DİN-BİR-DER'den 'Mustafa Öztürk' açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DİN-BİR-DER'den 'Mustafa Öztürk' açıklaması
Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) Genel Başkanı Muhittin Hamdi YILDIRIM, kamuoyunun gündemine oturan İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa ÖZTÜRK ile ilgili basına servis edilen haberler ile ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yaptı.

KAMUOYUNUN DİKKATİNE!

Son günlerde, bir İlahiyat Hocasının özel bir ortamdaki konuşmaları, medyaya servis edilerek İlahiyat ve Diyanet camiasının gündemine oturmuştur.

Öncelikle; özel bir ortamda konuşulan bir konunun, konuşan kişinin izni olmadan/izni alınmadan kayıt altına alınması lokal bir fitnenin genelleştirilmesi ve medyaya servis edilmesi İslam Ahlakıyla bağdaşmayan bir davranıştır.  

Bir konuşmanın bağlamı/öncesi ve sonrası bilinmeden yapılacak her türlü değerlendirme ithamlara, yanlış anlaşılmalara en sonunda da bir linç kampanyasına dönüşme imkânını ve ihtimalini içinde barındırır.

Lafzı ve manası ile Allah-u Teâla tarafından Cebrail (a.s) aracılığıyla Hz. Muhammed (s.a.s)’e indirilen, kıyamete kadar lafzı-manası ve hükmü baki kalacak ve insanlığın yegâne kurtuluş reçetesi olan Kur’an-ı Kerim’in nüzul keyfiyeti, yüzyıllardır ilim erbabı tarafından değişik görüşlerin serdedildiği çok özel bir alandır.

Bu özel alana dair tarihi birikimi; Kur’an’ın mehabetine yakışmayacak bir üslupla, ilim erbabına yakışmayacak bir lakaytlıkla ve popülist bir tavırla medya önünde tartışılır kılmak hadsizlik, terbiyesizlik ve dahi kendini bilmezliktir.

Ayrıca İslam ümmetinin ve insanlığın çetin bir süreçten geçtiği, Müslüman coğrafyamızın her türlü kaynaklarının sömürüldüğü, mazlumların feryadının arşa yükseldiği bir zaman diliminde insanlığın, yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in hayat verici hükümlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duymakta olduğu aşikârdır.

Bu bağlamda, Kur’an-ı Kerim, en başta ilim erbabı olmak üzere bütün Müslümanlara Adil Bir Dünya kurma sorumluluğunu yüklemektedir. Bu sorumluluk, yerine getirilmesi gereken tarihi bir zorunluluktur. Yeryüzünde Hakkı hâkim kılmak, yaşanabilir bir dünyayı imar etmek için bütün gücüyle çalışmak yerine bu tür tartışmalarla gündemi meşgul etmek çok büyük bir yanılgıdır. Kur’an’ın hükümlerinin aleni olarak çiğnendiği, faizin ve zinanın meşrulaştırıldığı, kumarın ve fuhşiyatın rutinleştiği, emperyalizmin İslam ülkelerini ve kaynaklarını talan ettiği bir ortamda Kur’an’ın açık hükümlerini söyleyemeyen ilim erbabı, bu ve benzeri tartışmalarla vakit geçirmekten dolayı vebalden kurtulamazlar.

Kur’an- ı Kerim, Allah’ın kelamıdır. “Batıl, ona önünden de, ardından da gelemez. (Çünkü Kur'an,) Hüküm ve hikmet sahibi, çok övülen (Allah)tan indirilmiştir” (Fussilet; 42) Geçmişte Kur’an-ı Kerim’e çok saldıranlar, dil uzatanlar yok olup gittiler. Bugün ve yarın da saldıracak, dil uzatacak olanlar da yok olup gidecekler. Ancak Celal ve İkram sahibi olan Yüce Rabbimizin Kelamı lafzıyla, manasıyla ve hükmüyle ilelebet baki kalacaktır.

Herkes bilmelidir ki!

Allah, nurunu tamamlayacaktır.                                    

Din Görevliler Birliği Derneği

DİN-BİR-DER GENEL BAŞKANI

MUHİTTİN HAMDİ YILDIRIM  

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

 

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BU ADAM YARGILANSIN!Önceki Haber

BU ADAM YARGILANSIN!

İLKAV Müdürü Ali Bıyık Vefat ettiSonraki Haber

İLKAV Müdürü Ali Bıyık Vefat etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!