Hafızlık Yarışması Türkiye Finali İzmir'de Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hafızlık Yarışması Türkiye Finali İzmir'de Yapıldı
Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Kur'an Kursu Öğrencileri Arası Hafızlık Yarışması'nda Manisa'dan Mehmet Can Çiçek birinci oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde düzenlenen "Kur'an Kursu Öğrencileri Arası Hafızlık Yarışması"nın Türkiye finali İzmir'de yapıldı.

Bölgelerinde birinci olan 7 hafızın katıldığı final, Bilal Saygılı Camii Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, hafızlık müessesesinin önemine değindi, yarışmanın hayırlara vesile olmasını diledi.

Böyle yarışmaların kaybedeni olmadığını ifade eden Tıraşçı, şunları kaydetti:

"Türkiye'de son dönemde hafızlık çalışmalarında önemli mesafe katedildi. Geçmişe oranla bugün hafızlık kurumlarımız gerçekten imrenecek nitelikte. Hem fiziki hem de diğer yönleri itibarıyla çok önemli merhaleler katetmiştir. Tabi ki yeterli değildir. Hem bina olarak hem hafız sayısı itibarıyla daha fazla olması, din hizmetlerine daha büyük katkı sunacaktır. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmalarla sadece Kur'an-ı Kerim'in metnini ezberlemekle yetinmeyip O'nun manasını da öğrenmek suretiyle topluma daha fazla hizmet edebilmek adına Başkanlığımız gerçekten büyük bir çalışma içerisindedir. Ümit ediyorum ki bundan sonraki süreçte bu çalışmalar çok daha iyi yerlere gelecektir."

Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da bu tür yarışmaların gençleri teşvik etmek için önemli olduğu belirterek, "Bin 700 civarında kursta 6 bin 100 öğreticiyle yaklaşık 80 bin hafız yetiştirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

İzmir İl Müftüsü Salih Sezik ise hafızlık finaline ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı Bilal Saygılı'ya destekleri için şükranlarını sunan İl Müftüsü Sezik, illerde ve bölgelerinde birinci olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazanan öğrencileri tebrik etti, başarılar diledi.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen ve komisyon üyelerinin ezber, tecvid bilgisi ve güzel okuma gibi kriterlere göre değerlendirme yaptığı yarışma sonucunda Manisa'dan Mehmet Can Çiçek birinci olurken Trabzon'dan Salih Enes Özdemiroğlu ikinci, Erzurum'dan Yasin Eymen Küçükgül ise üçüncü oldu.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve diğer katılımcılar, dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm hafızlara plaket ve hediye takdiminde bulundu.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir DuaÖnceki Haber

Her Güne Bir Ayet, Bir Hadis, Bir Dua

Sapkınlığı emojilerle meşrulaştıracaklar!Sonraki Haber

Sapkınlığı emojilerle meşrulaştıracaklar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!