Hafızlık icazet töreninde yapılan dua sol-Kemalistleri çok rahatsız etmiş!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hafızlık icazet töreninde yapılan dua sol-Kemalistleri çok rahatsız etmiş!
Ayasofya Camii’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı icazet töreninde yapılan duadan niçin rahatsız olunuyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Taksim Camisi'nin açılışının ardından Ayasofya Camii'ne gitti. “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” kapsamında hafızlıklarını tamamlayan 136 öğrenci, Cumhurbaşkanı’nın da katıldığı etkinlikte icazet aldı. 

1622218379-f8f765.jpg

İcazet alma programında dua eden imamın bazı ifadeleri sol-Kemalistleri çok rahatsız etmiş. Erdoğan’ın hiçbir tepki göstermemesinden daha fazla rahatsız olanlara söylenecek tek şey bu duaya en fazla “amin” deneceğidir. İmamın duası şöyle: "Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kâfir kim olabilir... Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu milletin başına gelmesini mukadder buyurma..."  

Daha evvel Ayasofya Camii’nin açılışındaki sözleri sebebiyle Diyanet İşleri Başkanı’nı da hedef gösteren sol-Kemalistlerin duadaki ifadelere takılmaktan ziyade Türkiye’de ne yaşandığı üzerine kafa yorması gerekiyor.

Ayasofya Camii tamamen emperyalist devletlere peşkeş çekmek için ibadethaneden müzeye çevrilmedi mi? Peki vakıf malları hakkındaki teamül çok açık değil midir? Ali Erbaş’ın "Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar." sözleri bu sebeple oldukça haklı bir noktaya dikkat çekiyor.

İbadethaneleri aslından başka bir şeye çevirmek zalimlik, zorbalıktır! Bu vesileyle icazet alma töreninde yapılan duaya bir kere daha tüm kalbimizle “amin” diyoruz!

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünden bugüne Taksim Camii’nin serüveniÖnceki Haber

Dünden bugüne Taksim Camii’nin serüveni

1 Haziran itibariyle başlayan normalleşmenin tüm detayları!Sonraki Haber

1 Haziran itibariyle başlayan normalleşm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!