Camilerde dini görevlilerin eğitimi için Avrupa’da bir kurum kuruluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Camilerde dini görevlilerin eğitimi için Avrupa’da bir kurum kuruluyor
Avrupa Birliği Konseyi Başkanı, aşırılıkçılık ve terörizmle mücadelede pratik bir önlem olarak camilerde imam ve dini vaizler yetiştirmek için Avrupa’da bir kurum kurulması gereğini vurguladı.

Euronews göre, geçen hafta yaşanan saldırının kurbanlarına saygılarını sunmak için geçtiğimiz hafta Avusturya'nın başkenti Viyana'ya giden AB Konseyi Başkanı Charles Michel, törenin oturum aralarında Avusturya Şansölyesi Sebastian Kurtz ile cami din görevlilerini eğitmek için bir Avrupa kurumu kurulması gereğini böylelikle ülkelerin medeni hukukunun din hukukuna üstünlüğü ve hoşgörü sağlanabileceğini söyledi.

Geçen hafta Viyana'da düzenlenen saldırıda dört kişi hayatını kaybetti. Sebastian Cortes, Charles Michel de dahil olmak üzere AB liderleriyle sanal bir toplantıya katılmak üzere Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile dün Fransa'ya seyahat etti. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de katılacağı sanal toplantıya Fransa ve Avusturya liderlerinin de katılması planlanıyor. AB'nin Fransa ve Avusturya'daki son saldırılara tepkisi tartışılacak.

Charles Michel, AB'nin aşırılıkçılıkla mücadele kararlılığını vurgulayarak, "Bu terör eyleminin Avrupa Birliği'ni şekillendiren değerlere yönelik temel, önemli ve ciddi bir tehdit olduğuna inanıyoruz ve zayıflık gösterme niyetinde değiliz" dedi.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı, "Terörü öven internet mesajları derhal silinmelidir. Teröristler ve onları internette övenlerin dokunulmuzlukları olmamalı. ‘’ dedi.

Macron ve Kurtz, Viyana saldırısından bir hafta sonra terörle mücadele tedbirlerini gözden geçirdi.

Charles Michel'in sözleri 27 ulustan oluşan bloğun bakanlarının Cuma günü önceden bir araya gelmesi planlandığı için geldi. Fransa ve Avusturya'daki son saldırılar ve aşırılık ve terörizmle mücadeleye yönelik yeni tedbirlerin Avrupa Bakanlar toplantısının merkezinde yer alması bekleniyor.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuveyt Peygamber (sav)’i gayrimüslimlere tanıtmak için sanal proje gerçekleştiriyorÖnceki Haber

Kuveyt Peygamber (sav)’i gayrimüslimlere...

Mardin Bülbülü Hafız Ali Demir Hakk'a YürüdüSonraki Haber

Mardin Bülbülü Hafız Ali Demir Hakk'a Yü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!