Hafızlar göz aydınlığımızdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hafızlar göz aydınlığımızdır
İl Müftüsü Ramazan Topcan, hayat rehberi ve hidayet kılavuzu Kur’an-ı Kerim’e hizmet edip, muhafızı olmanın büyük bir mazhariyet olduğunu ifade etti.   

İl Müftüsü Ramazan Topcan, hayat rehberi ve hidayet kılavuzu Kur’an-ı Kerim’e hizmet edip, muhafızı olmanın büyük bir mazhariyet olduğunu ifade etti.   

Giresun İl Müftüsü Ramazan Topcan 15 Temmuz Şehitler Proje İmam Hatip Ortaokulu’nda örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimlerini sürdüren öğrencileri ziyaret etti.  

Hafızlığın ihmale gelmeyen ciddi bir sorumluluk olduğunu belirten İl Müftüsü Ramazan Topcan, “Hafızlık yapan öğrencilerimizin, hafızlık eğitimi ile hafızlık sonrası eğitim öğretim süreçlerinin etkin, verimli ve sistematik şekilde gerçekleştirilmesi, mesleki, akademik, sosyal, kültürel, sportif ve ahlaki gelişimlerinin desteklenmesi için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz. Ahlak ve maneviyat değerleri ile yetişen her öğrenci anne babalarının olduğu kadar toplumun da göz aydınlığıdır. Korunup kollanması gereken bir değerdir.” dedi.  

Öğrencilerle bir süre sohbet edip tavsiyelerde bulunan Müftü Topcan şu ifadelere yer verdi, “Sevgili gençler, aslolan hafızı olduğunuz kitabın muhafızı olmaktır. Kur’an-ı Kerim’in hayat veren mesajlarını anlamak, Kur’an ahlakı ve ahkâmıyla hayatınızı güzelleştirmek ve ilminizle amel ederek topluma örnek olmak için çok çalışmalısınız. Okuyan, düşünen, üreten, fikrine güvenen gençler olmalısınız. Zira Kitabı olmayanın sözü olmaz. Söz ve sohbet sahibi olmak isteyen kitaplı olacak. Bilgi teknolojilerini kullanmayı iyi bilin. Ahlak ve dürüstlük en büyük sermayedir. Yarınlarınız aydınlık olsun. Yüce Allah’tan hepinize dünya ve ahiret imtihanında başarılar diliyorum. Rabbim zihin açıklığı versin.” dedi.  

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Müftü Topcan daha sonra ikramda bulundu. Ziyaret sırasında Müftü Topcan’a Okul Müdürü Remzi Ermiş ve Din Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Aydın da eşlik etti. 

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Teklifimizi Eleştirenler Sendikacılıktan AnlamayanlardırÖnceki Haber

Teklifimizi Eleştirenler Sendikacılıktan...

Cezayir'in ikili eğitim sisteminde Kur’an öğretimi zayıflıyorSonraki Haber

Cezayir'in ikili eğitim sisteminde Kur’a...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!