Reklamı Geç
KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Yıldırım Müftülüğünde Yüzyüze Vaaz Eğitim Kursu Sona Erdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
İlçe Müftülüğümüz tarafından düzenlenen ve Rehber öğreticiliğini İlçe Vaizimiz Ekrem SERT’in yaptığı, cami içi din hizmetlerinin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, cami görevlilerinin usulüne uygun vaaz yapabilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen “Yüzyüze Vaaz Kursu” sona erdi.

Kursa katılan Din Görevlilerimize belgelerini İlçe Müftümüz Osman ŞEN tarafından makamında düzenlenen törenle verildi.
Törende bir konuşma yapan Müftümüz Osman ŞEN, Kursu başarıyla bitiren görevlilerimizi tebrik ederek, kendilerine bazı tavsiyelerde bulundu. 
Vaaz ve İrşat hizmetlerinin Başkanlığımızın en önemli görevleri arasında yer aldığını, vaaz vermenin geniş ve iyi bir bilgi birikimini ve mesleki donanımı gerektirdiğini, vaaz etmenin hem kolay hem zor olduğunu ifade ederek, "Vaazlarımızda, temel kaynaklarımızı yerli yerince ve yeterince değerlendirerek hazırlandığımızda kolay ve çok faziletlidir, ancak; vaazlarımızı hazırlıksız yaptığımızda ise zor ve vebali de ağırdır.”
Müftümüz konuşmasına devamla şunları söyledi; “
Değerli Hocalarım. Vaazlarınıza her zaman için çok iyi hazırlanarak kürsüye çıkınız. Konuları güncel meselelerden, hayatın içinden seçiniz. Vaazlarınızda hedef kitlenin bütün farklılıklarını, seviyelerini, ihtiyaçlarını, içinde yaşadıkları sorunlarını dikkate alın. 
Kürsüde siyaset ve şahsiyet yapmaktan, incitici, nefret ettirici ve ayrıştırıcı konuşmalardan şiddetle sakınınız. Sevdirici, özendirici ve müjdeleyici olunuz. Uygun bir lisanla hurafe ve batıl inançlarla mücadele ediniz. 
Özellikle vaazlarınızı hazırlarken mutlaka, yararlandığınız Âyet ve Hadislerin kaynaklarını belirtiniz ve metinlerine sadık kalınız. 
Aldığınız bu kurs sizleri mesleki hayatınızda daha ilerilere taşıyacaktır. Şimdiden hepimize hayırlı olsun.” 
Cami Görevlileri de İlçe Müftümüzün görüş ve tespitlerine aynen katıldıklarını, görev ve sorumluluklarının öneminin ve hassasiyetinin farkında olduklarını dile getirerek; 
“Yüz yüze Vaaz Kursu’nda çok güzel bilgilerle donandık. Çok mutluyuz. Kursumuzu veren Yıldırım Müftülüğü Vaizi Sayın Ekrem SERT Hocamıza çok teşekkür ederiz. Bu kurstan aldığımız bilgilerimize, yıllarımızın tecrübelerini de ekleyerek cemaatimize bizzat vaaz etmenin huzurunu, hazzını, onurunu yaşayacağız. Merkezi sistemle alınan vaaz hizmetiyle, yüz yüze alınan vaaz hizmeti elbette ki bir olmaz. Bundan cemaatimizde mutlu olacak ve vaazlardan daha etkili bir şekilde faydalanacaklardır.” dediler.

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Keskin'de Camiler HaftasıÖnceki Haber

Keskin'de Camiler Haftası

İzinsiz SMS'e ilk ceza verildiSonraki Haber

İzinsiz SMS'e ilk ceza verildi

KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!