Diyanet'in, dini istismar eden terör örgütleriyle mücadelesinden rahatsız oldular

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyanet'in, dini istismar eden terör örgütleriyle mücadelesinden rahatsız oldular
Dini istismar eden terör örgütleriyle mücadele kapsamında personele yönelik eğitimler düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, art niyetli bazı kesimlerce hedef alındı.

Terör örgütleriyle mücadele kapsamında çeşitli programlar organize eden ve personele yönelik eğitimler düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, her fırsatta Diyanet'e saldıran art niyetli kesimlerin hedefi oldu.

Milli birlik ve beraberliğin çimentosu olan Diyanet İşleri Başkanlığı; FETÖDEAŞ ve PKK başta olmak üzere dini istismar eden terör örgütleriyle mücadele kapsamında personelini donanımlı hale getirmek için hizmet içi eğitimler düzenliyor.

Özellikle son dönemde Başkanlığın icra ettiği faaliyetlerden rahatsız olan bazı basın ve yayın organlarının, Diyanet'in terör örgütlerine yönelik çalışmalarından rahatsız oldukları gözler önüne serildi.

Hizmet içi eğitim ve seminerlerin düzenlendiği faaliyetleri; "Diyanet beş yıldızlı otel kapattı!" başlığıyla çarpıtarak veren söz konusu art niyetli kesimler, toplumda kargaşa ve nefreti körüklemeyi amaçlıyor.

Diyanet'ten açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, art niyetli olarak değerlendirilen bazı basın, yayın ve medya kuruluşları ile sosyal medya hesaplarından paylaşılan içeriklere karşı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, söz konusu edilen seminerlerde, "FETÖ, DEAŞ, PKK gibi terör örgütleri" ve "Aile ve Gençliğe Yönelik Tehditler" başta olmak üzere uyuşturucu ve terörle mücadele konusunda İçişleri Bakanlığı uzmanlarınca sunumlar yapıldığı vurgulandı.

İşte Başkanlık tarafından yapılan o açıklama:

Bazı medya mecralarında Diyanet İşleri Başkanlığımızın hizmet içi eğitimleriyle ilgili çıkan haberler üzerine aşağıdaki hususların kamuoyuyla paylaşılmasında fayda mülahaza edilmiştir.

Başkanlığımız, toplumu din konusunda aydınlatma görevi gereği, dini ve sosyal alanda ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda, personelin mesleki bilgi ve formasyonlarını geliştirmeye yönelik, din hizmetlerinde daha etkin ve verimli olabilmelerinin sağlanması amacıyla farklı alanlara yönelik hizmet içi eğitim seminerleri düzenlemektedir. Bu hizmet içi eğitim faaliyetleri, eğitimlerin yapısı, konu ve kazanımları göz önünde bulundurularak çevrim içi/uzaktan veya yüz yüze olarak gerçekleştirilmektedir. İhtiyaç duyulan konularda farkındalığı amaçlayan ve 2017 yılından itibaren düzenlenen Etkili Din Görevlisi Etkin Din Hizmeti seminerleri de bu eğitimlerden biridir.

Din hizmetlerinin topluma daha etkin ve verimli bir şekilde sunulabilmesini amaçlayan ve 81 ilden personelimizin katılımıyla gerçekleşen bu eğitimler kapsamında, ‘Topluma Rehberlik Etmede Din Görevlisinin Rolü’, ‘FETÖ, DEAŞ, PKK vb. Terör Örgütleri', Aile ve Gençliğe Yönelik Tehditler’, Aile İçi İletişim, Din Hizmetlerinde İletişim’ gibi konularda alan uzmanlarının sunumlarına ve atölye çalışmaları etkinliğine yer verilmektedir. Seminerlerde ayrıca İçişleri Bakanlığı uzmanlarınca uyuşturucu ve terörle mücadele konulu sunumlar yapılmaktadır.

Başkanlığımızca personelimize yönelik eğitim faaliyetleri, öncelikli olarak eğitim merkezlerimizde yürütülmektedir. Eğitim merkezlerimizde ağırlıklı olarak göreve ilk defa atanan personelin Mesleğe Hazırlık Eğitimleri, Kur’an-ı Kerim’i ve Ezanı Güzel Okuma eğitimleri yapılmaktadır. Bu sebeple; yoğun katılımlı kısa süreli seminer programları ile mevzuat gereği yapılması zorunlu olan bazı hizmet içi eğitimler için eğitim merkezleri dışında, fiziki kapasitesi itibariyle eğitim salonlarıyla birlikte konaklama imkanı olan, sezon dışında uygun şartlardaki mekanlar tercih edilmektedir.

Benzer yanıltıcı ve iyi niyet taşımayan maksatlı haberler nedeniyle daha önce de defalarca ifade ettiğimiz gibi; bu eğitimler, ilgili Harcırah Kanunu kapsamında tamamen harcırah bütçesiyle ve mümkün olan en uygun maliyetle gerçekleştirilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Diyanet İşleri Başkanlığı

Kaynak:Diyanet


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaÖnceki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaSonraki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!