Almanya’da Gençler camilerin etrafını yeşillendirecekler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Almanya’da Gençler camilerin etrafını yeşillendirecekler
Almanya’da Müslüman Gençlerden Cami Etrafını Yeşillendirecek Örnek Proje Almanya’nın Braunschweig şehrinde Müslüman gençler, “Fidan Projesi” ile IGMG Braunschweig Camisi’nin etrafını yeşillendirecek.

Almanya’nın Braunschweig şehrinde Islam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Braunschweig Camisi gençleri örnek bir projeye imza atıyor. Camilerinin etrafında hiç yeşillik olmamasından şikâyetçi olan gençler, bu durumu “Fidan Projesi” ile giderme hedefinde. Proje sorumluları ise 17 yaşındaki Kerem Doğan ile 21 yaşındaki Furkan Kaya.

“FİDANLAR EKİP BÜYÜTÜLDÜKTEN SONRA CAMİ ETRAFINA YERLEŞTİRİLECEK”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kerem Doğan, “Fidan Projesi” hakkında bilgi verdi. Projeye destek olmak isteyen her katılımcıya fidan verileceğini belirten Doğan, “Bu fidanlar katılımcılar tarafından ekip büyütüldükten sonra, camiye getirilip, caminin etrafına yerleştirilecek.” diye kaydetti. Doğan ayrıca “Camimize bir renk katalım istedik. Fidanları yetiştirmek büyük bir sevap, herkesi bu sevaba ortak etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“HERKESİ BU SEVABA ORTAK ETMEK İSTİYORUZ”

Kerem Doğan, hedeflerinden birinin ise gençlerin koronavirüs salgını döneminde faydalı işler yapması olduğunu belirtirken, “Camimizdeki 10-11 yaşlarındaki çocuklara da fidan dağıtmak istiyoruz. Buna göre bu projenin altında aslında farklı bir mesaj daha yatıyor. Camimizdeki çocuklar, hem fidan dikecek, büyütecek, hem de kendileri camimizin fidanları olarak, camimizde büyüyecekler inşallah.” diye kaydetti.

“TOPRAĞIN HAYAT OLDUĞUNU HATIRLATMAK İSTEDİK”

Fidan Projesi sorumlularından Mücahit Tapar da Camia Haber’e yaptığı açıklamada, “Gençlere, topraktan geldiğimizi, toprağa gideceğimizi, toprağın hayat olduğunu hatırlatmak istedik. Bu proje ile gençlerin toprakla haşir neşir olmalarını, ayrıca ekip biçmeyi öğrenmelerini de hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.(bb)

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
30 bin Yahudi Kadir Gecesi'nde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyecekÖnceki Haber

30 bin Yahudi Kadir Gecesi'nde Mescid-i...

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaSonraki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!