İkinci Dönem Yaygın Din Eğitimi Uygulama Esasları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İkinci Dönem Yaygın Din Eğitimi Uygulama Esasları
Son Dakika Diyanet Haber: Malumları olduğu üzere 2020-2021 eğitim öğretim yılı uygulama esasları 28.08.2020 tarih ve E.599835 sayılı yazı ile müftülüklerimize gönderilmiştir.

Malumları olduğu üzere 2020-2021 eğitim öğretim yılı uygulama esasları 28.08.2020 tarih ve E.599835 sayılı yazı ile müftülüklerimize gönderilmiştir. Söz konusu uygulama esaslarında da belirtildiği üzere yüz yüze başlayan eğitimlerimiz salgının seyri dikkate alınarak daha sonra uzaktan eğitim yoluyla devam etmiştir. Aynı zamanda süreç içerisinde uygulamada yapılması gereken değişiklikler müftülüklerimize bildirilmiştir. Yine aynı hassasiyet ve duyarlılıkla Kur’an kurslarımızda 2020-2021 eğitim-öğretim yılı Kur’an kursları ikinci dönem aşağıda belirtilen hususlara göre gerçekleştirilecektir.

Genel Esaslar

  1. Kurslarda uygulanan tüm programlar 13 Haziran 2021 tarihi itibariyle tamamlanacak şekilde planlanacaktır.
  2. Öğreticiler, 6 öğrenci ile sınıf açabilecektir. En fazla öğrenci sayısı ise 18 olacaktır. Öğrenci sayısının 10 ve üzeri olma durumunda ek ders ücreti alınabilecektir. Evden Kur’an Öğreniyorum/Okuyorum projesi bağlamında ise 6 öğrenci ile sınıf açabilecek en fazla öğrenci sayısı 12 olacaktır.
  3. Kur’an kurslarına 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların kaydı yapılabilecektir.
  4. Randevulu ve dönüşümlü sistemler uygulanmayacaktır.
  5. Bir öğretici haftada en az 4 gün olacak şekilde EK’1 de yer alan alternatiflere göre ders açabilecektir.
  6. Her öğretici yüz yüze ve çevrimiçi gerçekleştirdiği programlar için ek ders hak edişi varsa açtığı tarih itibariyle ek ders ücreti alabilecektir.
  7. Gerekli şartlar sağlanamadığı için ders açamayan Kur’an kursu öğreticisi “Gençliğe Değer Projesi”inde görev alacaktır.

PROGRAMLAR/EĞİTİM ŞEKLİ

BAŞVURULAR

EĞİTİM ŞEKLİ

KAYIT TARİHLERİ

DÖNEM TARİHLER

Temel Öğretim 18-12; Kısa Süreli Öğretim Programları;

Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı (4-6 yaş grubu); Mültecilere Yönelik Kur’an Kursları Temel Öğretim Programı.

 

 

Kur’an Kursu

 

 

Çevrimiçi

 

 

 

 

 

08 Şubat-22 Şubat

2021

 

 

 

 

 

15 Şubat-13

Haziran 2021

 

İhtiyaç Odaklı Kur’an kursları programı kapsamında yatılı olarak yüzüne eğitim gören öğrenciler; Kur’an Kursları Yurt Dışı Misafir Öğrenci Öğretim Programı.

 

 

 

Kur’an Kursu

 

 

 

Yüz yüze

Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı (Uzaktan Eğitim)-Haydi Türkiye Evden                                  Kur’an

Öğrenmeye/Okumaya- 3. Grup

 

 

 

 

Çevrimiçi www.diyanet.gov.tr

 

 

 

 

Çevrimiçi

01 Mart-15 Mart

2021

8 Mart-02 Mayıs

2021

Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı (Uzaktan Eğitim)-Haydi Türkiye Evden                                  Kur’an

Öğrenmeye/Okumaya- 4. Grup

12 Nisan-26 Nisan

2021

19 Nisan-13

Haziran 2021

Camilerde Kur’an Öğretimi Hafta sonu Kur’an Kursları Öğretim

Programı

Cami

Çevrimiçi

1 Mart-22 Mart 2021

13 Mart-6

Haziran 2021

Tatil

12 Mayıs-16 Mayıs 2021

Temel Öğretim Programları Uygulamaları

  1. Her öğretici bir Temel Öğretim Programı açmak zorundadır.
  2. 18 saatlik programa devam edemeyecek öğrenciler için 12 saatlik Temel Öğretim Programı açılabilecektir.
  3. Temel Öğretim Programına kayıtlar kurslarda kurs yöneticileri ve/veya görevlendirilen Kur’an kursu öğreticileri tarafından gerçekleştirilecektir.
  4. Temel Öğretim Programları çevrimiçi uygulanacaktır.

Kısa Süreli Öğretim Programları Uygulamaları

  1. Cuma Dersleri, Akaid, İlmihal, Tefsir, Hadis, Siyer, İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları Hafta Sonu Öğretim Programlarından müteşekkil olan kısa süreli programlar, çevrimiçi olarak uygulanacaktır.
  2. Temel Öğretim Programında 18/12 ders açan öğretici, aynı öğrencilerle kısa süreli öğretim programı açamayacaktır. Kur’an Kursları Öğretim Programı (4-6 Yaş grubu) ve İhtiyaç Odaklı Kur’an kursları programı kapsamında yatılı olarak yüzüne eğitim gören öğrenciler için ders açan öğreticiler bu uygulamadan hariç tutulacaktır.
  3. Bir temel öğretim programı açan öğretici farklı öğrenci gruplarına aynı kısa süreli öğretim programını istediği kadar açabilecektir. (örneğin tefsir öğretim programı için birden fazla grup oluşturulabilir.) Bir öğretici farklı öğrenci grupları ile aynı anda en fazla 3 farklı kısa süreli öğretim programı açabilecektir.
  4. Temel öğretime kayıt olmayan öğrenciler ise bir dönemde en fazla 3 kısa süreli program ile Evden Kur’an Öğreniyorum Projesi kapsamında uygulanan Kur'an-ı Kerim Öğretim Programlarında eğitim alabilecektir.
  5. Kısa süreli öğretim programlarının kayıtları kurs yöneticileri tarafından gerçekleştirilecektir.

Kur’an Kursları Öğretim Programı (4-6 Yaş Grubu)

  1. 4-6 yaş grubu kurslarda Kur’an Kursları Öğretim Programı (4- 6 yaş grubu) ve kısa süreli programları çevrimiçi olarak uygulanacaktır.
  2. 18 saatlik Temel Öğretim Programında ders açan öğretici, aynı öğrencilerle kısa süreli öğretim programları ile haftada 30 saate kadar ders açabilecektir.

Engellilere Yönelik Yaygın Din Eğitimi

  1. Görme ve işitme engelliler için engel durumlarına göre oluşturulacak gruplarla temel öğretim ve kısa süreli öğretim programları çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.
  2. Evden Kur’an Öğreniyorum Projesi kapsamında Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı (uzaktan eğitim) programına başvuru yapan görme ve işitme engelli öğrencilerin eğitim ve öğretici planlamaları Başkanlık merkezince yapılacaktır.

Evden Kur’an Öğreniyorum/Okuyorum Projesi

  1. Kur'an-ı Kerim okumasını bilmeyen vatandaşlarımıza yönelik başlatılan "Haydi Türkiye Evden Kur'an Öğrenmeye" çağrısıyla Kur'an Kerim Öğretim Programı (uzaktan eğitim) devam edecek olup 3. grup başvuruları 22 Şubat 2021 tarihi itibariyle Başkanlığımız ana sayfasında yer alan banner üzerinden alınmaya başlanacaktır.
  2. Proje kapsamında Haydi Türkiye Evden Kur’an Okuyorum ile ilgili program, bilahare gönderilecektir. Bu proje kapsamında açılacak olan 3. grup ve 4. gruplara Kur’an okumayı bilmeyenler ve Kur’an okuyuşlarını geliştirmek isteyenlerde başvurabilecektir.

Yatılı Kur’an Kurslarında Yaygın Din Eğitimi Hizmetleri Bağlamında Uygulanan Programlar

  1. Kur’an Kursları Yurt Dışı Misafir Öğrenci Öğretim Programı çerçevesinde yatılı olarak eğitim gören yabancı uyruklu misafir öğrenciler yüz yüze eğitime devam edebileceklerdir.
  2. İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları Öğretim Programı kapsamında yatılı olarak yüzüne eğitim gören öğrenciler, temel öğretimle birlikte kısa süreli programlara kayıt olmak suretiyle 30 saate kadar eğitim alabilecektir.
  3. Yatılı Kur’an kurslarında İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları Öğretim Programı kapsamında yüzüne eğitimlerin devam etme durumu, kursun açık olma kapasitesi, hijyen şartları vb. hususlar Hafızlık Eğitimi Daire Başkanlığının talimatları doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Dini Haberler

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Camiler İnsanların Kemal Yolculuğunda Önemli Bir KurumdurÖnceki Haber

Camiler İnsanların Kemal Yolculuğunda Ön...

Tataristan Müftüsü dünyanın ilk basılmış Kur’anını anlattıSonraki Haber

Tataristan Müftüsü dünyanın ilk basılmış...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!