ALPARSLAN  KUYTUL NEREYE KOŞUYOR?..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ALPARSLAN  KUYTUL NEREYE KOŞUYOR?..
Bir insan kendisini tanırsa, bilirse, okursa, başkalarını okumaya, tecessüs etmeye, öğrenmeye ihtiyacı bulunmamaktadır. 

Bir insan kendisini tanırsa, bilirse, okursa, başkalarını okumaya, tecessüs etmeye, öğrenmeye ihtiyacı bulunmamaktadır. 

     Değerlerine benzeyenler, on beş asırlık yoldan giderek, alimlerin yolunu takip  edenler daima başarılı olmuşlar, millet onların gittiği yolu takip ederek, onlarla müftehir olmuşlardır. 

      Oysa, kendini bilmeyenler, körü körüne başkalarını, art niyetli insanları takip edenler, başkalarına merak edenler sürekli kendileri olamamışlar, dua yerine beddua, alkış yerine küfür almışlardır. 

     Şu örnek meselede arzedildiği gibi: 

      " Kangal'dan bir çoban köpeğini alıp, şehire getirin ve fabrika bekçiliği yapabilmesi için eğitime tabi tutun. Belli bir zaman sonra köpeğe vermiş olduğunuz eğitimin ruh yapısını bozduğunu, onu fabrika bekçiliği yapamayacak hale getirdiğini göreceksiniz.

     Çünkü Kangal köpeğinin ruh yapısı ve yetişme tarzı fabrika bekçiliğine uygun değil, Kangal'da davar gütmeye uygundur. Doğduğunda kendisini o ortamda bulmuş ve öyle yetişmiştir. 

     Aynı köpeği geri götürün, davarın peşine katın. Bu seferde davarı da güdemeyecek bir hale geldiğini, içgüdülerinin bozulduğunu, evvelki köpeklik vasıflarını ve cesaretini kaybettiğini göreceksiniz." ( Hay yön. veren düş. E. S. Osmanoğlu, say. 358)

      Bu teşhihten yola çıkarak, şunu söylemek, şu hususları arzetmek istiyorum:

      Alpaslan Kuytul denilen herif, kendine gelmeli, kendini bilmeli ve kendini tanımalıdır. Etrafına toplamış olduğu, gariban, biçare, sefil, kimsesiz kız çocuklarına baskı yaparak, onları zoraki evlendirerek kurmuş olduğu tarikat evi, kendisini hedefe, başarıya ulaştırmayacaktır. 

     Devlete asi olmak, isyan etmek, camiler, mescidler içerisinde nahoş haller çıkarmak, polise, jandarmaya direnmek, bir isyandır, bir günahkarlık ve mücrimliktir. 

       Elini sakalına götürmeli, çenesindeki o sakalın hakkını vererek edepli olmalıdır. Kabul ediyoruz ki, laik sistemi değiştirmek, şeriat nizamını getirmek Alpaslan Kuytul'un işi hiç değildir. 

    Bir kere, Alpaslan Kuytul hoca, en basiti pandemi günlerini anlayamayacak kadar çıkarına düşkün, çıkarcı, menfaat perest bir yapıya sahiptir. Zoraki, zorlamayla teravih namazı kılmak, kıldırmak neyin nesidir? 

       İzini takip etmiş olduğu Feto, metodunu tatbik etmeye uğraştığı Pensilvanya azmanı da, bu milletin değerleri ile baş edememiş, mağlubiyeti, yenilgiyi, mahcubiyeti kabul ederek, Pensilvanya'daki ininden başını dışarı çıkarmamaktadır. 

      Alpslan Kuytul'un taklit etmeye çalıştığı da netice de bir insandır. Alpaslan Kuuytul'da insan, taklit ettiği de bir yaratıktır. Taklit etmiş olduğu rezilin, günah yükü, cinayet vebali ah ile, vah ile temizlenecek, temize çıkacak bir durum değildir. 

     Alpaslan Kuytul'a bir önerim vardır. Gel, vakit erken iken, kendisine bile faydalı olamayan fanileri taklit etme. Taklit edeceğin yegane insan Hz. Muhammed (sav) olsun. Resulullah (sav) de bir insandır, ama, insanlığının hakkını  vermiş, ümmetini karanlıklardan kurtarmış bir Rasul'dür. 

       Bay Alpaslan Kuytul, gel aziz peygamberi taklit et, onun kutlu izinden git.. Bölgecilik, ırkçılık, kavimcilik yaparak, bu millete düşman olanların, askerini, polisini vuranların izinden gitme. 

     Netice olarak;

     Aziz milletimizin havasını, içmiş olduğu tertemiz berrak suyunu bile zehirliyorsun. Hareketlerin fevri, nefsi davranıp, kendine küfrettiriyorsun. 

     Öyleyse gel, akıllı ol, aklını başına al, teenni ile hareket et. Dinde ifrat yoktur, sabret, pandemi günleri geçer geçmez, yine eskisi gibi, müridanı başına toplarsın, onları teker teker her birini bir yere savurur, sadaka, zekat, bağış toplatırsın oldu mu? 

     Bu milletin, kurulu nizamını, ne İmam_Hatip Liselerini ne Kur'an Kurslarını, ne İlahiyatlarını tahkir etmeye çalışma. Bilhassa, ülkemizdeki, solun, solculuğun payandası olarak, hak yoluna düşmanlık yapma. 

      Bu aziz millet, din adamlarını sever. Ama, hangi din adamlarını sever. Aklı başında, aklını kullanan alimleri sever, sayar ve bağrına basar. O hal de, bu zırt pırt ani çıkışlarınla milletin nefretini , buğuzunu, kinini üzerine çekiyorsun. 

     Orda burda polise direnmek, jandarmaya karşı gelmek sana yakışmaz, çenendeki bir tutam sakalına hiç yakışmaz. Tekraren soruyorum, senin maksadın, gayen nedir? Türkiye'yi mi  terkedeceksen terket, kaçacaksan  kaç, Feto üstadını yalnız bırakmak istemiyorsan buyur, yolda senin, yordamda senindir!.. Selam ve dua ile..

     Şerafettin Özdemir

YAZARIMIZIN DİĞER MAKALELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Camilerde İtikaf Diyanet Son Noktayı KoyduÖnceki Haber

Camilerde İtikaf Diyanet Son Noktayı Koy...

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaSonraki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Haber Yorumları

  • Mehmet08-07-2022 18:32

    Bir İslam alimine müslümana yani yahudi hristiyan veya ateist olmayan birine bu tarz ağır bir üslupla kendi bakışınızdan yanlış gördüğünüz şeyleri dile getirmek bir mü'mine yakışır mı? Gariban hoca'da ak parti ile birlikte hareket etseysi şuan villada oturuyor milyon dolarlık araba kullanıyor olurdu. Cezaevinde değil. Sizde klasik ak parti ve türkçü bir ideolojiyle duruma yaklaşıyorsunuz. Bu ülkede kürtlerde var. Osmanlıda kürdistan eyaleti vardı. Kürtler okullarında ana dilde eğitim yapıyordu. Nereden nereye bu hamur çok su götürür. Bu arada bir risalei nur talebesiyim

  • M....t09-02-2022 16:05

    Sizde bu ülkenin belamımısınız

  • Bilal11-07-2021 04:04

    Halen daha bu şarlatan şımarık zübbe birine hoca diyorsunuz yazınızda bu adam başka başka ülkenin Devrimcisi Teröristi DEVLET herşeyiyle bilmiyor mu hepsine bildiği için serbest Alparslan Kuytul Türk Vatandaşı değildir.Türkiye de Ajan faaliyeti gösteren Teröristtir.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!