ENGEL YOK, ENGELSİZ YAŞAMAK VAR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ENGEL YOK, ENGELSİZ YAŞAMAK VAR
Anadolu Sağlık-Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, engelliler için farkındalık oluşturulması gerektiğini söyledi.

Anadolu Sağlık-Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, engelliler için farkındalık oluşturulması gerektiğini söyledi.

Devletin Anayasa ile tüm vatandaşlara sağladığı hakların engelli vatandaşlarımız içinde geçerli olduğunun altını çizen Taşkın, bütün vatandaşların Anayasal haklarını kullanmada yasa önünde eşit olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Hiç kimse engelli engelsiz ayrımı yapamaz. Engelli engelsiz tüm vatandaşlar eşit haklara sahiptir. Engelli vatandaşlara da sosyal haklarının eksiksiz sağlanması gerekir. Bu çerçevede engelli vatandaşlarımızın da diğer bireyler gibi sosyal hayatın içinde yer almasını sağlayacak düzenlemeler yapılmalıdır. Düzenlemelerin eksikliği nedeniyle engelli vatandaşlarımızın sokağa çıktığında ne kadar zorlandıklarını görüyoruz. Bu nedenle engelliler için tüm şartların iyileştirilmesi gerekiyor.

Bütün hastanelerde engelli bireyler için danışma masaları oluşturmuş, onların hastane ortamlarında ihtiyaçlarını karşılayacak düzenlemeler yapılmıştır. Bunlar sevindirici gelişmeler olmakla birlikte tüm kamu kurumlarında engellilerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecekleri yeni düzenlemeler yapılması gerekmektedir. Diğer bireyler gibi alınan hizmetten en iyi şekilde faydalanmaları sağlanmalıdır. Engelli vatandaşlarımıza fırsat eşitliği tanınmalıdır.

Devlet, engelli vatandaşların istihdamına gereken hassasiyeti göstermelidir. Onların topluma kazandırılmaları ve üretime katkı sağlamaları için düzenlemeler yapılmalıdır. Devlet, engelli bireylerle barışık olmalı, onlarla sağlıklı iletişim kurulabilmesi için çalışma yapmalıdır. Engelli haklarının korunması için vatandaşlar bilinçlendirilmelidir. İş hayatındaki olumsuzluklar engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını zorlayan unsurlardır. Onların yaşamlarını kolaylaştırıcı projeler üretilmesi, hayata geçirilmesi için işbirliği içinde çalışma yapılmalıdır. Engelli vatandaşlarımız kendilerini değersiz hissetmemelidir. Onların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında birlikte hareket etmek insanlık borcumuzdur.

Bu duygu ve düşünceler kapsamında tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum.”

Kaynak:Dini Haberler


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD New Jersey yeni bir cami sahibi olacakÖnceki Haber

ABD New Jersey yeni bir cami sahibi olac...

Mustafa Öztürk’ten Kur'an-ı Kerim hakkında....Sonraki Haber

Mustafa Öztürk’ten Kur'an-ı Kerim hakkın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!