ABD ordusu İslami yazılımlar üzerinden casusluk yapıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD ordusu İslami yazılımlar üzerinden casusluk yapıyor
Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği, mobil uygulamalar aracılığıyla ABD ordusunun Müslümanlar üzerindeki casusluk yaptığına ilişkin dosyaların boyutlarının ifşa edilmesi çağrısında bulundu.

Middle East göre, Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) ABD Hükümetine Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası (FOIA) kapsamında bir dilekçe verdi. Ve İslami uygulama "Muslim Pro" da dahil olmak üzere bir dizi mobil uygulama aracılığıyla kullanıcı bilgilerinin elde edilmesiyle ilgili tüm kayıtların ifşa edilmesini talep etti. Uygulama dünya çapında neredeyse 100 milyon kez indirildi.

Sendika, mobil kullanıcılarda konum verilerini sattığı kanıtlanan Babel ve X-Mode dahil olmak üzere hükümet ve şirketler arasındaki tüm sözleşmeleri, anlaşmaları ve iletişimleri talep ediyor.

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği şunları ekledi: Bu gelişmeler, bilgi edinmenin kapsamı, ABD ordusunun Müslümanlara yönelik ayrımcı odaklanması, mekansal bilginin bariz bir şekilde elde edilmesi ve Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanımı hakkında ciddi endişelere yol açtı.

Vice's Motherboard Şirketi, geçen ay ABD ordusunun çeşitli İslami uygulamalar aracılığıyla dünya çapında milyonlarca Müslüman için konum bilgisi satın aldığını açıkladı. Bunlar arasında, kullanıcıların Mekke'ye namaz vakitlerini ve yönlerini ayarlamalarını sağlayan bir coğrafi konum seçeneğine sahip olan Muslim Pro uygulaması da vardı.

Raporda, ABD özel kuvvetlerinin bu programların verilerini yurtdışındaki görevlerde kullanabileceği belirtiliyor. Program aracılığıyla toplanan bilgilerin Ortadoğu, Pakistan ve Afganistan'daki yüzlerce ABD askeri insansız hava aracı operasyonunda kullanıldığı düşünülüyor.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Ajanslar

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Brüksel Ulu Camii'nin faaliyetlerine yeniden başlama talebi reddedildiÖnceki Haber

Brüksel Ulu Camii'nin faaliyetlerine yen...

KYK burs sonuçları açıklandı!Sonraki Haber

KYK burs sonuçları açıklandı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!