Camiler ibadete kapatılsın!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Camiler ibadete kapatılsın!
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan "camilerde toplu ibadet yapılmayacak" içerikli talimat sonrası, kendini bilmez bazı kişi ve gruplar imamları hedef aldı. Cami görevlilerini kolluk görevlisi konumuna getiren soruna, Diyanet acilen çözüm getirmeli..

Çin'in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılan ve ülkemizde de kırmızı alarm seviyesine ulaşan koronavirüs sebebiyle alınan önlemlere halkımız hassasiyet gösteriyor. Toplu mekanlar, AVM'ler ve buna benzer birçok yer kapatıldı. Gerekli olmadığı sürece dışarı çıkılmaması, toplu kullanım alanlarına girilmemesi uyarıları sürekli yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı da koronavirüsle ilgili üzerine düşen tüm önlemleri almaya azami derecede dikkat gösteriyor. Diyanet tarafından tüm il ve ilçe müftülükleri kanalıyla din görevlilerine ulaştırılan "Koronavirüsün yayılma tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmiştir." talimatı, bazı camilerde cami görevlilerinin hedef tahtası yapılmasınas sebep oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın camileri tamamen ibadete kapatmayıp sadece toplu ibadete yasak getirmesini bazı kişi ve gruplar kaos malzemesi haline getirdi. Gerekli görülmediği durumlarda dışarı çıkılmamasının şiddetle vurgulandığı bu dönemde, cami görevlilerinin her vakit camiye gidip cemaatin toplu değil de münferiden kılmaları sağlama memuru tayin edilmesi, şimdiden bazı camilerde ciddi sıkıntılara sebebiyet verdi.

Edirne'de yaşanan ve basına yansıyan olay sonrası, Sakarya'nın Akyazı ilçesinde Gazi Süleyman Paşa Camii'de öğlen namazı sonrası toplu namaz kılmak isteyen cemaat ile cami görevlileri arasında çıkan tartışma da basında yer aldı. Basına yansımayan olayları da dikkate alırsak, Diyanet'in acilen bu hususta daha kalıcı bir çözüm bulması gerekmektedir. Camilerin tamamen ibadete kapatılmaması durumunda Cuma günü daha büyük sorunların çıkacağını öngörmek çok ta zor olmasa gerek. Camiler tamamen ibadete kapatılmalı, yolcu olanların veya başka yerde namaz kılma imkanı bulamayanlar için de caminin giriş kısmında bir yerin açık bırakılması, cami görevlilerinin camide bulunup toplu cemaat yapmak isteyenlere müdahale eden kolluk görevi durumundan çıkarılmaları gerekmektedir. Diyanet'in dikkatine..!

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Müftülük Memuru TutuklandıÖnceki Haber

Müftülük Memuru Tutuklandı

Cuma ve Kandil Gecesi Camiler KapatılacakSonraki Haber

Cuma ve Kandil Gecesi Camiler Kapatılaca...

Haber Yorumları

  • Vuslat20-03-2020 00:46

    Akyazıda ki olayda bir de ilçenin müftüsü cemaatle namaz kıldığı buna göz yumduğu iddia edilmektedir.Yazık gelenek geleceğin önüne geçmiş.

  • Şakir bağcan19-03-2020 11:51

    Aynen katılıyorum

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!