Antalya Müftüsü Osman Artan emekli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalya Müftüsü Osman Artan emekli oldu
Yaş haddi dolayısıyla emekliye ayrılan Antalya İl Müftüsü Osman Artan, “Vefa Ve Veda” başlıklı programda personelle vedalaştı.

24 Mart 2014 tarihinden beri Antalya İl Müftüsü olarak görev yapan Osman Artan onuruna, İl Müftülüğünce “Vefa Ve Veda”  programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl protokolü ile din görevlileri ve davetliler duygu ve düşüncelerini dile getirerek Artan'a hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Veda konuşması yapan Müftü Artan ise şu ifadelere yer verdi:

"Elhamdülillah, birbirimizi kırmadan iyi bir ortamda işlerimizi yürütmeye çalıştık. Onun için aranızdan mutlu bir şekilde ayrılıyorum. Antalya’ya ve Antalya halkına sunduğumuz din hizmeti bizleri daima onurlandırmıştır. Mesai arkadaşlarıma ve bu hizmetleri yaparken maddi manevi yardımlarını esirgemeyen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Rabbim hepsinden razı olsun, hakkım varsa helal ediyorum. Sizler de haklarınızı helal edin. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize Allah'a ısmarladık diyorum, hoşçakalın, Allah’a emanet olun."

Konuşmaların ardından Antalya Müftülüğü personeli adına Artan’a plaket ve hediye takdim edildi.

Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ile de bir araya gelen Antalya İl Müftüsü Osman Artan, "Yaklaşık 7 yedi yıldır İlimizde İl Müftüsü olarak görev yaptım ve artık emekliye ayrılıyorum. Bu süre içerisinde değerli müdürlerimizle çeşitli vesilelerle beraber olduk. Diyaloğu hiç ihmal etmedik. Her daim karşılıklı hoşgörü içerisinde iletişim halinde olduk. Bu vesile ile tüm müdürlerimizden helallik istiyorum. Hakkınızı helal ediniz." diyerek görev sürelerinde iş birliği içerisinde olan tüm kurum amirlerine teşekkür etti.

Osman Artan kimdir?

1956 yılında Antalya İli Korkuteli İlçesi Küçükköy Kasabası'nda doğdu. Antalya İmam Hatip Lisesi'ni 1974 yılında, İzmir Yüksek İslam Enstitüsü'nü 1978 yılında bitirdi.

İzmir Torbalı İlçesi Çapak Köyü ve Merkez Yeşilyurt Camii'nde imam-hatip olarak görev yaptı. Hollanda'da 5 yıl görevli olarak kaldı. Sırasıyla; Yozgat Şefaatli, Antalya Finike – Kemer'de ilçe Müftülüğü görevinde bulundu. Antalya İl Müftü Yardımcısı olarak 10 yıl çalıştıktan sonra Serik İlçe Müftüsü olarak görev yaptı.

2006 yılında Van, 2009’da Burdur, 2014’te ise Antalya İl Müftülüğü görevlerine atanan Osman Artan, Şubat 2021 tarihi itibarıyla yaş haddinden emekli oldu.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aktivist Yazar Aslı Çam, 'İyilik insanlık sanatıdır'Önceki Haber

Aktivist Yazar Aslı Çam, 'İyilik insanlı...

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyeliği Sınav Sonuçları AçıklandıSonraki Haber

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üye...

Haber Yorumları

  • Mehmet25-02-2021 13:06

    Asker arkadaşımın köyündenmiş. Hayırlı emeklilik günleri diliyorum hocamıza.

  • rıza kökden05-02-2021 15:16

    Yaş hattınden emeklilik kanununu çıkaran ve uygulayan devlet adamlarımızdan ahirete intikal edenlere Allah rahmet eylesin ,sağ olanlara Rabbim sağlık ve sıhhat ersin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!