anlamda çok mutluyuz, Cami görevlisi arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Ümit ediyoruz ki, bu çalışma ve gayretler daha güzel bir gençliğin yetişmesine vesile olacaktır. “

Gençlik Hizmetleri Ve Spor il Müdürü Ali İhsan Kabakçı okulların tatil olmasıyla birlikte geniş kitlenin bu camilerdeki çocuklar olduğunu belirtti. İl Müdürü Kabakçı konuşmasında; “Çocukların Kuranla buluşma günlerinde bu aylardır. Camilerimizde yoğun bir katılım var. Bu çocuklar aynı zamanda potansiyel sporcu adayı ve altyapısıdır. Gelişen ve değişen dünya düzenindeki teknolojinin bağımlığını oluşturduğu bazı olumsuzluklar ortaya konulduğunda, Bakanlığımızın ve Diyanet İşleri başkanlığıyla bizzat camilerde spor buluşmalarının önemi büyüktür. Buradan Diyanet İşleri başkanlığına ve İl Müftülüğüne teşekkür ediyorum. Bizlerde Kahramanmaraş’ta çok sıkı bir şekilde camiler ve Kuran kurslarında bu faaliyetleri uzman antrenör eşliğinde sunuyoruz. Tabi biz burada şunu da ele alıyoruz. Özellikle camilerde çocukları spora alıştırırken kendi tesislerimize yönlendirmenin de mücadelesini yapıyoruz. İnşaallah, Çocuklarımız camilerde cıvıl cıvıl Kuran Kursuna devam ederken bir branşı da profesyonelce öğrenmiş bulunuyor.”

Cami İmam hatibi Kadir Vasi, yaz Kuran kurslarında çocuklara olan eğitimin devam ettiğini, Kuran ve temel bilgileri öğretmenin gayreti içinde olduklarını söyledi. İmam hatip Vasi, peygamberimizin; “ Sevdiriniz, nefret ettirmeyiniz, kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz.” hadisiyle hareket ettiklerini belirtti.

Masa tenisi ve Badminton kursu, Kahramanmaraş Masa tenisi İl antrenörü Gürsel Karaöğen, Badminton İl antrenörü Mehmet Turaç tarafından veriliyor.

Masa tenisinde Profesyonel sporcular Feriha Çardaklı ile İlayda Akkuş Kuran kursundaki kız öğrencileri ziyaret edip onlarla masa tenisi oynadılar, bilgi verdiler.

Yaz Kuran Kursuna katılan öğrencilerin uygulamadan bir hayli memnun oldukları gözlendi.

HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Soykırım ülkesi" Bosna HersekÖnceki Haber

"Soykırım ülkesi" Bosna Hersek

İYİLİK SOFRASI TÖNGÜŞLÜDE AÇILDISonraki Haber

İYİLİK SOFRASI TÖNGÜŞLÜDE AÇILDI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!