Eminağaoğlu Erbaş'ın görevden azledilmesini istiyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eminağaoğlu Erbaş'ın görevden azledilmesini istiyor!
Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu geçmiş günlere özenmiş!

Ömer Faruk Eminağaoğlu ismi bir zamandır Türkiye’nin gündeminde değil. Çok değil sekiz, on sene öncesine gidersek herkes onun gündemi ne kadar meşgul ettiğini hatırlayacaktır. Türkiyeli Müslümanların kazanımlarını hedef alan isimlerin başında gelen Eminağaoğlu başörtüsü kısıtlama ve engellemelerine getirilen serbestliğin kaldırılması için Danıştay’a dava açmıştı.

Beşinci sınıf öğrencisi olan Onat adına davayı açan Eminağaoğlu sol-Kemalist hâkim ve savcıların oluşturduğu Yargıçlar ve Savcılar Birliği’nin de  (YARSAV)  kurucu başkanlığını yapmıştı. Atatürk ilkeleri ve kurucu değerleri korumak adına hukuku bir sopa gibi kullanmaktan çekinmeyen Eminağaoğlu vesayetçi ideoloji denilince akla gelen isimlerin başındaydı.

Geçmiş günlerin özlemiyle hareket eden Eminağaoğlu adli yıl açılışında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yer alması ve dua etmesini yine aynı ilke ve kurucu değerlere saldırı olarak değerlendirdiği için olsa gerek bir dizi dava başvurusunda bulunmuş!

Yeni adli yıl açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın da katılımıyla gerçekleştirilmişti. Ali Erbaş burada çok güzel bir dua yapmış ve inancın hayatın her alanını taalluk ettiğini ifade etmiş. Orada hazır bulunanlardan Yargıtay Birinci Başkanı Mehmet Akarca da bu güzel duaya iştirak etmişti.

Tüm bu yaşananlar sol-Kemalistleri çılgına çevirdi. Haftalardır Ali Erbaş’ı bu konu üzerinden hedef alıyorlar. Eski YARSAV BaşkanıÖmer FarukEminağaoğlu da hızını alamayıp Yargıtay Birinci Başkanı Mehmet Akarca’nın görevden el çektirilmesi istemiyle, Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu’na, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kamu görevinden çıkarılması istemiyle Cumhurbaşkanlığı’na başvurdu.

Eminağaoğlu’nun hışmından bir tek Ali Erbaş değil Mehmet Akarca da kurtulamamış. Sol-Kemalistler ülkeyi kendilerinin malı olarak gördükleri için yargı mensuplarının el açıp Allah’a dua etmesini kabul edemiyorlar. Ömer Faruk Eminağaoğlu şimdi ise yaptığı başvurular bir türlü işleme alınmadığı için sitem ediyormuş…

Atatürk ilkeleri ve kurucu değerleri korumak adına yapılan zorbalıklar sorunun bu değerleri(!) korumak adına yapılanlar da hatta bizzat sistemin kendisinde olduğunu kanıtlıyor! Bir Diyanet İşleri Başkanı’nı el açıp dua ettiği için görevden azletmeye çalışmak başka ne olabilir ki?

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Allah’a bağlanmak insanı özgürleştiriyorÖnceki Haber

Allah’a bağlanmak insanı özgürleştiriyor

Din Hizmetleri Uzmanı Türkiye Birincisi OlduSonraki Haber

Din Hizmetleri Uzmanı Türkiye Birincisi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!