AZERBAYCAN YALNIZ DEĞİLDİR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AZERBAYCAN YALNIZ DEĞİLDİR
Ermenistan’ın ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan’ın sivil yerleşim yerlerine ve alt yapısına yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu belirten Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, bu provakosyona gereken cevabın verilmesi gerektiğine vurgu yaparak şöyle dedi:

Ermenistan’ın ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan’ın sivil yerleşim yerlerine ve alt yapısına yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu belirten Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, bu provakosyona gereken cevabın verilmesi gerektiğine vurgu yaparak şöyle dedi:

“İşgalci konumundaki Ermenistan uluslararası hukuku çiğniyor. Rus emperyalizminin kışkırtıcılığı ve desteğiyle Karabağ’ı işgal eden Ermenistan, bugün sivillere yönelik ateşli eylemde bulunarak insanlık suçu işliyor. Azerbaycan’ın sivil yerleşim yerlerine top ateşiyle saldıran Ermenistan kadın, çocuk, yaşlı demeden katlediyor. Bizim bu katliama sessiz kalmamız mümkün değildir. Soydaşlarımızın acısını yaşıyoruz. Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız ve onları sonuna kadar destekliyoruz. Allah, şehitlere rahmet eylesin. Azerbaycanlı soydaşlarımıza başsağlığı diliyorum.

Azerbaycan’ın 6 köyüne ve orduya ait askeri mevzilerine top ve havanlarla ateş açarak büyük bir provokasyona imza atan Ermenistan, soydaşlarımıza büyük bir kin ve nefret duygusu taşıyor, bunu da her fırsatta belli ediyor. Haksız olduğu halde Karabağ’ı işgal ediyor ve yaygaracı tavrıyla üste çıkmaya çalışıyor! Yayılmacı, katil, yaygaracı ve hain kişilik ve karakterleri atalarından miras kalmıştır! Damarlarında dolaşan o kan bugün kendisini gösteriyor; benciller, acımasızlar, kan döküyorlar, gözyaşı döküyorlar, işgal ediyorlar, haksızlık yapıyorlar, yalan söylüyorlar ve iftira ediyorlar. Osmanlı’ya bunu yaptılar, bugün de soydaşlarımıza aynı hainliği yapıyorlar. Ama biliyoruz ki Ermenistan’ı şımartan bir Rusya var; arkasında İngiltere, Fransa ve Amerika gibi emperyalist devletler var. Emperyalist devletlere uşaklık yapmaya alışkın olan Ermenistan bunların piyonu olmuş, hep kullanılmışlardır.

Tarihte bir Kıbrıs Harekâtımız var! Haksızlığa, hukuksuzluğa, zalimliğe karşı ordumuz şahlanmış ve emperyalizmin başka bir uşağına hak ettiği ders verilmişti. Ermenistan’a bunu hatırlatıyor, soydaşlarımızın sabrını zorlamamasını tavsiye ediyoruz. Zalimlerin de sonu vardır ve zalimliğin ilelebet devam ettiği görülmemiştir. ‘Tek millet’ sloganıyla bağrımıza bastığımız soydaşlarımızın ahı yerde kalmaz. Onlar yalnız değildir ve hiçbir zaman da yalnız bırakılmayacaklardır. Bu çerçevede Türkiye’nin Azerbaycan açıklamaları bizi memnun etmiştir. Her şeyimizle Azerbaycanlı soydaşlarımızın yanındayız ve destekliyoruz. Karabağ, Azerbaycan toprağıdır. Bugün karar günüdür ve Azerbaycan bu konuda kararlılığını göstermelidir. Türkiye’de bu konuda Azerbaycanlı soydaşlarımıza her türlü desteği vermelidir.”

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DİNİ KULLANANLARA KANMAYIN!Önceki Haber

DİNİ KULLANANLARA KANMAYIN!

İmam Hatip Ahmet Yaşar Hakka YürüdüSonraki Haber

İmam Hatip Ahmet Yaşar Hakka Yürüdü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!