Çevrimiçi Arapça Eğitim Kursu detayları belli oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çevrimiçi Arapça Eğitim Kursu detayları belli oldu
Diyanet İşleri Başkanlığınca çevrimiçi düzenlenecek “Arapça Eğitim Kursu” detayları açıklandı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca çevrimiçi düzenlenecek “Arapça Eğitim Kursu” detayları belli oldu.

Konuya ilişkin Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezi Müdürlüklerine talimat gönderildi.

“Çevrimiçi Arapça Hizmet İçi Eğitim Kursları Talimatı” başlığıyla gönderilen yazıda, “Başkanlığımızca yürütülen din hizmetlerinin kalitesini yükseltmek, personelimizin mesleki bilgi ve yeterliklerini artırmak, Arapça ile ilgili bilgi, becerilerini geliştirerek Kur'an-ı Kerim ile Hadis-i Şeriflerin anlam dünyasından ve dini kaynaklardan temel düzeyde yararlanabilmelerine katkı sağlamak amacıyla altı ay süreli Çevrimiçi Arapça Hizmet İçi Eğitim Kurslarının, aşağıda belirtilen kriterler doğrultusunda Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezi Müdürlükleri koordinesinde 18 Ekim 2021 tarihi itibariyle çevrim içi olarak gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.” ifadesine yer verildi.

Kursa Alınacak Personelde Aranan Şartlar

  • Kur'an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım unvanlarında kadrolu/sözleşmeli olarak fiilen çalışıyor olmak,
  • Adaylığı kaldırılmış veya 18 Ekim 2021 tarihine kadar kaldırılacak olmak,
  • Son müracaat tarihi itibariyle 4/B Sözleşmelilere yönelik Mesleğe Hazırlık Eğitimini almış olmak.
  • Dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,
  • 01 Ocak 1982 ve sonraki tarihlerde doğmuş olmak,
  • Kurs süresince yurtdışı, askerlik (Bedelli askerlik dahil) vb. sebeplerle kursa ara verme durumunda olmamak,
  • Uzun süreli hizmet içi eğitim kursiyeri olmamak,
  • İhtisas mezunu olmamak,
  • Geçtiğimiz yıl düzenlenen Arapça Hizmet İçi Eğitim Kursuna katılmamış olmak.

Başvuru İşlemleri

Adaylar başvurularını; Dibbys/Sınav İşlemleri/ Çevrimiçi Arapça Hizmet İçi Eğitim Kursu (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/) adresinden kendi kullanıcı adı ve şifreleri ile girerek 10 Ekim 2021 tarihi, saat 23.55'e kadar yapabilecek. Sınav şartlarına ilişkin bilgi ve belgelerin kontrolünde DİBBYS (İKYS) verileri dikkate alınacağından, adayların başvuru yapmadan önce İKYS verilerini kontrol ederek eksik bilgi ve belgelerini İKYS'ye işletmeleri/tanımlatmaları istenecek. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan ve posta yolu ile yapılan müracaatlar ile 10 Ekim 2021 tarihi saat 23.55'ten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Sınav başvurularında adayın beyanı esas alınacak. Kursun amaç ve hedefleri göz önünde bulundurularak, oluşturulan program içerik ve sürecinin, başlangıç seviyesi üzerinde bir hazır bulunuşluk düzeyi gerektirdiğinden başvurularda bu husus göz önünde bulundurulacak.

Yerleştirme İşlemleri

Başvuruların Ek-1'de belirlenen kontenjanlar çerçevesinde değerlendirilmesinde hizmet yılı esas alınacak; hizmet süresi az olanlara öncelik verilmek suretiyle yerleştirme yapılacak. Aynı şartları taşıyan aday kursiyer sayısı belirlenen kontenjandan fazla olması halinde mezuniyet yılı yakın olana sonrasında ise doğum tarihi önce olana öncelik verilecek. Kurslar kadın ve erkek personel için ayrı ayrı düzenlenecek. Belirlenen kontenjan ve kriterler çerçevesinde kursa katılmaya hak kazananların hangi eğitim merkezi koordinesinde eğitime katılacakların, açılacak sınıf sayısı, öğretici nitelikleri vb. konularla ilgili iş ve işlemler Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak ve yerleştirme sonuçları DİBBYS/İKYS/Sınav İşlemleri bölümünden açıklanacak. Yerleştirme işleminden sonra ve kurs süresince kursiyerlerin eğitim merkezleri arası yer değiştirme talepleri kesinlikle dikkate alınmayacak.

Programın Uygulanması

Kurslar Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleştirilecek. Program uygulama esasları dikkate alınarak haftada 10 saat ve 24 hafta üzerinden planlanacak. Kurslar Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezi Müdürlüklerince çevrim içi uygulamalar üzerinden uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilecek. Kurslar sabah 08:00 - 21:00 saatleri arasında açılacak. Kursiyerler, kurs süresince asli görevlerine devam edeceklerdir. Bununla birlikte cami hizmetleri dışında müftülüklerce yapılacak görevlendirmelerde programın haftalık ders saatleri dikkate alınacak. Uzaktan eğitim yoluyla düzenlenecek kurslarda kursiyerler, program saatlerinde gerekli teknik (internet, bilgisayar vb.) tedbirleri alarak program saatinde hazır bulunacak. Diyanet İşleri Başkanlınca il müftülüklerine gönderilen “Arapça Hizmet İçi Eğitim Kursu Talimatı" il genelindeki bütün personelle paylaşılacak.

Ölçme ve Değerlendirme

Kursun ilk üç aylık dönemi sonunda Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezleri Müdürlüklerince çevrim içi sınav yapılacak. Başarısız olan kursiyerin eğitimle ilişiği kesilecek. Eğitim sürecinde quiz, deneme sınavı gibi ölçme ve değerlendirmelere yer verilecek.
Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği hükümleri gereği 1/8'i aşan devamsızlığı durumunda kursiyerin eğitimle ilişiği kesilecek. Kursun sonunda Başkanlıkça yapılacak bitirme sınavı sonucunda başarılı olan personele “Başarı Belgesi", başarısız olanlara “Katılma Belgesi" verilecek.

Seçimi ve yerleştirmesi yapılan kursiyerler için kurs, ikinci bir tebligata gerek kalmaksızın Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezi Müdürlükleri koordinesinde 18 Ekim 2021 tarihinde başlayacak.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Diyanet Haber


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Recep Küçük Hoca Hakk'a YürüdüÖnceki Haber

Recep Küçük Hoca Hakk'a Yürüdü

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaSonraki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!