Yüz Yatılı KK.Hafızlık Projesi Hafız Öğrenci Seçimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
0
Başkanlığımız ile MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı arasında hafızlık eğitimi ve hafız öğrencileri desteklenmek üzere imzalanan "Hafızlığa Yönelik Yüz Kur'an Kursu Projesi" ilgi protokol ile hayata geçirilmiştir.

 

Bu çerçevede 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için İstanbul Bahçelievler Abdurrahman Gürses Anadolu İmam Hatip Lisesi, İstanbul-Kadıköy Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi, Denizli Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi,  Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi, Amasya Anadolu İmam Hatip Lisesi, Erzurum Yakutiye Anadolu İmam Hatip Lisesi, Trabzon Mehmet Rüşdü Aşık Kutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi,  Bursa Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ordu-Ünye Yüceler Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, eğitim görmek isteyen erkek hafız öğrencilerin alımı yapılacaktır.

Söz konusu imam-hatip liselerine kayıt - kabul için gerekli olan şartlar aşağıda belirtilmiştir.

1) İlköğretim 8. sınıfı bitirmiş olmak.

2) Öğretim yılının başlayacağı tarihte, 18 yaşını bitirmemiş olmak (19 yaşından gün almamış olmak)            Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı ortaöğretim kurumlarına genel kayıt-kabul hükümleri çerçevesinde kayıt yaptırmaya mani bir engeli olmamak.

4) Bekar olmak.  (Öğrenci iken evlenenlerin okulla ilişiği kesilerek kayıtları e-okul üzerinden Açıköğretim Lisesi'ne veya Mesleki Açıköğretim Lisesi'ne gönderilir.)

Ancak halen Anadolu İmam-Hatip Liselerinde kayıtlı olup Milli Eğitim Bakanlığı Sınıf geçme ve Sınav Yönetmeliğinin 59. maddesine göre öğrenim hakkını kullanan öğrenciler (9. ve 10. Sınıfta öğrenim gören ve sınıf tekrarına kalmayanlar) e-okul üzerinden naklen alınabilecektir.

Ayrıca adı geçen Anadolu İmam-Hatip Liselerine, ilköğretim diploma notu en yüksekten başlanmak suretiyle MEB'ce belirlenen kontenjan sayısınca öğrenci alınacaktır. Proje kapsamında anılan Anadolu İmam-Hatip Liselerinde eğitim-öğretime başlayan öğrencilere Türkiye Diyanet Vakfı tarafından burs imkânı sağlanacak ve öğrenciler öğrenimlerine Devlet Parasız Yatılı olarak devam edecektir.

Bu itibarla, İl ve İlçe müftülüklerimize bağlı Kur'an kurslarından mezun olan ve hafızlık belgesi bulunanlar ile kendi imkânları ile hafızlığını tamamlayan ve hafızlık belgesi alanlardan yukarıdaki şartları taşıyanların 24.06.2015 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar müftülüğümüze başvurmaları gerekmektedir.

HAFIZ ÖĞRENCİ BAŞVURU FORMU 

 

Anahtar Kelimeler:

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
En büyük zulüm bugün bitmiştiÖnceki Haber

En büyük zulüm bugün bitmişti

Başkan Görmez, Ramazan ayı münasebetiyle basın toplantısı düzenledi.Sonraki Haber

Başkan Görmez, Ramazan ayı münasebetiyle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!