Reklamı Geç
KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Berlin’de Hristiyan, Müslüman ve Yahudiler için ortak ‘inanç merkezi’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Berlin’de Hristiyan, Müslüman ve Yahudiler için ortak ‘inanç merkezi’
Almanya’nın başkenti Berlin’de 47 milyon avroluk (396 milyon 622 bin 603 TL) binada, merkezi bir toplantı alanına bağlı kilise, cami ve sinagog yer alacak.

Almanya'nın Berlin kentinde İslam, Hıristiyanlık ve Musevilik dinlerinin liderleri, kentte bu üç dine mensup olanların birlikte ibadet edecekleri bir merkez kurmayı planlıyor.

Guardian göre, Doğu Alman komünist yöneticiler tarafından yıkılan kilisenin yerine, Hıristiyanları, Yahudileri ve Müslümanları tek çatı altında toplayan yeni bir ibadethane inşa edilecek. Buraya "Churmosquagagog" (kilise, cami ve sinagogun kısaltması) denilecek.

Bina 27 Mayıs'ta (10 yıllık planlama ve dört yıllık inşaatın ardından) törenle açılacak. Berlinli mimarlar tarafından tasarlanan 47 milyon € 'luk binada bir kilise, cami ve merkezi bir toplantı salonuna bağlı bir sinagog bulunacak. Diğer inançlardan ve dinlerden insanlar da merkezin büyük salonundaki etkinliklere ve toplantılara davet edilecek.

Projenin başlamasına yardımcı olan bir Hıristiyan bilim adamı olan Roland Stolte, "Bu çok basit bir fikir, bu üç dine mensup olanların kimliklerini koruyarak ibadet edebilmeleri için bir ibadet ve eğitim yeri yaratmak istedik. " diyor.

Merkezi, Müslüman din adamıyla birlikte kuran Yahudi din adamı Andreas Nachama, şöyle söyledi: Tanrı'ya ulaşmanın farklı yolları vardır ve her biri iyi bir yoldur. Bu tek tanrılı ibadet yerinde Hıristiyanlar, Müslümanlar ve Yahudiler ayrı ayrı ibadet ederler. Ancak dini bayramlarda törenler ve kutlamalar bir arada yapılır. Bu bir sembolden daha fazlası ve aramızda nefret olmadığını gösteren yeni bir dönemin başlangıcı.

Merkez, II.Dünya Savaşı'nda hasar gören ve 1964'te Doğu Alman makamları tarafından yıkılan Berlin, Petriplatz'daki Aziz Petrus Bazilikası'nın yerine inşa edilecek. On yıldan fazla bir süre önce, kilisenin kalıntıları keşfedildiğinde, binayı anmak için yeni bir kilise inşa etmeye karar verildi.

Stolte, "Bugün Berlin'i yansıtan yeni bir tür kutsal alan yaratmak istedik. Burası sadece tek tanrılı dinler için değil başkalarının da bize katılmasını istiyoruz. İlk birkaç yılda dinleri karıştıracağımız veya yeni bir din yaratacağımız korkusu olmasına rağmen, proje dini topluluklardan yaygın destek aldı. " diyor.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Müftülük personeli Ali İhsan Akgül vefat ettiÖnceki Haber

Müftülük personeli Ali İhsan Akgül vefat...

Cezayir'de 185 Kur’an öğreticisi onurlandırıldıSonraki Haber

Cezayir'de 185 Kur’an öğreticisi onurlan...

KURBAN PAYLAŞMAKTIR

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!