imamı dolandırdılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
imamı dolandırdılar
Aydın’ın Karacasu ilçesi Yolüstü Mahallesinde 1,5 yıldır imamlık yapan Yakup Berk, aracını ikinci el araçların satıldığı bir internet sitesi üzerinden verdiği ilanla satmaya çalışırken kendisini imam olarak tanıtan kişilerce dolandırıldı.

4 yıllık imam olan Berk, 31 Mayıs’ta 1998 model aracını bir internet sitesi üzerinden verdiği ilanla satışa çıkardı. 3 Haziran’da Konya’dan aradığını ve eski imam olduğunu söyleyen Zafer isimli bir şahıs aracı satın almak istediğini söyledi. Uzakta bulunması ve resmi dairede çalışması sebebiyle bir arkadaşı vasıtasıyla aracı almak istediğini ifade eden Zafer isimli şahıs, Yakup Berk’i M.Ş. isimli kişiyle tanıştırdı. M.Ş ve Yakup Berk 4 Haziran’da Tavas’ta buluştu. Otomobili bir bilene gösteren ve memnun kalan M.Ş. telefonla Zafer isimli kişiye ulaşıp pazarlığın bitmesini sağladı. 30 bin liraya ilana çıkardığı aracı 29 bin liraya veren Yakup Berk’e whatsapp üzerinden EFT emrinin gösterildiği ekran görüntüsü gönderildi. Paranın hesabına geçmediğini söyleyen Berk’e karşı taraf noterin kapanmasına kısa bir süre kala senet yapmayı teklif etti. Senet yapılıp imzalar atılırken noter üzerinden işlem gerçekleştirildi. Akşam evine dolandırıldığı kişiler tarafından bırakılan Yakup Berk, gece saatlerinde dolandırıldığını anladı. Cumhuriyet Savcılığına giderek suç duyurusunda bulunan Berk, “Aracımı ertesi gün hemen K.K. isimli başka birine satmışlar. Telefonla ulaşamıyorum kendilerine. Bu süreçte kendisini polis olarak tanıtan başka biri aradı. Elimde senet olup olmadığını sordu. Sonra öğrendim o da polis değilmiş. İmamım diyerek güven aşıladılar. Suçluların bulunmasını istiyorum” dedi.

“PARA GELMEYİNCE SENET YAPILDI”

Olayı anlatan Berk, “1998 model otomobilimi internet üzerinden ikinci el araçların satıldığı bir site üzerinden ilan vererek satılığa çıkardım. İlanı yayınladıktan 5 gün sonra telefon aldım. Konya’dan Zafer isimli şahıs beni aradı. Eski imam olduğunu söyledi. Sesinde problem olduğunu için başka bir kuruma geçtiğini söyledi. Uzakta olduğu için beni başka birine yönlendirdi. 4 Haziran günü öğleden sonra saat 16.00’da Tavas’ta buluşmak üzere sözleştik. Tavas’a gittim. M.Ş. ile petrol ofisinde buluştuk. Çayımızı kahvemizi içtik, muhabbetimizi ettik. Aracı bir arkadaşına göstereceğini söyledi. Yakında bu arkadaşın yanına gittik. Arabayla birkaç tur attı. Zafer’le de telefonda görüşerek pazarlığı bitirdik. 30 bin liraya koymuştum, 29 bin liraya bitirdik. Zafer benden ıban numaramı, isim, soy isim ve aracın plakasını istedi. Bu arada ben arkadaşlara full depoyla 350 kilometre gittiğini söyledim. M.Ş. Zafer’i aradı, hocam dedi, yakıtı yeni almış, 150 lira fazla gönder dedi. Whatsapp’tan 29 bin 150 liralık bir eft emri ve onaylandığını belirten bir ekran görüntüsü gönderdiler. Biraz bekledim hesabıma para gelmedi. Senet yapalım istersen dediler. Senedi doldurdum. 40 günlük bir vade koydum. Senedi ben M.Ş. ile yaptım. İmzalarımı attım. Notere gittik. İmzamı attım, aracımı verdim” dedi.

“KARDEŞİNİN İMAM OLDUĞUNU SÖYLEDİ”

Sözlerini sürdüren Berk, “M.Ş. isimli şahıs bana bir abim polis olacaktı, diğer kardeşim yüzünden olamadı, biz de onu aileden sildik, abim polis olamadı ama imam oldu gibi bir hikaye anlattı. Ben de ailemde de bu hikayenin birebir aynısı yaşamıştım. Bu da beni çok etkiledi. Gerçekten böyle bir durum var mı yoksa bilerek mi böyle bir şey anlattı. Bu kadar tesadüf nasıl oldu? Çok şaşırdım. Sonra beni taksiyle gönderecek oldular. Çok yazar dedim. Sonra kendileri beni gelip köyüme bıraktılar. Akşamına dolandırıldığımı anladım. Savcılıkta suç duyurusunda bulundum. Hem M.Ş’den, hem de aracımı sattığı kişiden şikayetçi oldum. Bir arkadaşım aradı, parayı yarın gönderecekler deyince sen dolandırılmışsın dedi. Neden insanların günahına giriyorsun dedim. Adamlar sabah parayı gönderseler, o kötü düşünceler beni mahveder. Bir insan hakkında kötü düşünceler beslemek bize göre değil. Zannın çoğu haramdır. Biz böyle düşünen insanlarız ama güvenimi kırdılar. Aracı hemen ertesi gün K.K. isimli birine satmışlar. O da tekin olmayan biri. Belki o da bu işin en baştan beri içindeydi” dedi.

“İNSANLAR DİKKATLİ OLSUN”

Soruşturma sonucu M.Ş’nin dolandırıcılıktan dosyasının olduğunu gördüklerini ifade eden Berk, “Ayrıca bana attıkları EFT’nin ekran görüntüsünde tarih hataylıydı. O sıra fark edemedim. Bir de çok büyük güven aşıladılar. Diyeceğim insanlar dikkatli olsun. Özellikle alıverişte insanlar dikkatli olsun. Büyük bir ders oldu. Biz başkası hakkında kötü düşünmeyi bile günah olarak gördüğümüz için kendimizi bundan bile alıkoyuyoruz. İnsanlara olan güvenimizi kırdılar en önemlisi bu. Ben saf niyetim, temiz kalpliliğimle güvenip verdim. Ertesi gün başkasına satmış. Giden para bir şekilde gelir ama insanlara olan güvenimizi bu şekilde zedelemeleri bu çok kötü bir durum” dedi. 

SesGazetesi

Diyanet Duyurular Sayfamız için TIKLAYINIZ

 

Diyanetliler Platformu  Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Dini Haberler Grup sayfamıza katılmak için >>> TIKLAYINIZ

Kaynak:Ajanslar


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Memur Emeklisine Aile Yardımı Ödeneği VerilsinÖnceki Haber

Memur Emeklisine Aile Yardımı Ödeneği Ve...

YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları erişime açıldıSonraki Haber

YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!