Yeni Müftü’den ilk açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Diyarbakır’a yeni atanan İl Müftüsü Burhan İşleyen, ayağının tozuyla ilk resmi açıklamasını yaptı. İşleyen, dinin reklam malzemesi yapılmaması, ehil olmayanların yazdığı yazılara, TV programlarında yapılan yayınlara dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Bu zamanda, İslam dinini doğru kaynaklardan almak en önemli hususların başında gelmektedir.” dedi.

İşleyen, “Kur’an’ı Kerim ve onun içerisindeki bilgiler insan merkezine yerleşmiş olursa, diğer kaynaklardan öğrendiğimiz bilgilerin sağlıklı olup olmadığını tahlil etme imkânına sahip olabiliriz. O kadar çok konuşanın ve yazanın olduğu bir zamanda bunları takip etmekten ziyade Kur’an’ı Kerim’e uymak ve Allah Resulünün sünnetini takip etmek daha makbuldür.”  diye konuştu. Din ve dini materyalleri pazarlayarak ayakta duran TV kanallarının olduğunu ifade eden İşleyen, “Bir kolyenin reklamını saatlerce yaparak onu pazarlayan ve takılan kolyenin insanı onlarca hastalıklardan kötülüklerden, kazalardan koruyacağına dair onlarca uydurma rivayetle insanlara bir şeyler satmaya çalışan anlayış var. Bu tür TV kanallarında konuşulan dinin Allah’ın dini ve yüce kitabımızla alakasının olmadığının iyi bilinmesi gerekiyor.” dedi.

“DİNİ DOĞRU KAYNAKLARDAN ÖĞRENMEMİZ LAZIM”

Dinin doğru kaynaklardan öğrenilmesi gerektiğini belirten İşleyen, “Allah korusun insanlar neredeyse büründüğümüz, sarıldığımız takdirde kabir azabı çekmemize engel olacak kefenler varmış gibi tamamen yalan ve yanlış bilgilere itibar ederek ölümü bile ticari bir meta haline getiren din bezirgânlarının, din tüccarlarının tuzaklarına düşebiliyorlar. Bunun için dini doğru kaynaklardan öğrenmemiz lazım. Konuşanların ehemmiyetine ve iyi niyetine bakmak gerekir. Dini eğitimi almak medreselerde, resmi okullarda, ilahiyat fakültelerinde ve akademik kariyer yapmış hocalardan öğrenmek bu istismarların önünü kesecektir.” ifadelerini kullandı.

“BİRİCİK REHBER VE ÖNDER, EFENDİMİZDİR (SAV)”

Cennete gitmenin yolunun ancak Hz. Muhammed’i takip etmekte olduğunu vurgulayan İşleyen, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Sabah namazına sıcak yatağımdan kalkmayayım, paramı yoksula yetime vermeyeyim, hacca gitmeyeyim, sıcaktır diye oruç tutmayayım, farklı zorluklara katlanmayayım ve yüz defa falan duayı okuyayım cennetin ortasına gideyim diye böyle bir şey yok. Efendimizin ahlakı, sünneti dışına çıkarak onun tavsiyelerini yapmadan cennetin ortasına uçacağım anlayışı ve algısı yanlıştır. Biricik rehber ve önder, Efendimizdir (sav).”Kaynak: Haber Diyarbakır

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ŞEHİT CENAZELERİ İÇİN ÖRNEK KONUŞMA METNİÖnceki Haber

ŞEHİT CENAZELERİ İÇİN ÖRNEK KONUŞMA METN...

Burhan İşliyen'i TanıyalımSonraki Haber

Burhan İşliyen'i Tanıyalım

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!