Reklamı Geç
KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Yeni asırda söz İslâm'ın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Anadolu Platformu’nun her yıl düzenlediği Anadolu Buluşmaları’nda Akit’e özel açıklamalarda bulunan araştırmacı yazar Ramazan Kayan, “Ümmetin yeniden tarihteki misyonunu kuşanması için bu yeni asrın İslâm’ın asrı olacağını düşünüyoruz. Çünkü beşeri ideolojilerin insanlara verecek bir hiçbir şeyleri kalmadı, artık söz İslam’da” dedi.

Anadolu Platformu tarafından her yıl düzenlenen Anadolu Buluşmaları’nın onuncusu bu yıl,‘Yüzyıllık Muhasebe ve Yeniden İnşa’ üst başlığı ile gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelerek programa katılan vatandaşlar, 25-30 Ağustos tarihleri arasında, Ankara Kızılcahamam’da yapılacak konuşmalara iştirak edecekler.

Birçok değerli tarihçi, eğitimci, akademisyen ve fikir adamının katıldığı sempozyumda, konuşmalardan kalan zamanlarda, komisyonlarca hazırlanan tanışma ve istişare ortamları ile katılımcıların birikim paylaşımı sağlanıyor. 25 Ağustos Salı günü akşamı açılış ve selamlama konuşmaları ile başlayan program, beş gün sürecek. 



ÜMİTSİZLİK GİRDABINDAN ÇIKMAK İÇİN İSLÂMİ MÜCADELE

Anadolu Platformu Bilgi İletişim Komisyonu tarafından hazırlanan tanıtım filmi gösteriminden sonra etkinliğin açılış konuşmasını yapan Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, Rabbimizin “Bu gidiş nereye” hitabı gereği, yüz yıllık muhasebe yapılması ve İslam dünyasının yaklaşık üç asırdır içinde bulunduğu yenilmişlik ve ümitsizlik girdabından çıkarılması için verilen İslami mücadeleyi ve yeniden inşa sürecini konuşmak için böyle bir program tertip ettiklerini söyledi.

“Sorunlarımızı ve muhasebemizi dış hadiselerin tahriki ve tazyiki ile değil, iç dinamik ve kendi potansiyelimiz ile çözebiliriz” diyen Aldemir, konuşmasının devamında Müslümanların hali hazırda Ortadoğu’da baş gösteren problemlerin çözüm kaynağı olmaktan çok sorunun kaynağı haline geldiğini söyledi. Müslümanları mahkûm eden psikolojik zincirlerin kırılması için Müslüman aydınlara, âlimlere ve entelektüellere büyük yükümlülüklerin düştüğünü vurgulayan Aldemir, Anadolu Platformu’nun temel amaçlarından söz ettikten sonra ufku açık bir düşünce modelini ihya ve inşa etmek için mücadeleye devam edilmesi gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı.

GEÇMİŞ ASIR ÜMMET İÇİN HAZİN BİR ASIR OLDU

Bu yıl onuncusu düzenlenen buluşmalar ve İslam dünyasında yaşanan son gelişmeler hakkında Akit’e özel açıklamalarda bulunan Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı araştırmacı yazar Ramazan Kayan ise, bu programın sadece 10 yıllık bir geçmişi olan bir etkinlik değil, 40 yıla yakın bir geleneği olan ve bu topraklarda İslami dönüşüm için gayretleri olan bir çevrenin ortaya koyduğu yıllık değerlendirme toplantısı olduğunu söyledi. Kurumsal meşveret ve istişareyi önemsediklerini belirten Kayan, “Geçmiş asır ümmet için hazin bir asırdır, onun için ‘yeniden inşa’ diyoruz. Ümmetin yeniden tarihteki o misyonunu kuşanması için bu yeni asrın İslam’ın asrı olacağını düşünüyoruz. Çünkü ideolojiler miadını doldurdu; komünizm çöktü, kapitalizm can çekişiyor… Beşeri ideolojilerin insanlara verecek bir hiçbir şeyleri kalmadı, artık söz İslam’da” dedi. 

Nusret Tokur Ramazan Kayan

Anadolu Platformu'nun buluşmasına katılan yazar Ramazan Kayan (sağda) muhabirimiz Nusret Tokur'a yaptığı açıklamada, komünüzmin çöktüğünü, kapitalizmin can çekiştiğini belirterek, ideolojilerin öldüğünü ve artık sözün İslâm'da olduğunu söyledi.

Ramazan Kayan Nusret Tokur

YÜCEL: İNŞAA YENİ NESİLLER ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞİYOR

Buluşmalara destek veren kuruluşlardan biri olan Anadolu Öğrenci Birliği’nin Başkanı Abdülvahit Yücel de Akit’e yaptığı açıklamada, dünya genelinde hızlandırılmış bir yıkım ve inşanın yaşandığını vurgulayarak, “Bütün büyük değişim ve dönüşümlerde olduğu bugün de inşaa yeni nesiller üzerinden gerçekleşmektedir. Biz de bir gençlik hareketi olarak sorumluluğumuzun farkındayız ve bu atmosferde yönümüzü tayin edebilmek ve iyi olanı inşa edebilmek için bir muhasebe içindeyiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Yeni Akit

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni hükümet bugün açıklanıyorÖnceki Haber

Yeni hükümet bugün açıklanıyor

Üniversite ek yerleştirme sonuçları açıklandıSonraki Haber

Üniversite ek yerleştirme sonuçları açık...

KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!